Bilgisayar Gözlüğü & Bilgisayar Gözlüğü Tavsiye

Bilgisayar Gözlüğü & Bilgisayar Gözlüğü Tavsiye

İnsanlar hayatını devam ettirirken çağın getirilerinden faydalanır. Artık 21.yy modern ve teknolojik çağ olarak bulunuyor. Dolayısıyla insanların teknoloji ile iç içe olduğu yadsınamaz durumlardan biridir. Teknolojinin getirileri olduğu kadar ne yazık ki götürüleri de bulunuyor.

 

 

Teknoloji ile birlikte ortaya çıkan bilgisayar, telefon gibi cihazlar hayatımızın merkezine yer etmiştir. İnsanlar gün içerisinde zamanlarının büyük çoğunluğunu teknolojik aletleri kullanırken harcar. İnsana kattığı avantajlar kadar, çeşitli zararlarda mevcuttur. Bu nedenle dikkatli kullanım olmazsa olmaz durumlar arasında yer alıyor.

 

 

Teknolojik çağ ile birlikte dijitalleşme ortaya çıkmıştır. Dijital oluşumlar sebebiyle sosyal medya, bilgisayar, telefon gibi kullanımlar ilk sırada karşımıza çıkıyor. Fazla miktarda kullanmak insanların bel, baş, sırt ve göz gibi bölgelerinde ağrılara neden verebilmektedir.

 

 

Uzun süreli kullanımlarda baş ağrısı, göz ağrısı, göz yanması ve bozulma görülebilir. Duruş bozuklukları gibi sorunlarda sıkça görülen problemlerden biridir. Bu nedenle koruyucu bazı ürünlere oldukça fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

 

 

Bilgisayar gibi cihazlardan yayılan mavi ışık insanların gözüne zarar vermektedir. Ayrıca yüksek radyasyon baş ağrısı ve sisli beyin sorunları yaratmaktadır. Kolay biçimde piyasada bulunan ürünlerden, mavi ışık filtresi bulunan ürünler ile oluşması muhtemel sorunların önüne geçilir.

 

 

Belki tamamen absorbe etmek mümkün olmasa da, kişiler alacağı zarar minimum düzeyde tutulur. Göz yorgunluğunu minimum seviyede tutarak çeşitli hastalık ve negatif etkilerden korunmak mümkün olacaktır. Sadece bilgisayar karşısında değil, aynı zamanda cep telefonu ve televizyon gibi ekranlara karşı da koruyucu görev üstlenirler.

 

 

Koruyucu ürünler gelen zararlı ışınlara karşı filtreleyici biçimde yardımcı olur. Dijital ve teknolojik çağa geçmekle birlikte son dönemin en fazla ilgi gören ürünleri, koruyucu ürünlerdir.

 

 

Teknolojinin ve Teknolojik Aletlerin Zararları Nelerdir?
Günümüzde teknolojinin gelişmesinin bazı avantajları olduğu kadar dezavantajları da mevcuttur. Fazla kullanımlar sonucunda teknolojinin insanlara sağladığı negatif birçok etki söz konusu. Teknolojik aletlerin insan üzerindeki negatif etkileri şunlardır;
Yüksek radyasyon yayılımı
Fazla kullanımda bel ağrısı
Boyun düzleşmesi ve proposyon sıkıntıları
Boyun ağrısı ve fıtık
Sırt ağrısı, baş ağrısı
Beyinde flu ve sisli beyin vakası
Sürekli yorgun ve halsiz hissetme
Sosyal medya bağımlılığı
Asosyallik ve içe kapanma
Psikolojik buhran ve bohem düşünce tarzı
Hareketsizlik
Yanlış şeylere özenme ve imrenme
Kötü alışkanlıklara kolay ulaşmak
Dolandırıcı ve kötü niyetli kişilerin erişebilmesi
Öfke, korku ve anksiyete
Güvenlik problemleri
Kaygı sorunları ve zihinsel becerilerde bozukluklar
Bilinçsiz eğilimler
Göz yorgunluğu ve göz sorunları

 

 

Bilgisayar başında uzun kalmak insanlarda birçok zararlı olguyu beraberinde getirir. Aynı durum sadece bilgisayar kullanımı ile kısıtlanamaz. Akıllı cep telefonu ve diğer elektronik cihazlar içinde geçerlidir. Telefonları da bilgisayar olarak görmemiz nedeniyle aslında en zararlı cihazın PC ve türevi olduğunu söylemek yanlış olmaz.

 

 

İnsanlar gün içerisinde saatlerce bilgisayar başında oturarak vakit harcarlar. Kimisi oyun oynarken kimisi müzik dinler. Aynı şekilde film izlemek, çalışmak ve gezinmek söz konusudur.
Bilgisayarda yapacak işi olmayan kişilerin dahi sıkıntıya rağmen saatlerce başında oturması görülmektedir. Bu durum teknoloji bağımlılığını ortaya koymaktadır. Dolayısıyla insan üzerinde birçok olumsuz ve negatif etkileri görülecektir.

 

 

Teknolojinin ve Teknolojik Aletlerin Faydaları

 

Teknolojik cihazların zararları kadar, faydaları da mevcuttur. Doğru ve orantılı kullanımlar sayesinde verim almak mümkündür. Dozajına dikkat edilerek insanın yararına olacak bazı durumlar aşağıdaki gibidir;
Kolay şekilde bilgi erişimi
Vakit tasarrufu
Hızlı öğrenme ve bilgiye hızlı ulaşma
Nakit tasarrufu
Kolay alışveriş ve ihtiyaç ürünlerine ulaşım
Araştırma, kolay öğrenme ve öğretici görev
Eğitim ve öğretim konusunda bilinçlenme
Sosyalleşme
Global alanda istenilen haberlerin anında alınması
Yardımlaşma
Basit ve pratik iletişim
Yaratıcılık
Zeka seviyesinde ve IQ seviyesinde doğal artış
Yeni iş imkanları
Atılımcı ve yenilikçi genç jenerasyona teşvik
Kolay iş kurulumu ve basit para kazanımı
Dijitalleşme ile basitlik olanaklarının doğması
Dijital ortamda gelir elde etmek
İstenilen meslekleri kısa sürede öğrenebilmek
Keyifli zaman geçirme
Uzaktan eğitim
Ücretsiz hizmetler
Aplikasyon türleri sayesinde hızlı ve pratik ihtiyaç giderimi
Kişisel gelişim

 

Bilgisayar ve telefon gibi cihazların bağımlı olmayacak seviyelerde kullanımı oldukça olumlu sonuçlar doğuruyor. Eğitim, öğretim ve kişisel gelişim etkileri nedeniyle düzgün kullanımlar fayda sağlar. Yukarıdaki faydaları özümsemek için kota koyarak kullanmak mantıklı olacaktır.
Gün içerisinde kullanım miktarının 2 - 3 saati geçmemesi gerekiyor. Aksi taktirde hasta olmak ve olumsuz durumlardan etkilenmek mümkün olacaktır. Her oluşumun fazlası zarardır mantalitesi maalesef bilgisayar ve teknolojik alet konusu içinde geçerlidir. Bilinçli kullanım ile alacağınız verimi maksimum düzeye çıkarın.

 

 

Bilgisayar Gözlüğü Nedir ve Neden Gereklidir?

Bilgisayar, akıllı cep telefonları gibi cihazlar insanlarda bazı hasarlar yaratır. Yüksek kullanım miktarı nedeniyle vücudumuzda ağrı, sızı ve şekil bozukluğu görülecektir. Aynı şekilde göz yorulması, yanması, bozulması gibi durumlara rastlanır.
Dijital göz yorgunluğu adı verilen durum telefon ve bilgisayar ekranı ile ilişkilidir. Uzun süreli şekilde ısığa maruz kalmak, gözlerimizi yoracak ve hatta bozacaktır. Uzun kullanımlar sonucunda gözlerde kızarıklık, batma gibi durumlar görülmektedir.
Bilgisayar monitörü ve cep telefonu ekranından mavi ışık yayılır. Mavi ışınlardan korunmak için kullanım miktarını azaltmak gerekebilir. Ancak bilgisayar ve telefonun cazibesi nedeniyle az kullanım oldukça zordur. Bazı bireylerin işi ve yaşamı gereğince uzun süreli kullanım yapması söz konusu olabilmektedir.

 

Zararlı ışınlara karşı koruyucu görev üstlenen gözlükler mevcuttur. Bu gibi durumlarda göz sağlığımızı koruyacak bilgisayar gözlükleri vardır. Koruyucu gözlük sayesinde gözlerimizin uzun süre ışığa maruz kalması engellenir. Bilgisayar başında uzun süre vakit harcayan kişiler için oldukça efektif rol oynayan ürünlerin başında gelmektedir.
Mavi ışığı gözlerinize düzenli olarak nüfuz ettirmeniz halinde, ortaya çıkacak olan ilk durum başınızdaki ağrıdır. Uzun saatler boyunca maruz kaldığımız ışık göze zarar verir ve negatif etkiler yaratır. Dolayısıyla mavi ışık filtreli, koruyucu gözlüklerden edinmek oldukça mantıklı olacaktır.
Mavi ışık dalga boyuna göre koruma misyonunu üstlenen gözlükler, çeşitli tekno marketlerde bulunuyor. Aynı zamanda sitemiz TEQSMA içerisinden de bu tarz koruyucu ürünlere sahip olmanız kolaydır. Firmamız her türlü teknolojik ürün ve koruyucu ürünler konusunda kaliteli hizmet sunar. İstediğiniz ürünü seçerek, kısa süre içerisinde sipariş vermek ve yemin etmek mümkün.

 

Bilgisayar gözlüğü fiyatları; modele, markaya ve özelliklere göre değişim gösterir. Güneş gözlüğünde nasıl her markanın bambaşka fiyatı bulunuyor ise aynı durum koruyucu gözlükte de görülüyor. Bu nedenle koruyucu gözlük modelinden seçmeniz gereken ürün size bağlıdır.
Bütçenize ve kafa yapınıza göre hatta kişisel zevklerinize göre tercih yapabilirsiniz. Sonuç olarak koruyucu ürün olarak bulunmasına rağmen aksesuar ürünlerden biridir. Evde yalnız kullanımların haricinde iş alanında, ofislerde ve çeşitli kamu kuruluşlarında dahi kullanılan ürünlerdir.
Yaygın ve toplu alanlarda kullanım sebebiyle görselliğe özen göstererek seçim yapmanız gerekecektir. Toplum içerisinde göze hitap eden ve kişisel zevklerinize uyan bilgisayar gözlüğü kullanmalıdır. Sizler için önem verilmesi gereken hususlardan başında gözlük işlevi, görüntüsü, tasarımı ve bütçesi gelecektir.

 

 

Bilgisayar Gözlüğü Tavsiye ve Markaları
1. Gunnar Optiks
2. Felix Gray
3. Spektrum
4. Eyekepper
5. Zeiss Digital Lens
6. Pixel Eyewear
7. EYEFUNC
8. Owndays Blue Light Blocking Glasses
9. Gamma Ray Optics
10. Sleepy Panda
11. Atasun Optik
12. Nike
13. Moov Blue
14. Prisma
Bilgisayar gözlükleri mavi ışınlara karşı ultra dirençli yapıya sahiptir. Bu nedenle göz yorgunluğunu, 82 ile 200 farklı ışık türünü engelleyici yapısı bulunuyor. Gözlük kalitesi arttığında filtreleme konusunda çok daha başarılı sonuç meydana gelecektir.
Marka seçimi yapılırken bütçenize, tasarıma ve amacınıza göre seçim yapmak çok daha mantıklıdır. Marka kalitesi ve model seçimi ile birlikte gözlük verimi şekillenecektir. Yüzlerce değişik markanın ve modelin bulunması, insanlara seçim yaparken kararsızlık yaratabilir.


Bilgisayar Gözlükleri Özellikleri ve Çeşitleri
Bilgisayardan gelen ışıkları absorbe eden gözlüklerin değişik çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitlerin başında anti mavi ışık filtreli gözlükler ilk sırada yer alıyor. Ekranlardan yayılan ışığı engelleyerek gözün yorulmasını ve bozulmasını engeller.
İkinci çeşitte ise polarize gözlükler ismi verilen model grubu karşımıza çıkıyor. Ekranlardan yayılan parlaklıkları azaltan yapısı nedeniyle oldukça önemlidir. Gözde yanma, batma ve göz sulanması gibi durumların önüne geçecektir.
Koruyucu gözlük tercih etmek istemeyen kişiler için kontak lenslerde bulunuyor. Lensler sayesinde istenilen koruyucu verim başarıyla alınır. Ancak rutin olarak bakımların yapılması gerekmektedir.
Yerleşik biçimde bulunan filtreli lensler ise bilgisayarın monitöründe bulunan veya monitöre takılan koruyucu tipidir. Bu koruyucular bazı kişiler tarafından yaygın şekilde ilgi görmektedir. Ayrıca normal gözlük kullanan kişiler içinde farklı tip ve modelde koruyucu gözlük bulunuyor.
Koruyucu gözlüklerin normal numaralı gözlükler ile entegre edilmesi mümkündür. Gözlük alırken farklı cam yapısı ile hem numaralı kullanım sağlanır, hemde bilgisayar ekran koruyucu olarak kullanılır.
Koruyucu gözlükler insanları UVA, UVB ve zararlı mavi ışınlardan gözlerinizi korur, doğacak sorunları engeller. Bu nədenle oldukça önemli ve kullanışlı ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Sitemiz üzerinden de bu tarz spesifik ürünlere erişerek, sipariş verebilirsiniz.


Bilgisayar Gözlüğü ve Koruyucu Ürünlere Nereden Ulaşabilirim?


Elektronik ürün arayışları bulunan kişiler için sitemiz TEQSMA en doğru adreslerden biri olarak bulunuyor. Kolay biçimde sipariş vererek istediğiniz teknolojik alete sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda teknolojik cihazlardan korunmak içinde birçok ürün grubumuz satışa sunulmaktadır.


Sizleri koruyacak ürün grubu haricinde aynı zamanda teknolojik cihazları koruyucu ürünlerde mevcut. Teknolojik ve elektronik aletlerin değerli olması nedeniyle bazı koruma ürünlerine ihtiyaç duyuluyor. Ekran koruyucu, kılıf, kapak ve türevi ürünlere de sitemizden sahip olmanız mümkün.


TEQSMA olarak teknoloji ile ilgili her detayı sizlere sunmaktayız. Vereceğiniz siparişler doğrultusunda hızlı ve güvenilir biçimde dilediğiniz ürünlere sahip olabilirsiniz. Ayrıca bazı ürünlerimizde garanti ve iade gibi seçenekler mevcuttur.


TEQSMA firması teknolojik ürün konusunda sektörde oldukça deneyimli biçimde bulunuyor. Sektörde itibar sahibi olan firmamız, müşteri memnuniyeti odaklı hareket etmektedir. Bu nedenle satışını yaptığımız ürünler, piyasaya göre çok daha ucuz ve uygun olmaktadır.
 

Etiketler: teknoloji zararları, bilgisayar gözlüğü, mavi ışık filtresi, göz sağlığı, teknolojik aletler, koruyucu çözümler, teknoloji bağımlılığı, SEO, bilgisayar başında uzun süre, 21. yy çağı
Mart 01, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR