En İyi Bebek Telsizi Hangisidir?

En İyi Bebek Telsizi Hangisidir?

Bebek Telsizleri Neden Önemlidir?

 

Bebekler, aileler için ve ebeveynler için yaşam içerisindeki en önemli varlıktır. Bu nedenle onların sağlığını ve isteklerini önemsemek ilk sırada gelir. Özellikle yeni doğmuş bebeklerde bazı ihtiyaçlar ilk sırada yer alır. Bebekler konuşamadıkları için ağlayarak dertlerini aktarırlar. 

 

Bebeklerin ağlamalarını duymak için bebek telsizleri kullanışlı ürünlerden biridir. Ebeveyn ile bebek farklı odalarda olabilir. Bu nedenle haberleşme sağlamalarına olanak sağlamak için telsizler bir hayli kullanışlıdır. Normal telsizden farklı olarak daha portatif, küçük, sevimli ve basit kullanıma sahip telsizlerdir.

 

Bebek telsizlerinde bulunan mikrofon sayesinde başka alandaki ebevynler diğer cihaz sayesinde bebeğin ağlamasını duyabilir. Bu nedenle anne ve baba için aşırı kullanışlı olmazsa olmaz bebek cihazlarından biridir. Günümüzde tüm yeni bebek sahibi olan çiftlerde bulunması gereken önemli cihazlar arasında bebek telsizleri ilk sıralarda yer almaktadır.

 

Bebek telsizlerinde kablosuz şekilde iletişim söz konusudur. Telsizlerden bir tanesi çocuğun veya bebeğin bulunduğu alanda dururken diğeri ebeveynlerin yanında kablosuz biçimde durmaktadır. Bu sayede anlık ağlama sesi çıkması halinde ebeveynler bebeğin yanına giderler. Ayrıca bebeklerin hassas olması sebebiyle olası sorunların önüne geçmekte mümkün olacaktır.

 

Çocuk telsizi alışverişi yaparken insanlar hangi modelleri alacağı konusunda kararsızlık yaşayabilirler. Rekabet ortamının artması ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte yüzlerce modele rastlanmaktadır. Çocukları için en iyisini isteyen ebeveynler hangi modeli alması gerektiği konusunda kararsızlardır.

 

Çocuk telsizleri ile ilgili sizler için derlediğimiz bilgiler sayesinde fikir sahibi olmanız ve karar vermeniz mümkün olacaktır. Hangi markanın veya hangi özelliklerin önemli olduğu sizleri kolay biçimde yönlendirecektir. Ayrıca seçim yapılırken en önemli konulardan biri de tabi ki müşterilerin bütçesidir. Çünkü her elektronik cihazda olduğu gibi telsizlerde de birçok fiyat seviyesine rastlamak mümkündür.

 

Bebek Telsizi Özellikleri Arasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Bebek telsizi özellikleri arasında mesafe ve kapsama alanı oldukça önemlidir. Marka ve modele göre çekim gücünün yükselmesi sebebiyle çok daha uzun uzaklıklardan iletişim kurmak mümkündür. Bebeğinizin sesini her bölgeden duyabilmek için 300 metre, 400 metre mesafeye kadar kullanılabilen bebek telsizi tercih edilmelidir. Daha basit modellerde kapsama alanı 50 metreye kadar sınırlı olmaktadır.

 

Mesafenin çok düşük olması konforsuz kullanıma sebebiyet verebilmektedir. Hatta bazı durumlarda markete, bakkala giderken dahi telsizin çalışması söz konusudur. Bu nedenle alınacak marka ve model özenli biçimde seçilmelidir. Kaliteli cihazlar sayesinde bebeğinizin kontrolünü çok daha basit şekilde yapmanız mümkündür.

 

Çocuk telsizlerinde dikkat edilmesi gereken özelliklerden bir diğeri ise ses kalitesi olarak karşımıza çıkar. Ses kalitesinin yüksek olması yanıltıcı durumların önüne geçmektedir. Bebeğinize sesinizi kolay iletebilir, aynı şekilde bebeğin sesini kolay biçimde duyabilirsiniz. Bebeğin uyandığından itibaren kontrolünü sağlamak adına ses kalitesi başarılı telsizler çok daha verimli olacaktır. 

 

Bebekler için kullanılan telsizler sesleri yüksek kalite ve netlikte iletmek için tasarlanmıştır. Ancak marka kalitesine göre ve fiyat bandına bakıldığında bazı modellerin kalitesiz olduğu görülebilir. Aynı şekilde yüksek kaliteye sahip elit modellerde mevcuttur. Bütçenize göre en kaliteli cihazı seçmeniz alacağınız verim açısından mantıklı olacaktır.

 

Ses kalitesi kadar ses düzeyi de oldukça önemlidir. Ses kalitesi sesin net biçimde gelmesini ve boğuk olarak gelmemesini sağlarken ses düzeyi sesin daha yüksek gelmesine vesile olur. Volume olarak yüksek ses düzeyine sahip cihazlar sizler için daha kullanışlı olacaktır.

 

Bebekleri takip etmeni sağlayacak bir diğer önemli özellik ise LCD ekranı bulunan telsiz türleridir. Bu telsizler sayesinde sesin haricinde görüntü almanızda mümkün olacaktır. Bebeğin ters dönmesi, kusması ve çeşitli sessiz durumlara karşıda bilgi almanız mümkündür. LCD ekranı bulunan telsizler tercih edilen üst düzey modellerden biridir.

 

Bebekler için bulunan telsizlerin LCD ekranı olan modelleri tercih edilirken gece görüşü bulunan cihazlar alınmalıdır. Çünkü bebekler karanlık ortamda uyudukları için karanlıkta yüksek görüntü alışverişi bulunan telsiz modelleri, ebeveyn ünitesinde bulunan telsizlere çok daha başarılı görüntüler aktarılmasına neden olacaktır.

 

Bebekler veya çocuklar için alınan telsizlerde en önemli özelliklerden birisi de telsizin pilin ömrü ne kadar süre gittiğidir. Uzun süre giden ve kısa sürede şarj edilebilir pillere sahip olan cihazlar ebevynler için kullanışlı olacaktır. Genellikle yükse oda sıcaklığı içerisinde bulunan telsiz pillerinin dayanıklı olması gerekmektedir. Marka kalitesi artınca pil kalitesi de yukarıya çıkacaktır.

 

Ayrıca duruma göre tatilde kullanım olması durumlarında su geçirmez özelliklerde aranabilir. Gelişen teknoloji sebebiyle birçok cihazda su geçirmezlik özelliği bulunur. Bebekler için kullanılan bazı telsizlerinde su geçirmez olduğu görülür. Ancak genellikle ebeveynler arasında çok fazla dikkate alınan telsiz özelliklerinden biri değildir.

 

Çocuk telsizlerinde kanal seçimi de büyük önem teşkil eder. Bilindiği üzere telsizlerden birden fazla kanal bulunur. Farklı kanallar sayesinde değişik frekanslarda erişim sağlayarak öteki telsizlerin işleyişini önleyebilir. Bu nedenle frekans ve kanal konusunda üst düzey teknolojiye sahip telsizlere yönelmek gerekir.

 

Çocuk telsizi alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında kullanım kolaylığı da ilk sıralarda yer alır. Görünüş olarak estetik olmasının haricinde bulunduğu alanda rahat biçimde duran ve kullanım kolaylığı olan cihazlara yönelmeniz gerekmektedir. Bu nedenle yapışkanlı ve dayanıklı modelleri tercih etmeniz mantıklı olabilir.
Güvenli ve sağlıklı cihazlarda çocuk telsizlerinde önemli durumlardan biridir. Yüksek radyasyon üreten kalitesiz modellerden uzak durmak önemlidir. Bebekler çok hassas oldukları için yüksek radyasyondan olumsuz etkilenebilirler. Sinyal alışverişi sırasında çevresine yüksek radyasyon yayan telsizlerden uzak durmak gerekir.

 

Çocuk telsizlerinde önemli özelliklerden birisi de dayanıklılıktır. Cihazın darbeye ve düşmeye karşı dayanıklı olması kullanım ömrünü uzatır. Ev içerisinde bazı durumlarda ufak kazalar görülebilir. Telsizin düşmesi veya bir alana çarpması durumunda dayanıklı olması kullanıcıların dikkat etmesi gereken ayrıntılar arasında yer alır.

 

Dayanıklı telsiz modellerinin aynı zamanda başka çocuklar içinde kullanım olanağı yaratacağı unutulmamalıdır. Bilindiği üzere bazı ailelerde birbine yakın yaşlarda birden fazla çocuk bulunabilir. Bu nedenle uzun yıllar boyunca kullanmak mantıklı olacaktır. Aynı şekilde uzun ömürlü cihazlar sayesinde ilerleyen yıllarda tekrar bebek sahibi olan çiftlerin cihazı yeniden kullanma imkanı ortaya çıkar.

 

Bebek Telsizi Ne Almalıyım?

 

Bebek telsizi ne almalıyım sorusu oldukça fazla merak edilen ebeveyn sorularından biridir. Burada önemli olan nokta hangi özellikleri öncelik yaptığınızdır. Örnek vermek gerekirse dublex bir evde yaşayan kişiler daha yüksek mesafede çekim gücüne sahip telsizlere yönelmelidir. Aynı şekilde LCD ekranı bulunması veya bulunmaması konusundaki isteklerinize göre de modeller değişkenlik gösterecektir.

 

Çocuklar için telsiz alırken bazı ayrıntılara dikkat edilmesi elzemdir. Belli parametrelere bakarak modellerde karar vermek mantıklı olacaktır. Ülkemizde yüksek miktarda satış yapan popüler markalardan bazıları şunlardır;

 

1. Motorola: En yaygın kullanılan markalardan biridir. Bilindiği üzere Motorola markası aynı zamanda telefon sektöründe de popüler olarak karşımıza çıkar. Çocuk telsizlerinde ise LCD ekrana sahip modelleri birçok ebeveyn tarafından ilgi çekmektedir. En fazla talep gören ilk üç marka arasında yer alır. 
2. Philips Avent: Philips Avent bebek telsizinin en popüler telsizler arasında yer aldığı görülmektedir. Philips markasının popüler olması ve kaliteli yapısı sebebiyle Avent modelleri ebeveynler tarafından yüksek oranda tercih edilir. Bazı modellerinde kamera bulunurken uygun fiyatlı modellerde ise sadece ses aktarma özelliği bulunur. Tercih ve inisiyatif tamamen müşterilerin kişisel istekleri ile alakalıdır.
3. Chicco: Bebek ürünleri konusunda birçok modeli bulunan önemli markalardan biridir.
4. BabySense: Kaliteli cihazları bulunmasına rağmen maalesef uluslararası alanda daha yaygın ulaşılabilir olması sebebiyle ülkemizde çok yaygın bulunmaz. 
5. Angelcare: Trendyol, Hepsiburada, N11 gibi dijital marketlerde sıkça rastlanan markalardan biridir. Bu nedenle yüksek sayıda müşterisi bulunan modellere sahiptir. 
6. Summer Infant: Markanın bebekler ile ilgili birçok ürünü bulunmaktadır. Telsiz konusunda aşırı popüler olmasa da genel olarak rağbet gören markalardan biridir. 
7. Digital Innovations: Ülkemizde nadir görülen çocuk telsizi markalarından biridir. Ancak nadirde olsa ihtiyaç halinde istenilen verimi veren cihazlara sahiptir.
8. Samsung: Samsung markasının teknoloji dünyasındaki önemi tartışılmaz seviyededir. Markanın bebekler için ürettiği elektronik telsizlerde müşterilerin yoğun ilgisini çeker.
9. VTech: Kameralı modelleri yaygın şekilde kullanılan markalardan biridir. Özellikle ebebek, D&R, morhercare gibi popüler bebek mağazalarında sıkça görülen modellerden biridir.
10. Levana: Ülkemizde diğer markalara nazaran daha az görülse de ilgi çekici cihazları olan markalardan biridir.
11. Hubble Eclipse Plus: Ninni çalma özelliği de olması sebebiyle hem telsiz görevi gören hemde bebeğin uyumasına katkı sağlayan ultra teknolojik modellerden biridir. Günümüzde binlerce insanın tercih ettiği spesifik özellikleri bulunan bebek için kullanışlı telsizlerden biridir.
12. WeeWell: Portatif olması sebebiyle ülkemizde tercih edilen markalardan biridir. Orta fiyat segmentinde olması sebebiyle gözde telsiz modelleri arasında yer almaktadır. 
13. Hubble Nursery: Kameralı yapısının haricinde yüksek çözünürlüklü ve üst düzey görüşü sebebiyle ilgi çeken modellerden biridir. Adeta üst düzey güvenlik kamerasına eşit biçimde kamera kalitesi mevcuttur. Modelin tek sıkıntısı yüksek fiyat seçenekleri ile piyasada yer almasıdır. 
14. Kiwi: Genellikle ses özelliği bulunurken LCD ekran bulunan modelleri çok görülmez. Buna rağmen sadece ses iletişimi ile yetinmek isteyen ebeveynler için oldukça uygundur. Orta fiyat bandında yer alması sebebiyle yoğun ilgi gören modellerin arasında yer alır.

