Mikrofon Kontrol ve Mikrofon Test Nasıl Yapılır?

Mikrofon Kontrol ve Mikrofon Test Nasıl Yapılır?

Mikrofon kullanırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta mevcuttur. Aksi taktirde sıkıntılı durumlar görülebilir. Özellikle mikrofonların bazı durumlarda kalabalık toplumlar önünde kullanımı söz konusudur. Düzgün kontrol edilmez ise toplum önünde mahcup duruma düşmek mümkün olacaktır.
 

 

Mikrofonunuzla ilgili gerekli testler yapmak ve mikrofonunuzu kontrol etmek mühimdir. Mikrofonu kullanmadan önce düzgün çalıştığına emin olun. Sesin düzgün çıktığına ve çevreye yayılma konusunda sorun olmadığına özen gösteriniz.
 

 

Yeni bir mikrofona ihtiyaç duyuyorsanız TEQSMA sizin için en doğru adres. Sitemiz içerisinde yer alan üst düzey mikrofon modellerinden seçim yapınız. Seçimin ardından sipariş vererek kısa sürede mikrofon kapınıza kadar gelsin.
 

 

Mikrofonu Test Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 

 

1. Bağlantıyı kontrol edin: Mikrofonun doğru bir şekilde bağlandığından emin olun. Eğer kablosuz bir mikrofon kullanacaksanız, alıcının doğru bir şekilde bağlı olduğundan emin olarak kullanılmalıdır.
2. Ses seviyesini kontrol edin: Bilgisayar veya diğer cihazınızın ses seviyesinin mikrofon için doğru ayarlanmış olması gerekir. Ayarlarının doğru olduğundan emin olunmalı. Bu ayarlara erişmek için "Ses Ayarları" kısmına girilmelidir. Giriş yaptıktan sonra "Mikrofon" seçeneğini bularak kontrol etmek mümkün
3. Sesi kaydedin: Test etmek için bir kayıt yapın ve bu kaydı yaparken birkaç cümle söyleyiniz. Ardından kaydı dinleyin ve sesi net bir şekilde duyuyorsanız, mikrofonunuz doğru çalışıyor demektir.
4. Gürültü seviyesini kontrol edin: Mikrofonunuzun gürültü seviyesini kontrol etmek mühimdir. Mikrofonunuzu uzaklaştırarak ve farklı açılardan deneyerek gürültü seviyesini azaltmak mümkün.
5. Diğer bir cihazda test edin: Başka bir cihazda test ederek, mikrofonunuzun çalışıp çalışmadığını teyit edebilirsiniz. Başka bir bilgisayara, televizyon gibi bir cihaza bağlayarak çalışma durumunu test ediniz.
Bilgisayarda Mikrofonu Test Etmek

 

 

Bilgisayarda mikrofonunuzu test etmek oldukça basit işlemlerden biridir. Yapmanız gereken bazı işlemler bulunuyor. Bu işlemler sırasıyla aşağıdaki gibidir;
 

 

1. Mikrofonunuzu bilgisayara takın
2. PC'ye mikrofonun bağlı olduğuna emin olun
3. Başlat veya başla kısmına tıklayınız
4. Ardından ayarlar kısmına giriş yapılır
5. Ses sistemi kısmına giriş yaparak devam ediniz
6. Ses ayarlarında girişe giderek devam ediniz
7. Ardından mikrofona konuşma yaparak test etmeye başlayın
8. Yükselip azalan şelaleye benzer çubuklar ile sesin düzgün iletilip iletilmediği anlaşılır. 
9. Mikrofonu kontrol etmenizi tamamlayarak kullanmaya başlayın.
10. Eğer test başarısız ise bağlantı kısımları kontrol edilmeli. 
11. Bağlantıda sorun yoksa açma kapama düğmesine tıklayın, tekrar deneyiniz.

 

 

Ses girişinin sorunsuz olması ve ses kartında problem olmaması mikrofonda arıza olduğuna işarettir.
Eğer bağlantı problemi yok ise mikrofonda arıza mevcuttur. 
Alternatif yöntem;

 

 

1. Google arama motoru açılır
2. Arama motoruna mikrofon testi yazılarak arama yapılır
3. Ardından üst sıralarda çıkan sitelerden birine girilir
4. Giriş yapılan sitede mikrofona konuşularak test ve deneme yapılarak süreç tamamlanır.
5. Duruma göre ingilizce sitelerden de destek alınabilir. 
Your browser kısmı açılır, Google arama motoruna girilir.
6. Your mic. (Microphone) the test gibi aramalar yapılabilir. 
Ses kaydedici ve algılayıcı yabancı sitelerden kısa sürede test yapılır.
Sitelerde Mikrofonu Etkin Kılma ve Mikrofonlar Site İçerisinde İzin Verme

 

 

Mikrofon kontrolünü yapmak oldukça basit ve kolaydır. Sitelerde mikrofon kullanımına izin vermek, düzgün çalışıp çalışmadığını anlamak için kolay biçimde test edebilirsiniz. Android telefona sahipseniz Chrome uygulaması çalıştırılır.
 

 

Açıldıktan sonra adres çubuğu bölümünün sağ kısmında diğer ayarlar mevcuttur. Tıkladıktan sonra site ayarlarına basarak devam ediniz. Telefon markasına, modeline ve işletim sistemine göre seçeneklerde farklılık olabilir.
 

 

Devam ettikten sonra kamera ile mikrofona dokunun. Dokunma sonrasında mikrofonu açmayı deneyerek devam edin. Engellenenler ile ilgili bir kısım var ise mikrofon erişimine izin vere tıklayınız. Bu sayede mikrofona izin vermiş olunacaktır.
 

Etiketler: mikrofon kullanımı, mikrofon kontrolü, TEQSMA, mikrofon testi, ses kaydı, gürültü kontrolü, bilgisayar mikrofonu testi, mikrofon arızası, ses kartı sorunları
Mart 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR