Google Mikrofon Nedir? & Google Mikrofon Açma

Google Mikrofon Nedir? & Google Mikrofon Açma

Gündelik hayatımızda iletişim en önemli olgulardan biridir. İnsanlar birbirleri ile sesli, görüntülü ve duruma göre yazılı şekilde iletişim kuruyor. İletişim kurarken çeşitli teknolojik araç ve gereçlerden yardım alınmaktadır.
 

 

Kitle iletişim araç ve gereçleri sayesinde bireylerin birbirleriyle iletişim kurması mümkündür. Görüntülü iletişim kurmak isteyen kişilerin kameraya, mikrofona, internete ihtiyaç duyuluyor. Aynı zamanda tüm bu özellikleri ve cihazları kompakt hâle getirecek bir cihaza ihtiyaç duyulacaktır.
 

 

Bahsedilen özellikleri birleştiren cihazların başında akıllı cep telefonları ve bilgisayarlar üst sıralarda yer alıyor. Sesli iletişim kurmak isteyen bireylerin ise aynı şekilde PC ve bilgisayara gereksinim duyduğu görülür. Aynı zamanda sesin iletimi için bir mikrofon lazımdır. 
 

 

Genellikle telefonlarda mikrofon cihaza entegre edilmiş biçimde karşımıza çıkar. Fakat PC'lerde mikrofonun ayrı olarak temin edilmesi gerekecektir. Bazı cihazlarda kendiliğinden olan ve sesli aramaya müsaitlik sunan mikrofonlar mevcuttur. 
 

 

Bilgisayarlarda ise dışarıdan PC'ye bağlanarak mikrofon kullanımı söz konusudur. Dolayısıyla aldığınız alette mikrofon olup olmadığını tespit ederek kullanmakta yarar vardır.
 

 

Eğer mikrofon ihtiyacınız bulunuyor ise TEQSMA sizlere hızlı biçimde yardımcı olur. Yüzlerce ürün seçeneği arasında kendi zevkinize uygun mikrofonları seçmek mümkün. Özellikle PC kullanımları ve Google mikrofon işlemleri için mikrofon şarttır. 
 

 

Google Mikrofon Nedir?
 

 

Mikrofonların iletişimde büyük öneme sahip olması dijital ortamla ilintilidir. İnternet site sayısı artışı, oyunların gelişimi ve dijital atılımlar bazı işlemleri geliştirdi. İnsanlar artık akıllı cihazlar ile internette bir arama yaparken dahi mikrofon kullanarak sesli arama yapabilmektedir.
 

 

Sesli aramalara izin veren durumların başında Google uygulaması geliyor. Google bilindiği üzere dünya genelinde en önemli arama motoru olarak bulunuyor. Sesli, görüntülü ve çeşitli arama teknikleri mevcuttur. Dolayısıyla Google mikrofon tarzında özellikler pratik ve kolaylık sağlayan eklentilerden biridir.
 

 

Günümüzde Google mikrofon ile sesli komutlar sayesinde yazı yazmak mümkündür. Mikrofonun algıladığı sesleri, kelimeleri anında yazarak kolaylık sağlar. Aynı zamanda makale yazarları içinde kolay kullanım sunan özelliklerden biridir. 
 

 

Google platformunun aşırı gelişmesiyle birlikte yüzlerce dili algıladığı görülüyor. Dolayısıyla birden fazla dilde mikrofonun algılaması ve bunu yazıya çevirmesi mümkündür. Kelime haznesinin gelişmiş olması, söylenilen cümleleri doğru biçimde yazmasına vesile olacaktır. 
 

 

Google ses özellikleri kendi içerisinde birçok algoritmaya sahiptir. Akıllı ve yapay zeka olarak düşünmek pekte yanlış olmaz. Google sayesinde ses kayıtları yazıya dönüşebilirken çeşitli işlemlerde yapılabilir. 
 

 

Örneğin görsel aratma yöntemi sayesinde profil resminiz benzeri görüntüler internette aranır. Akla gelen tüm görüntüleri Google kısmında aratarak benzer görseller, saniyeler içerisinde karşımıza çıkar.
 

 

Google Mikrofon Açma
 

 

Google mikrofon açma işlemi bazı durumlarda gereklidir. Ayarlardan yapılacak kısa işlemler sayesinde kolay kullanım söz konusu olacaktır. Google mikrofon açma ve Google sesli arama için yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir;
 

 

Android telefonlar için nasıl açılır?
 

 

1. Google uygulamasını açınız ve işleme devam ediniz
2. Sağ üstte bulunan profil resmi kısmı veya isminizin baş harflerine gidilir
3. Ayarlar kısmına basılır
4. Sese basılarak devam edilir
5. Ok Google ifadesinin alt kısmında yer alan Voice Match kısmına dokunun.
6. Ok Google açılmış olur
7. Ok Google karşınıza çıkmıyor ise Google Asistan kısmından devam edebilirsiniz.
8. Asistana Ok Google denmesi halinde belli talimatlar çıkar.
9. Talimatların yerine getirilmesi ile Voice Match kurulabilir
Google içerisinde yer alan sitelerdeki sitelerin kamera ve mikrofon izinlerini değiştirme işlemi oldukça basittir.

 

 

Kameranızı ve mikrofonunuzu siteler içerisinde kullanmak için bazı işlemler yapılır. Yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir;
1. İlk olarak Google Chrome açılmalıdır, şu anda hemen hemen her cihazda Chrome yüklü olarak görülmektedir. 
2. Mikrofon veya kamera kullanılmasını gerektiren bir internet sitesine gidiniz.
3. Karşınıza size soru çıkacaktır, soruya izin ver diyerek devam ediniz.
4. İzin verilen ayarlar sayesinde açılan sayfada kullanım mümkün olacaktır.
5. Engelle denirse mikrofon ve kamera kullanımı olmaz.
6. Eğer PC'den giriş yapılıyorsa mikrofon ayarlarını kontrol etmeniz gerekebilir. Ayrıca mikrofonunuzu açık olduğundan emin olunuz.
7. Google Chrome ve mikrofon ile ilgili yazılımların son sürümüne giriş yapmaya özen gösterin. Güncelleme mevcut ise güncelleme yaptıktan sonra deneme yapınız.

Etiketler: iletişim, teknolojik iletişim araçları, görüntülü iletişim, sesli iletişim, akıllı cep telefonları, bilgisayarlar, mikrofon kullanımı, Google mikrofon, sesli komutlar, Google ses özellikleri, Google mikrofon açma, kamera ve mikrofon izinleri, Google Chrome mikrofon ayarları
Mart 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR