Batarya Şarj Aleti Kullanımı & Şarj Aleti Batarya

Batarya Şarj Aleti Kullanımı & Şarj Aleti Batarya

Teknolojik aletlerin düzenli bir biçimde şarj edilmesi gerekir. Bu nedenle kablolar aracılığıyla ile şarj edilen cihazlar uzun süreli kullanıma sahip olacaktır. Aksi taktirde şarjı biten cihazların kapanması ve açılmaması söz konusudur.
 

 

Şarj ihtiyacı telefon, bilgisayar vb. elektronik aletlerde çok daha fazla görülüyor. Popüler olmaları ve fazla kullanılan cihazlar olmaları şarj etme gereksinimi arttıran unsurlardan biridir.
Şarj edilirken bataryalara dolum sağlanarak kullanılır. Bataryaları enerji deposu olarak düşünmek mantıklı olacaktır. Şarja takılan elektronik cihazların bataryasının dolması, sonrasında cihazın bataryadan güç alarak çalışmasına sebebiyet verir.

 

 

 

Şarj etmek için son yıllarda kullanılan cihazlar arasında batarya şarj ediciler sıkça görülmektedir. Son yıllarda çıkan spesifik aletler sayesinde sadece bataryaları takarak şarj etmek mümkündür. Ancak şarj işlemi için bataryanın şarj edilmesi nedeniyle telefonun buna müsait yapıya sahip olması gerekmektedir.
 

 

Akıllı cep telefonu ile batarya pilin tamamen telefondan çıkması gerekiyor. Son model cihazlarda bataryanın telefondan ayrılmaması söz konusudur. Dolayısıyla batarya şarj ile dolum yapılamaz. Bu durum için bataryanın telefondan ayrılması gerekecektir.
 

 

Batarya Şarj Etme Aleti Nasıl Kullanılır?
 

1. Bataryayı şarj aletinin uygun yuvasına takılmalıdır. Bataryanın pozitif ve negatif kutuplarının doğru şekilde hizalandığından emin olunmalıdır.
2. Şarj aletini bir güç kaynağına bağlayın. Genellikle şarj aleti bir elektrik prizinden veya USB kablosundan bağlantı yapar. Fakat en yaygın görülen tür elektrik prizi ve adaptör şeklindedir.
3. Şarj aletinin göstergelerinin bataryanın şarj durumunu gösterdiğinden emin olun. Bazı şarj cihazlarında LED ışıkları veya LCD ekranlar gibi göstergeler bulunur. Işık mevcut ise yanıp sönmeye başlayacak ve süreç ile ilgili bilgi verecektir. Çalıştığına emin olarak beklenir ve süreç devam eder.
4. Bataryanın tamamen şarj olduğundan emin olmak için şarj işlemi bittikten sonra şarj aletinden çıkarın. Ardından şarj olmuş bataryayı kullandığınız cihaza takarak kullanmaya başlamak mümkün.
5. Şarj aletini kapattığınızda veya kullanmadan önce çıkardığınızda sorun tespiti yapmakta gerekecektir. Şarj aleti ve batarya üzerinde herhangi bir hasar veya kırık olup olmadığını kontrol ediniz.
6. Ayrıca, batarya şarj cihazını doğru şekilde kullanarak ve kurallara uyarak daha uzun süre kullanma imkanı doğar. Aksi taktirde kırılma ve yıpranma gibi durumlarla karşılaşmak ihtimaller dahilindedir.

 

 

Batarya şarj etme aleti taşınabilir bataryaları ve cihazları batarya pilini şarj etme işlemi için kullanılır. Batarya şarj olmaya başlar ve tam şarj dolumu tamamlandıktan sonra cihazına geri takılır. Bu sayede efektif ve basit bir kullanım ortaya çıkmaktadır.
 

 

Akla gelen birçok cihazın bataryası bu sayede şarj edilebilir. Cihaz şarj edilmesi için bataryasının cihazdan ayrılıyor olması yeterli değildir. Aynı zamanda batarya pil, şarj cihazı içerisine uyumlu biçimde oturmalıdır. Dolayısıyla çok büyük bataryaların bazı adaptörler tarafından şarj edilmesi mümkün değildir.
 

 

Prize takılan adaptöre bataryanın düzgün yerleştirilmesi ile şarj dolumu otomatik olarak başlar. Şarj cihazı güç iletimi ile birlikte bataryanın artı ve eksi kutuplarına istenen elektrik enerjisini iletecektir. Geriye beklemek ve dolmuş bataryayı kullanmak kalacaktır.
 

 

Batarya Şarj Aleti Markaları Nelerdir?
 

 

Batarya şarj aleti olarak kullanılan birçok ürün mevcuttur. Rekabet ortamının artması sebebiyle yüzlerce marka ve modele rastlanıyor. Popüler olarak bulunan markalardan bazıları aşağıdaki gibidir;
 

 

1. Samsung
2. Anker
3. Belkin
4. RavPower
5. Aukey
6. Mophie
7. Poweradd
8. Zendure
9. Xiaomi
10. Tronsmart
11. Ugreen
12. Philips
13. Duracell
14. Energizer
15. Sony
16. LG
17. Panasonic
18. AmazonBasics
19. Tzumi
20. iOttie
21. Syrox
22. Canon
23. Bosch
24. MBL
25. Einhell
26. Tunçmatik

 

 

Yukarıda belirtilen markalar haricinde yüzlerce firmaya ve öncü şirkete rastlarız. Tamamen müşterinin istekleri doğrultusunda istediği firmaya yönelmesi söz konusu olacaktır. Ancak kaliteden ödün vermeden cihaz alımı yapmak verimli kullanımı beraberinde getirir.
Kalitesiz batarya şarj adaptörü almanız, bataryanıza zarar verebilir. Hasar yaratması halinde bozulma, arıza ve çalışmama sorunları görülür. Dolayısıyla şarj cihazı seçerken ve alışveriş yaparken kaliteden taviz vermeden hareket ediniz.

 

 

Şarj aleti veya cihazı konusunda şirketimiz TEQSMA sizlere yardımcı olacaktır. Binlerce ürün çeşidimiz arasından dilediğiniz şarj cihazına kolay şekilde sahip olun. Tek yapmanız gereken ürününüzü seçerek, sipariş oluşturmaktır. Verdiğiniz sipariş kısa süre içerisinde güvenli kargo sistemiyle sizlere ulaşır.
 

 

Batarya Nedir ve Ne İşe Yarar?
 

Batarya, elektrik enerjisi depolama cihazı olarak kullanılan önemli parçalardan biridir. Kimyasal reaksiyonlar kullanarak elektrik enerjisini depolamaktadır. Daha sonra gerektiğinde bu enerjiyi kullanarak o cihazın çalışması için görev üstlenecektir.
Bataryalar elektrik enerjisini depolama ve taşıma için kullanılmaktadır. Mobil cihazlar, araçlar, uzay araçları, cep telefonları ve diğer birçok cihazda bulunuyor. 

 

 

Bataryalar çeşitli boyutlarda ve kapasitelerde olabilir, aynı zamanda farklı cihazlarda görülmesi mümkündür. Elektrikli araçlar, bilgisayar türleri ve cep telefonları bataryaların en yaygın görüldüğü aletlerdir. Kısacası elektrikle çalışan neredeyse tüm aletler içerisinde batarya parçasına rastlanır.
 

 

Bataryaları bir çeşit pil türevi olarak düşünmek pekte yanlış olmaz. Kumandayı çalıştıran pil ile laptop çalışmasına yarayan batarya aynı görevi üstlenir. Tek farkları birisi tekrardan doldurulabilir diğeri bitmesi halinde çöpe atılır. Bataryaların pillere göre uzun yıllar boyunca kullanımı söz konusudur.
 

 

Bataryalar, pillerden farklı olarak yeniden şarj edilebilir ve tekrar tekrar kullanılabilir. Fakat pillerin bitme süresi bataryaya göre çok daha uzundur. Negatif kısmı ise bitmesi halinde tekrardan kullanılamaz yapıya sahip, kullan at ürünlerdir.
 

 

Batarya Çeşitleri ve Türleri
 

 

Günümüzde yüzlerce teknolojik araç ve gereç bulunuyor. Bu cihazların rutin ve aksaklık yaşamadan çalışması için bataryalara gereksinim duyulur. Bataryaların bu denli önemli olmaları nedeniyle yüzlerce çeşidi mevcuttur. Batarya türlerinden yaygın kullanıma sahip olanlar aşağıdaki gibidir;
 

 

1. Kurşun - asit bataryalar: Araba, motosiklet ve kamyon gibi araçların marş motorlarında kullanılan bir tür batarya çeşididir.
2. Nikel - kadmiyum (NiCd) bataryalar: El aletleri, oyuncaklar, cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar gibi cihazlarda görülür. Günümüzde insanların sık kullandığı teknolojik aletlerde sıkça rastlanan batarya tipidir.
3. Nikel - metal hidrit (NiMH) bataryalar: Dijital kameralar, MP3 çalarlar, cep telefonları ve elektrikli arabalarda kullanılıyor. Yaygın biçimde gündelik yaşam içerisinde rastlanan ve kullandığımız temel cihazlarda bulunan bataryadır.
4. Lityum iyon (Li-ion) bataryalar: Akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, elektrikli araçlar vb. gibi cihazlarda geniş bir kullanım alanına sahiptir. Dolayısıyla gün içerisinde en az 3 - 4 defa görülebilen batarya tipidir.
5. Lityum polimer (Li-po) bataryalar: Drone, RC araçlar, akıllı saatler, spor kameraları vb. için tercih edilen batarya tipidir.
6. Nikel - çinko (NiZn) bataryalar: LED lambalar, oyuncaklar ve diğer yüksek enerji yoğunluğu gerektiren cihazlarda tercih ediliyor. 
7. Lityum - iyon polimer (Li-Pol) bataryalar: Uzay araçları, hava araçları ve diğer özel uygulamalar için kullanılmaktadır. Diğer türlere göre daha nadir görülen ve daha pahalı olan batarya tipidir. Boyut ve güç açısından da oldukça kapsamlı yapıya sahiptirler.

 

 

 

En Güçlü Bataryaya Sahip Cep Telefonlar
 

 

Bataryanın gücü, pil ömrünü ve doğal olarak kullanım miktarını etkiler. İnsanlar sürekli kullandıkları cihazların çok daha uzun süreli şarj vaktine sahip olmasını arzuluyor. Bu nedenle full olarak şarj edilmeleri halinde uzun süreli kullanım istenir.
 

 

Yüksek pil ömrüne ve uzun süreli kullanıma sahip bataryalar telefonlar için oldukça elverişlidir. Bazı markaların batarya konusunda öncü olduğu görülecektir. Markaların haricinde bazı modellere ait batarya türlerinin pil ömrü konusunda üst düzey verime sahip olması mümkündür.
Şu anda piyasa içerisinde bulunan en güçlü batarya Samsung Galaxy M51 cihazına aittir. Batarya en güçlüler arasında yer alan, uzun pil ömrü sahip cihazlardan biridir. Bu nedenle cihazın

 

 

ortalama seviyelerde olmasına rağmen, revaçta olduğu görülmektedir. 
Bu telefonun bataryası 7.000 mAh kapasitesine sahip. Dolayısıyla tek seferde full şarj yapıldıktan sonra çok uzun müddet kullanım mümkün olacaktır. Ayrıca Xiaomi markasına ait Redmi modellerinin yüksek pil ömrüne sahip olduğu biliniyor. Bataryası güçlü telefon modellerinden bazıları aşağıdaki gibidir;

 

 

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Max (5000 mAh)
Oppo A9 2020 (5000 mAh)
Samsung Galaxy M51 (7000 mAh)
Apple iPhone 14 Pro Max (4323 mAh batarya)
Samsung Galaxy S23 Ultra (5000 mAh)
Honor Magic 5 Lite (5100 mAh)
Xiaomi Redmi Note 10 (5020 mAh)

 

 

Yukarıda belirtilen telefonların haricinde birçok son model cihazda yüksek batarya gücü görülüyor. Ancak kullanım sırasında yapılan işlem ve durumlar pil ömrünü doğrudan etkiler. 
 

 

Telefon görüşmesinde şarjın tüketimi ve enerji harcaması ile oyun oynarken harcanan enerji aynı olmaz. Harcanan elektrik miktarını yapılan işlemlerin zorluğu belirler. Dolayısıyla 5 saat oyun oynamak ile 5 saat film izlemek farklı harcamalar doğurur.
 

Etiketler: teknolojik aletler, şarj etme, batarya şarj, şarj cihazları, batarya çeşitleri, pil türleri, en iyi batarya şarj aleti, batarya markaları, pil ömrü, güçlü bataryalı telefonlar
Mart 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.