 

Bebek Telsizlerine Nereden Ulaşabilirim?

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte elektronik cihazlara internet üzerinden kolayca ulaşmak mümkündür. Özellikle e-ticaret sisteminin gelişmesi sebebiyle siteler üzerinden istediğiniz modellere göz atarak sipariş verebilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli alışveriş merkezlerinden de istediğiniz telsizleri almanız mümkündür. 

 

Günümüzde ticaret konusunda kolay imkan sunan Trendyol, Hepsiburada, N11, TEQSMA, eBebek, Morhipo gibi firmalardan kaliteli teknolojik cihazlara sahip olmanız mümkündür. Ayrıca ikinci el ürün almak isteyen kişiler sahibinden ve letgo gibi aplikasyonlardan çocuk telsizleri edinebilirler. Ancak ikinci el ürünlerde hijyen sıkıntısı ve arızalanma durumları fazla olacağı için pek tavsiye edilmemektedir.

 

Teknolojik ürünler alırken markaya modele dikkat edilmesi gerekir. Aynı zamanda sıfır ürünlerin değişiminin olmasının ve garantisinin bulunması da önemli faktörler arasında yer alır. Bu nedenle ürün seçimi yaparken firmanın güvenilirliğine dikkat etmeniz gerekmektedir. 

 

Teknolojik ürünler konusunda kurumumuz TEQSMA üzerinden pratik şekilde ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Şirketimiz teknolojik ve elektronik ürünler konusunda sektörde itibar sahibi, işinin ehli kurumlardan biridir. Dilediğiniz tüm teknolojik ürünlere mağazalarımızdan veya internet sitemizden göz atarak istediğiniz ürünü sipariş edebilirsiniz.
 

Etiketler: #BebekTelsizleri #ÇocukTelsizleri #BebekTelsiziÖzellikleri #TelsizMarkaları #BebekGüvenliği #ÇocukGüvenliği #LCDekranlıTelsiz #UzunMesafeTelsiz #Motorola #PhilipsAvent #Chicco #KameralıTelsiz #SuGeçirmezTelsiz #TeknolojikÜrünler #AlışverişRehberi #Bebeğinizleİletişim #Ebeveynlik #GüvenliTeknoloji #ÇocukSağlığı #Trendyol #Hepsiburada #N11 #TEQSMA #eBebek #Morhipo #Markaİncelemesi #SesKalitesi #BebeğinUykuKontrolü
Şubat 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR