Giyilebilir Teknoloji Ürünler Akıllı Saat ve Akıllı Bileklik

Giyilebilir Teknoloji Ürünler Akıllı Saat ve Akıllı Bileklik

Gündelik hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz birçok aksesuar ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin başında saat ilk sıralarda yer alır. Zaman kavramı ve vaktin değerli olması sebebiyle insanlar zaman akışını takip etmek için saatlere ihtiyaç duyarlar. Günümüzde hemen hemen her insanda bir adet saat bulunmaktadır. 

Saatler, zaman ihtiyacından öteye geçerek aksesuar olarakta kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle kola takılan saatlerin değişik markaları, kaliteleri ve türevleri mevcuttur. Saatlerin modele göre şekillere ayrılması ne kadar önemli araç ve gereçlerden biri olduğunun göstergesidir. 

Saat bilindiği üzere evlerde ve iş alanlarında hatta insanın bulunduğu her meskende duvarda bizlere zamanı aktarır. Kolda kullanımının haricinde duvarlarda dahi saatlere sıkça rastlarız. Ancak çağın değişmesi ve teknolojinin ileri seviyelere ulaşması sonucunda saatlerde de başkalaşmalar meydana gelmiştir. Dijital ve akıllı saatlerin ortaya çıkması sonucunda bambaşka saat modelleri insanların kullanım alanına girmiştir.

Akıllı saatler, teknolojiyi seven bireylerin tercih ettiği pratik ve kolaylık sağlayan yapıya sahiptir. Akıllı saatler sayesinde insanlar hem aksesuar ihtiyacını gidermiş olur hemde teknolojiyi yaşamlarına adapte etmiş olurlar. Günümüzde insanlar tarafından oldukça fazla rağbet gören akıllı saatler keyifli kullanımı ile dikkatleri üzerine çeker. 

Giyilebilir teknolojiye geçiş yapılması sebebiyle akıllı saat ve bileklik gibi cihazlara yönelim oldukça fazladır. Cep telefonu ile entegre olabilmesi sebebiyle kullanışlı ve pratik yapıya sahiptir. Özellikle telefon markası ile aynı olması halinde uyum çok daha üst düzey olacaktır.

Akıllı saatler özellikle dokunmatik telefonların yaygınlaşması sonucunda çok daha popüler seviyelere ulaşmıştır. Bazı öncü markaların telefondaki gelişimi giyilebilir teknoloji adı verilen aksesuar türlerine de etki etmiştir. Popüler markaların sunduğu ayrıcalıklar sayesinde insanlar akıllı saatlere kısa sürede entegre olmuştur. 

Akıllı saatler günümüzün en popüler teknolojik cihazları arasında yer alıyor. Saatlerin daha önce sadece zamanı kullanmak için kullanıldığı düşünüldüğünde, akıllı saatlerin içerdiği yenilikler oldukça büyük. Akıllı saatler, hayatımızda oldukça önemli bir yer edinmiştir ve giderek daha fazla kullanıcıların tercih ettiği bir teknoloji haline gelmiştir. Hem barındırdığı özellikler hem de moda açısından çeşitli seçenekler sunan akıllı saatler, birçok avantaj sağlar. 

Akıllı Saat Modelleri ve Akıllı Saat Markaları

Giyilebilir teknoloji ürünleri arasında yer alan akıllı saatler gelen aramaları ve mesajları cevaplayabilir, sağlık bilgilerinizi takip edebilir, müzik dinleyebilir, hava durumu bilgilerini kolaylıkla öğrenebilir, haritalarda yol tarifi yapmak gibi daha birçok farklı özellikleri bulundurabilirler. Akıllı saatler, bilgisayarın yerini alamazlar ancak birçok işlemi yerine getirebilirler. Cihazlar, genellikle bilek üzerine takılır ve kullanıcıların kullanım amaçlı bir ekranı vardır.

Akıllı saatler, çeşitli sensörler kullanarak bir dizi işlem yapar. Bu sensörler, hareket algılamak, nabız, uyku düzenini takip etmek gibi birçok farklı işlevi yerine getirebilir. Bu bağlantıyı daha sonra, cihazın çalıştırıldığı veya bağlı olduğu akıllı telefonda görüntülenebilir. Akıllı saatler, genellikle Bluetooth veya Wi-Fi gibi kablosuz bağlantı seçeneklerine sahiptir ve akıllı telefonlarla senkronize edilebilir.

Akıllı saatler özellikle sağlık ve fitness takibi için oldukça faydalılar. Nabız ölçer ve adım sayar gibi sensörler, kullanıcıların etkinliklerini takip etmeye yardımcı olabilir. Bazı akıllı saatler uyku düzenini takip edebilirken aynı zamanda nabız ve atılan adım konusunda da insanlara bilgi vermektedir.

Akıllı cihazlar, kalori yakımını, egzersiz zamanını ve hatta stres depolarını takip edebilirler. Bunlar, sağlık ve fitness ile ilgilenen kişiler için oldukça faydalı özelliklerdir. Spor yaparken kullanımı sebebiyle sporcular tarafından ve spor giyinmeyi seven kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Akıllı saatler ayrıca hızlı ve kolay bir şekilde iletişim kurulmasını sağlar. Gelen aramaları ve mesajları görüntüleyerek, kullanıcıların telefonlarını çıkarmadan cevap vermelerine olanak tanır. Bununla birlikte bazı akıllı saatler, bağlı olduğu akıllı telefonlarda çalan müzikleri kontrol ederek kullanıcılarının kolay ve keyifli zaman geçirmelerini sağlayabilir.

Akıllı saatler markalar ile bütünleşmesi sebebiyle popüler firmalarda karşımıza sıkça çıkar. Apple, Huawei, Samsung, Oppo, Nokia, HTC, Xiaomi gibi markaların çıkardığı saat türleri nedeniyle akıllı teknolojik saatlerin sayısı bir hayli artmıştır. Markaya göre saatin işlevi ve barındırdığı özelliklerde değişkenlik gösterir. 

Teknolojik olarak kullanım imkanı sunan giyilebilir teknolojinin ilk ürünlerinden biri olan akıllı saatler telefonlar ile ayna markaya sahip olduğunda verimi yukarıya taşınır. Örnek vermek gerekirse Apple iPhone telefonu olan bir birey Apple marka akıllı saati çok daha kolay kullanacaktır. 

Akıllı saatlerde uyum yakalamak için imkanlar dahilinde ise telefon ile aynı markayı almak çok daha mantıklıdır. Samsung marka telefonu bulunan bir kişinin Samsung akıllı saat alması kullanımı kolaylaştırır ve entegrasyonu basite çevirir.

Her markanın akıllı saat türleri ve isimleri de değişkenlik gösterir. Markaların kendi lansmanlarında sundukları akıllı saat seçenekleri kendi markalarını yansıtacak şekilde seçilir. Popüler olarak piyasa da yer alan akıllı saat modelleri şunlardır;


Apple Watch Akıllı Saat Serisi (Apple Watch Series 8)
Samsung Watch Akıllı Saat Serisi (Samsung Watch 4, Samsung Watch 5)
Xiaomi Mi Watch Akıllı Saat
Huawei Watch GT 3
Apple Watch Akıllı Saat Serisi (Apple Watch 7)
Apple Watch Akıllı Saat Serisi (Apple Watch Nike Modeli)
Apple Watch Akıllı Saat Serisi (Apple Watch Ultra)
Apple Watch Akıllı Saat Serisi (Apple Watch SE)
Huawei Watch Akıllı Saat Serisi (Huawei Watch GT 2 Pro)
Honor Watch Magic Akıllı Saat
Samsung Galaxy Akıllı Saat Serisi (Samsung Galaxy Watch)
Samsung Galaxy Akıllı Saat Serisi (Samsung Galaxy GT 5 Pro)
Garmin Fenix Akıllı Saatler
Smart Watch Akıllı Saat Serisi

Farklı Markalara Ait Kaliteli Akıllı Saat Türevleri


Yukarıda belirtilen markalar popüler olarak bulunan akıllı saat modelleri biçiminde teknolojik marketlerde yerini alır. İnsanlar tarafından en yaygın tercih edilen modeller popüler olduğu için rağbet daha fazla olmaktadır. Ayrıca güvenilir ve bilindik markalara duyulan ilginin daha fazla olması normaldir.

Giyilebilir Teknoloji Ürünler Nedir?

Giyilebilir teknoloji ürünleri son yıllarda sıkça duyduğumuz kavramların başında gelir. Aslında isminden anlaşılacağı üzere giyilebilen, aksesuar olarak kullanılan aynı zamanda teknolojik özellikleri barındıran cihazları temsil etmektedir.

Giyilebilir olarak bulunan teknolojik ürünler insan vücudunda akıllı şekilde görev yapan aksesuarları betimler. En yaygın kullanılanlar akıllı saat, akıllı bileklik, akıllı gözlük, akıllı takılardır. Ayrıca değişik ve spesifik giyilebilir teknolojiye sahip objeler bulunmaktadır.

Giyilebilir ile takılabilir kavramını karıştırmamak çok önemlidir. İnsanlar gündelik hayatında kullandıkları kulaklıkları da giyilebilir teknoloji ürünleri olarak kabul eder. Ancak kulaklıklar kategoriye dahil değildir. İnsanların giydiği kıyafet, aksesuar ve çeşitli giyim objelerinin teknolojik hale gelmiş olması gerekir.

İlerleyen yıllarda akıllı bir t-shirt üretilir ise giyilebilir teknoloji içerisinde yer alacaktır. Aynı şekilde akıllı ayakkabı üretilmesi halinde kategoride kendine yer bulacaktır. Belki de 15 - 20 sene sonra kendiliğinden yürüyebilen akıllı ayakkabılar üretilecektir. Bugün bulunan cihazların 20 - 30 önce hayal edilmesi mümkün değildi.

Giyilebilir teknoloji ürünleri sensörlü ve elektronik olarak bulunan cihazlardır. Belli işlevleri olması sebebiyle insanlar tarafından yoğun ilgi çeken araç gereçler arasında yer alır. Günümüzde akıllı giyilebilir teknoloji ürünleri tercih eden birey sayısı oldukça fazladır.

Teknolojinin geldiği son nokta son yıllarda büyük yol almıştır. Eski dönemde yaşayan bir insana sanal gerçeklik gözlüğü ile 3 boyutlu oyun oynanabilir olacağı söylense muhtemelen buna gülerdi. Fakat şuan ki teknoloji de insanlar dünyanın öbür ucundaki kişiler ile saniyelik dosya alışverişi ve görüntülü konuşma yapabilmektedir.

Akıllı Bileklik

Akıllı bileklik türleri aynı akıllı saatlerde olduğu gibi ilerler. Giyilebilir teknoloji olarak ele alınan bu ürünler kullanışlı ve işlevsel olarak karşımıza çıkar. Saat modellerinin haricinde bilekliğe benzer türde bulunan model çeşitleri de insanların oldukça fazla ilgisini çekmektedir. Telefonlu kullanımın haricinde telefona bağlanmadan kullanım imkanı da söz konusudur.

Akıllı bileklik, teknolojinin gelişmesi sonucunda ortaya çıkan spesifik ürünlerin başında gelir. Sağlık, fitness, nabız gibi takipleri yapabilen ayrıca aktivite düzeyini tespit eden zeki teknolojik araçlardan biridir. Sağlıklı yaşam arzulayan kişilerin kullanması gereken saat türlerinden biridir.

Giyilebilir teknolojik ürünler isminden anlaşılacağı üzere giyilebilen, aksesuar kullanımı haricinde teknolojik kullanım olanağı da sunan özel cihazlardır. Akıllı saatler ve bileklikler giyilebilir teknoloji denince akla gelen ilk ürünlerdir. Teknolojiyi seven, pratiklik isteyen ve kolay kullanım arayan kişiler için elverişli ürünlerin başında gelir.

Akıllı bileklik modelleri genellikle bir sensör ve mikro denetleyici içererek işlev gösterir. Sensörler sayesinde hareket algılama, nabız, uyku düzeni ve uyku kalitesi gibi konularda da fikir sahibi olur. Bu bilgileri analiz eden bileklik bizlere cihaz yardımıyla ileterek kişiyi ikaz etmektedir. Sağlıklı yaşam felsefesini benimsemiş kişiler için çok kullanışlı cihazlardır.

Teknolojik bileklikler ayrıca suya dayanıklı yapıya sahip olurlar. Su geçirmez özellik modele ve markaya göre değişse dahi genellikle popüler markaların ürünleri su geçirmez özelliğe sahiptir. Spor yaparken kullanan kişiler için aşırı elverişli olması ve kalp atışına kadar tespit edebilmesi teknolojinin geldiği noktayı bizlere göstermektedir.

Akıllı bileklik modellerinde GPS, pusula ve adım sayacı gibi özelliklerde mevcuttur. Ayrıca farklı ekstra özelliklerinde modellere göre eklenmesi söz konusu olacaktır. Mobil uygulama entegresi sayesinde insanın merak ettiği birçok bilgi ve analizi sunan çok amaçlı cihazlardır. Hedef belirleme, not alma, alarm, nabız, konum gibi çeşitli özellikleri sayesinde her kesim insana hitap eder.

Akıllı bileklerin aynı zamanda telefona entegre edilmesi söz konusudur. Telefona bağlanması halinde gelen aramalar sonucunda kolunuz titreyebilir ve size haber verebilir. Telefona bakmak istemeyen veya kolay şekilde aramalara yanıt vermek isteyen bireyler için aşırı kolaylık sağlar.

Sonuç olarak akıllı bileklik ve akıllı saat modelleri birçok özellik sunan temel giyilebilir teknoloji ürünleridir. Yaklaşık 20 sene önce birisi çıkıpta bir bileklikten arama yapılacağı teknolojiden bahsetseydi muhtemelen insanlar o kişiye deli gözüyle bakardı. Ancak teknolojinin geldiği nokta insanın hayal gücünü şaşırtacak seviyelere ulaşmıştır.

Akıllı Bileklik Modelleri ve Akıllı Bileklik Markaları

Akıllı saatte olduğu gibi akıllı bileklik modelleri de oldukça kapsamlı şekilde karşımıza çıkar. Kullanım kolaylıkları ve kibar tasarımı nedeniyle her kesim insana hitap eden işlevsel ürünlerdir. Gün içerisinde uyku takibi ve çeşitli nabız, arama, mesaj, konum, GPS, kalp atışı gibi spesifik özellikleri bulundurması nedeniyle ilgi çeken cihazlardır.

Akıllı saat ile çok benzerlik gösterse de farklı özellikleri bulunur. Bileklikler şekil olarak daha dar ve ince uzun biçimde bulunur. Akıllı saatler ise kare saat şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca özellikler bakımından da saatler daha kapsamlı, bileklikler ise bazı işlevlere sahip değildir.

Giyilebilir teknoloji ürünlerinin başında olan akıllı bilekliklerin hayatı kolaylaştıran özellikleri nedeniyle farklı türleri bulunmaktadır. Değişik marka ve modeller nedeniyle insanlara çeşitli cihazlar sunulur. Popüler olarak bulunan akıllı bileklik modelleri ve markaları şunlardır;

Xiaomi Smart Mi
Xiaomi Smart Mi 7
Xiaomi Smart Mi Band 7 Pro
Reeder ReeFit S2 Lite
Samsung Galaxy Fit 2
M4 Akıllı Bileklik
M5 Akıllı Bileklik
M6 Akilli Bileklik
Huawei Band 7
Honor Band 6
Oppo Band Akıllı Bileklik
Samsung Gear Fit 2

Diğer marka ürünleri


Yukarıda bulunan modellerin haricinde yüzlerce akıllı bileklik markası mevcuttur. Orta kalitede olan veya daha ucuz olan markalar arasında da kaliteli ürünler bulunmaktadır. Bu nedenle alırken akıllı bilekliklerin özelliklerine bakarak hareket etmeniz mantıklı olacaktır.

Akıllı Saat Kordonu (Akıllı Bileklik Kordonu)

Giyilebilir teknolojik ürünlerin kaliteli olması ve düzenli şekilde kullanılması sebebiyle aksesuar gereksinimleri ortaya çıkar. Normal saat ve bilekliklerden farklı olması nedeniyle insanlar yenilik ve değişim yapma arzusuna girerler. Bu değişikliklerin başında akıllı saat kordonu gibi aksesuarlar ilk sırada yer alır.

Teknolojik saatlerin kordonlarının değişimi kıyafet uyumu içinde elzemdir. İnsanlar gündelik hayatında takım elbise, resmi kıyafet, abiye, spor kıyafetler, eşofman gibi seçimler yapabilirler. Bu seçimler esnasında kıyafete ve anlık tarzınıza uygun kordon seçimleri yapmak mümkündür. Yapacağınız kordon seçimleri sayesinde istediğiniz atmosfere uygun şekilde aksesuarınızı yaratabilirsiniz.

Bileklik ve akıllı saatlerin kordonları birçok renk seçeneği sahip şekilde karşımıza çıkar. Siyah, kırmızı, mor, mavi, beyaz, sarı, kahverengi, gri, yeşil ve spesifik renklerden dilediğinizi seçerek saatinizi farklı görünümlere çevirebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında ve plaj ortamlarında beyaz renk uyumlu olacaktır. Ayrıca renkli seçimlerde yaz aylarına uyumlu biçimde eşlik eder.

Sitemiz üzerinden sadece teknolojik ürünlere veya cihazlar bulunmaz. Aynı zamanda elektronik cihazlar için gerekli olan aksesuarlar ve yardımcı ürünlerde TEQSMA bünyesinde mevcuttur. Bu nedenle istediğiniz aksesuarlara firmamızın kalitesi ile sahip olabilirsiniz.

Akıllı Bileklik Fiyatları

Akıllı bileklik fiyatları insanlar tarafından büyük merak konusudur. Bileklikler saatlere göre daha uygun olmasına rağmen marka ve modele göre değişkenlik gösterir. Örnek vermek gerekirse Samsung markasının ürünleri ortalama bir markaya nazaran daha yüksek olacaktır. Bu nedenle alım yaparken fiyat, marka ve özellik parametrelerine bakarak seçim yapmanız gerekmektedir.

Akıllı saat ve bileklik modellerine firmamız TEQSMA farkıyla sahip olabilirsiniz. Şirketimiz teknolojik ürünler konusunda güvenilir ve kaliteli hizmet politikası nedeniyle sizlerle birçok ürünü uygun fiyatlarla buluşturmaktadır.

Türkiye geneline hızlı kargo seçenekleri ve özel kampanyalar sayesinde aldığınız ürünleri piyasa değerlerinden çok daha düşük fiyatlara TEQSMA içerisinden tedarik edebilirsiniz. TEQSMA içerisinde saat ve bileklik haricinde akla gelen tüm elektronik cihazlara ulaşmanız mümkün.

Akıllı Saat Fiyatları

Akıllı saat fiyatları insanların merak ettiği temel konular arasında yer almaktadır. Teknolojik cihazların fiyatı bireylerin ilgisini çeken konular arasında ilk sırada yer alır. Ancak saat fiyatları hakkında net bilgi vermek yanlış olacaktır. Alınmak istenen farklı modele göre fiyatlarda da değişkenlik görülür.
Teknolojik saatlerde genellikle en yüksek fiyatlar Apple watch modellerinde görülmektedir. Apple markasının kaliteli ve lüks olması sebebiyle tüm ürünleri diğer markalara nazaran daha yüksek fiyatlarda karşımıza çıkar. Diğer markalara göre daha kapsamlı ve kaliteli özelliklerinin haricinde marka tasarımının özgün olması da fiyatlarını arttıran durumlardan biridir.

Akıllı Saat mi Daha İyi Yoksa Akıllı Bileklik mi?

Akıllı saat ve akıllı bileklik kıyaslaması insanların çok fazla merak ettiği soruların başında gelir. Aslında iki ürün birbirine benzerlik gösterir. Ancak saatler bileklere göre daha kapsamlı ve ekstra işlevlere sahiptir. Burada önemli olan nokta bütçe ve ihtiyaç noktasıdır.
Akıllı saat modelleri, bilekliklere nazaran daha kapsamlı olduğu için fiyatları daha yüksek şekilde bulunur. Bileklerin daha ucuz olması kalitesiz olduğuna gelmez. Ekstra özellikler sebebiyle arada ufak farklar mevcuttur. Bu nedenle seçim yaparken marka, fiyat ve ihtiyaç üçgeni ele alınmalıdır.

Akıllı Saat ile Uyunur mu?

Akıllı saat ile uyunur mu sorusu bireylerin merak ettiği konulardan biridir. Akıllı bileklikler veya saatler hafif cihazlardır. Bu nedenle kordonu normal saatten daha az hissedilen rahatsız etmeyen yapıya sahiptir. Kişi rahatsız olmuyor ise uyuması mümkündür.

Uyku sırasında oluşan kalp atışı, nabız ve uyku verimi gibi durumları teknolojik saat ve bileklikler ile analiz edebilirsiniz. Bu nedenle çok rahatsız olmuyorsanız uyumak mantıklı olacaktır. Normal saatlere göre hafif olması sebebiyle belli belirsiz bir rahatsızlık seviyesi mevcuttur.

Akıllı Saat Sağlığa Zararlı mı?

Akıllı saat almak isteyen kişiler sağlığa zararlı olup olmadığını merak ederler. Ancak korkulacak hiç bir durum yoktur. İnsanların radyasyon alması tehlikeli ve zararlı olsa da bu cihazlarda üretilen radyasyon seviyesi çok düşüktür.

Yüksek radyasyon bilindiği üzere insanda ve insan DNA'sı üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Ancak kaliteli giyilebilir teknoloji ürünlerinde radyasyon üretimi çok kısıtlı olduğu için sağlığa zararlı bir durum söz konusu değildir. Burada önemli olan nokta kaliteli markaya ait ürünleri seçmek olacaktır.

Aynı sorular telefon içinde geçerli olduğu için akıllı saatlerin telefondan daha az zararlı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu nedenle çocuklarda dahi akıllı giyilebilir teknoloji ürünleri kullanımına sık sık rastlanır. Dikkat edilmesi gereken hususların başında alınan marka kalitesi ilk sırada yer alır. 

Akıllı Saat Telefon Olmadan Çalışır mı?

Akıllı saat telefon olmadan çalışır mı sorusu hemen hemen tüm insanların merak ettiği sorulardan biridir. Teknolojik saat almak isteyen kişilerin merak ettiği soruya yanıt olarak evet cevabını vermek yeterli olacaktır. Telefonsuz şekilde de kullanım imkanı bulunur.

Akıllı saat veya bileklik ile uyunur mu sorusu ile normal saat ile uyunur mu sorusu hemen hemen aynıdır. Normal saatlere göre çok daha hafif olması sebebiyle normal saate göre daha kullanışlıdır. Özellikle teknolojiyi seven ve hayatına entegre eden bireylerin yoğun ilgi gösterdiği ürünlerin başında gelir. Uyku tercihi tamamen kişilerin bireysel inisiyatifine göre değişiklik gösterir.

Teknolojik saatlerin telefon ile entegresi olması halinde telefonu da kontrol edecek işlevi bulunur. Fakat telefon olmadan tekil şekilde de kullanmak veya verim almak mümkündür. Kaliteli teknolojik saatler sayesinde yanınızda telefon taşımaktan kurtulabilirsiniz.

Akıllı Saat ve Akıllı Bileklikler Çocuklar İçin Uygun mu?

Akıllı cihazların çocuklar için uygun olup olmadığı merak edilir. Günümüzde teknolojinin gelişmesinden çocuklar ve gençlerde nasiplenir. Yaş olarak küçük olan çocukların dahi telefon ve tablet gibi kullanımları söz konusudur.

Çocukların telefon ve iletişim cihazları kullanması ebeveynler tarafından zorunlu görünür. Çünkü ebeveynler çocukları veya gençleri merak ederler. İletişim kurmak için çocuklarla irtibatta kalmak büyük önem teşkil eder. Bu nedenle telefon kullanım yaşı oldukça düşmüştür. 

Telefonda bulunan düşük yaş seviyesi akıllı bileklik ve akıllı saat gibi ürünler içinde geçerlidir. Özellikle pratik kullanımı nedeniyle ebeveynler tarafından büyük ilgi görür. Çocuklarının nerede olduğunu merak eden aileler için akıllı saatler elverişli ve kullanışlı olacaktır. Bu nedenle giyilebilir teknoloji ürünleri çocuklar için çok kullanışlı ve uygundur. 

TEQSMA farkıyla sizde akıllı cihazlara sahip olabilir ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sitemizde bulunan ürünlere göz atmak olacaktır. Özel indirimlerimizden ve kampanyalarımızdan yararlanarak uygun fiyatlarla elektronik ürün ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün.

Akıllı Saat Şarjı Kaç Gün Gidiyor?

Akıllı saat şarjının kaç gün gittiği merak edilmektedir. Ancak burada önemli olan husus markanın ve modelin özellikleri ile alakalıdır. Marka kalitesi ve işlevler arttıkça şarj süresi de artacaktır. Özellikle Apple, Xiaomi, Samsung gibi markalar daha uzun şarj süresine sahiptir.

Akıllı saatlerde şarj süresini belirleyen unsurlardan birisi de kullanım süresidir. Telefonda geçerli olan durum akıllı cihazlarda da geçerlidir. Örnek vermek gerekirse telefonda oyun oynarken şarjın hızlı bittiği görülür. Fakat telefonu az kullanmamız halinde kullanım süresi artar ve şarj geç biter.

Tahmini olarak akıllı saatlerin şarj bitme süresi 1 ile 4 gün aralığında değiştiği görülür. Etki eden faktörlere göre sürenin kısalması ve artması söz konusudur. Bu nedenle modele ve özelliklere göre şarj süresi ortaya çıkar. Kullanım ile bu zaman dilimi kısalır veya artar.

Akıllı Saat Kaç Yıl Kullanılır veya Kullanım Ömrü

Akıllı saatlerin ne kadar ömrü olduğu merak edilir. Düzgün bakılması halinde uzun yıllar kullanım olanağı doğar. Genellikle uzmanlar tarafından 2 ile 3 yıllık kullanım ömrü biçilmiştir. Ancak bu ömür telefonlar içinde biçilen onurdur. 

Günümüzde 10 sene aynı telefonu kullanan kişiler var iken aynı şekilde 3 ayda bir telefonu bozulan kişilerde bulunur. Kullanış biçimi, model, marka ve dikkat etme gibi hassas durumlar kullanım ömrünü etkiler.

Hassas şekilde koruyarak akıllı cihaz kullanımı ömrünü bir hayli uzatır. Fakat sürekli düşürülen ve darbeye karşı korunmayan cihazların ömürleri daha kısa olmaktadır. Genellikle kaliteli markaların ürünleri belli garanti süresine dahil olur. Ancak garanti kendiliğinden olan arızaları kapsamaktadır.
 

Etiketler: giyilebilir teknoloji, akıllı saat, akıllı bileklik, teknolojik saatler, akıllı saat modelleri, akıllı bileklik markaları, akıllı saat fiyatları, akıllı bileklik fiyatları, TEQSMA
Şubat 26, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR