Bilgisayar Tamir Servisi ve Bilgisayar Teknik Servis

Bilgisayar Tamir Servisi ve Bilgisayar Teknik Servis

Günümüzde yaygın kullanılan birçok elektronik cihaz bulunmaktadır. Bu cihazların popüler olmasının sebebi insanların ilgisini çekmesi ve global anlamda tercih edilmesi ile ilintilidir. Yaygın olarak kullanılan teknolojik aletlerin başında bilgisayarlar ilk sırada yer almaktadır.

 

Bilgisayar, birçok çeşide ve kullanım amacına hizmet eden akıllı cihazlardır. Dolayısıyla günümüzde binlerce hatta milyonlarca bilgisayar kullanıcısı görülüyor. Neredeyse her bireyin kendine ait 1 adet bilgisayarı olduğu görülür.

 

Bilgisayarın yaygın kullanımı ile birlikte birçok özellikte cihaz karşımıza çıkar. Değişik özelliklere sahip bilgisayar çeşitleri, işlevlerine göre fiyat ve değer kazanır. Kaliteli özelliklere sahip makinelerin çok daha değerli ve pahalı olduğu görülecektir.

 

Bilgisayarların yaygın kullanımı ve değerli oluşu bazı konularda ihtiyaçları beraberinde getirir. Hassas olan cihazların çabuk bozulma ihtimali ve arızalanması gibi durumlara sıkça rastlanıyor. Dolayısıyla bilgisayar servisi olarak hizmet veren kuruluş arayışları oldukça fazla görülmektedir.

 

Aynı zamanda bilgisayara bakım yaptırmak isteyen bireylerin tercih ettiği servisler sayesinde rutin kontroller gerçekleştirilir. Teknolojik aletler düzenli olarak bakım ve onarım yapılması gereken önemli araçlardır. Masaüstü bilgisayarlara ve laptop bilgisayarı bulunan bireylere servisler, geniş kapsamlı servis hizmetleri sunar.

 

Bilgisayar Tamircisi ve Servisinin Görevleri

 

Bilgisayar tamircisi olarak hizmet sunan bayilerin veya bireylerin bazı sorumlulukları bulunur. Bu sorumluluklara uyarak müşterilere kaliteli hizmet vermesi gerekir. Servislerin uyması gereken temel kural ve yükümlülüklerden bazıları şunlardır;

 

Arıza tespiti yapmak
Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet sunmak
Kısa sürede tamir, bakım veya onarımı tamamlamak
Yedek parça değişimi için parça tedariği konusuna hakim olmak
Adaletli ve olması gerektiği gibi parça fiyatı sunmak
Hizmet ve emek kapsamında adaletli fiyat vermek
Masaüstü bilgisayar haricinde laptop tamiri ve netbook tamiri gibi durumlara vâkıf olmak
Tamir ve değişim sonrasında garanti vermek
Samimi, dürüst, adaletli ve profesyonel iletişim
Hızlı bir şekilde müşterinin isteklerine karşılık vermek
Müşterinin hangi sorunu yaşadıklarını dikkatlice dinleyerek kulak vermek
Tamir ve onarım sonrasında müşterinin destek hizmetleri kapsamında istediği zaman iletişime geçmesini sağlamak

 

 

Bilgisayar Servisi ve Tamiri Konusunda En Çok Görülen Arızalar ve İstekler

 

Bilgisayar tamiri ve servisine gelen müşterilerin genellikle belli başlı arızalara sık rastlaması söz konusudur. Yaygın görülen bazı arızalar ile birçok kullanıcının muzdarip olması görülmektedir. Popüler olan bilgisayar arıza türleri şunlardır;

 

Cihazın sıvı teması (kahve, su, meşrubat)
Aşırı ısınma sorunu
Yazılım problemleri
İşletim sistemi ve Windows soruları
Format atılma isteği ve yeni işletim sistemi kurulması
Şarj ve batarya problemleri (Özellikle laptop cihazlarda)
Kablo ile çalışan laptop cihazın kablosuz çalışmaması (batarya ömrü sorunu)
Bilgisayarda yavaşlık ve donma
Laptop menteşe kısmında hasar veya deformasyon
Ekran arızaları
Anakart sorunları
Ekran kartı sorunu
Güç kaynağı sorunu
RAM problemi
Hafıza ve Harddisk problemleri
Disk sürücü problemleri
İşlemci sorunları
Fan ve soğutucu sorunları

 

Bilgisayar Tamiri Nedir?

 

Bilgisayar tamiri bir bilgisayarın arızalarının tespit edilmesi ve onarılması sürecini kapsayacaktır. Bilgisayarlar kompleks ve kompakt aletler olarak karşımıza çıkarlar. Dolayısıyla yüksek kaliteye sahip olup, zamanla parçalarında arızalanma ve uyumsuzluk meydana gelebilmektedir.

 

Bilgisayar tamiri yaparken donanım ve yazılım sorunlarına dikkat edilmelidir. Donanım sorunları arasında anakart, sabit disk, RAM ve ekran kartı gibi bileşen arızalarına sıkça rastlanır. Donanım birimleri olarak bulunan parçaların kurtarılmayacak raddeye gelmesi, yenisi ile değiştirilerek sorunun giderilmesi ile tamamlanır.

 

Bilgisayarda oluşan yazılım sorunları ise işletim sistemi, sürücüler, virüsler ve kötü niyetli yazılımlar gibi nedenlerden kaynaklı olabilir. Özellikle Windows işletim sistemi sahiplerinde zamanla virüs ve zararlı yazılımlara sıkça rastlanır. Format atmak ve yeniden işletim sistemi kurmak gerekebilir. Bu konuda bilgisi bulunmayan müşteriler tamir ve teknik servisi sunan firmalardan destek almalıdır.

 

Bilgisayar tamiri profesyonel bir teknisyen tarafından yapıldığında daha etkili olmaktadır. Ancak günümüzde teknisyen olmayan ve tecrübe ile veya deneme yanılma yoluyla bilgi sahibi bireylere sıkça rastlanır. Bu nedenle cidden teknik bilgi ve kapasiteye sahip kişilerin servis hizmeti vermesi çok daha mantıklı olacaktır. 

 

Bilgisayar kullanıcıları, cihazlarının temel bakımını ve güncelleme işlemlerini düzenli olarak yapmaları gerekir. Rutin olarak bilgisayar bakımlarının yapılmaması, kullanma ömrünü azaltır. Tasarruflu yapı ve uzun ömürlü kullanım için teknolojik cihazlara gerekli ehemmiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

 

Bilgisayar tamiri düzenli olarak yapıldığında ve cihazın bakımı sağlandığında, bilgisayarın ömrü haricinde performansı da artar. Performans artışı daha efektif ve keyifli kullanım olanakları sunacaktır.

 

Bilgisayar Teknik Servis Nedir?

 

Bilgisayar teknik servisler, isminden anlaşılacağı üzere gerekli sorunları veya problemleri çözen kurumlardır. Bayi, bilgisayar satış firmaları, yedek parça kurumları gibi birçok değişik firmanın teknik servis olarak hizmet sunduğu görülüyor. Dolayısıyla seçim yaparken işinin ehli ve güvenilir teknik servisler ile irtibata geçmek mühimdir.

 

Bilgisayarların gerekli bakım, onarım ve tamir işlemleri ile ilgilenen teknik servisler başka hizmetlerde sunabilmektedir. Bilgisayar haricinde başka teknolojik cihazların bakımı içinde hizmet sunan spesifik kurumlara sıkça rastlanmaktadır. Çünkü teknolojik ve elektronik cihazlar birbirlerine paralel iç işleyişe ve aksama sahiptir. 

 

Kurumların haricinde bireysel olarak teknik servis hizmeti sunan yerel işletmelerde mevcuttur. Genellikle 1 veya 2 çalışan ile destek sunan kurumlar piyasada fazla bulunuyor. Burada önemli olan husus sorun ve arıza tespitinin doğru biçimde yapılarak çözüme ulaşmalıdır. İlk olarak donanım ve yazılım kısmında hangi problemlerin olduğu tespit edilmelidir.

 

Donanım sorunları yazılım problemlerine göre çok daha meşakkatlidir. Yazılım problemleri; cihaz işi temizlik, format ve işletim sistemi düzeni ile çözüme kavuşur. Donanım aksaklıkları ise sorun büyük ise parça değişimine kadar ilerler. Parça değişiminde ise maliyetin çok daha yukarı çıktığı görülecektir.

 

Teknik servisler birçok hizmet verdiklerinden dolayı hangi problemin olduğunu öğrenerek hareket etmelidir. Sorunları çözmek için en kısa sürede, hızlı bir şekilde süreci yönetmelidir. Maalesef günümüzde haftalarca ve aylarca cihazları alıkoyan teknik servisler mevcuttur. Bu durum müşterilerin işlerinin aksamasına vesile olacaktır.

 

Müşterilerin problemler haricinde ekstra talepleri de olabilir. Daha iyi bir makineye sahip olmak için talep ettiğiniz işlemleri ve bakımları teknik servis yerine getirir. Teknik servise düşen görev, müşteriyi mağdur etmeden makul fiyat seçenekleri ile adaletli şekilde yaklaşmaktır. 

 

Maalesef günümüzde artniyetli birçok teknik servise rastlanır. Kötü niyetli kişilerin müşterilerin aciliyeti sebebiyle absürt fiyatlar ile yardımcı olduğu görülmektedir. Müşterinin eli mahkum olması sebebiyle astronomik rakamları kabul ederek hizmet alması görülmektedir. Bu nedenle tabiri caizse kandırılması ve para israfı söz konusu olacaktır.

 

Teknik Servis ve Tamir Servisi Hizmeti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Teknolojik cihazlarda tamir ve teknik servis hizmeti alırken bazı dikkat edilmesi gereken ayrıntılar bulunuyor. Bu detaylara dikkat ederek alınacak hizmet kalitesini yukarı taşımak mümkündür. Dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

 

Tecrübeli servis seçimi
Samimi ve dürüst yaklaşan teknik servis tercihi
Profesyonel yaklaşan firma seçimi
Hızlı ve süratli hareket eden teknik servise yönelim
Yedek parça değişimi konusunda doğru yaklaşan kurum seçimi
Adaletli, makul ve olması gereken fiyatlar ile yardımcı olan kurumları seçmek
Üst düzey kalitede hizmet sunan firma tercihi
İlgili çalışanlara sahip kurum seçimi
Yedek parça konusunda orijinal ve sıfır değişim yapan kurumlar
Yukarıda belirtilen özelliklerden birçoğu müşteriler için büyük önem teşkil eder. Dolayısıyla teknik servislerden hizmet alırken bahsedilen ayrıntılara dikkat etmeniz sizlerin yararına olacaktır. 

 

Kurumumuz TEQSMA olarak her türlü teknolojik ürün satışı konusunda hizmet vermekteyiz. Firmamızın garanti kapsamında bulunan ürünlerin değişim ve tamiri konusunda hizmeti mevcuttur. Ancak garanti kapsamında bulunmayan ürünler ile ilgili herhangi bir teknik servis hizmetimiz mevcut değildir.

 

En Çok Teknik Servis İhtiyacı Duyulan Teknolojik Ürünler

 

Günümüzde yüzlerce hatta binlerce teknolojik cihaz bulunuyor. Bu cihazların bazıları çok daha yaygın ve önemlidir. Dolayısıyla teknik servis ihtiyacı olan cihazlarda belli bir popülariteye göre hareket edilir. Yaygın olarak aranan teknolojik cihaz teknik servisleri şunlardır;
Televizyon teknik servisi
Çamaşır makinesi servisi
Bulaşık makinesi servisi
Bilgisayar teknik servisi
Telefon servisi
Davlumbaz ve buzdolabı servisi
Fırın ve ankastre servisleri
Mikrodalga servisleri
Kettle, su ısıtıcı, kahve makinesi servisleri
Kumanda ve uzaktan kumanda servisleri
İnternet, ağ ve network ile ilgili servisler
Süpürge ve akıllı süpürge servisleri
Kablosuz şarj ve powerbank servisleri
Ev aletleri ve küçük mutfak gereçleri servisleri
Motosiklet, ATV, otomobil gibi değerli araç servisleri
Müzik ve ses sitemi servisleri
Alarm ve güvenlik sistemi teknik servisleri
Kombi servisleri

 

Akıllı ev araçları ve sistemleri servisleri

 

Yukarıda belirtilen teknolojik aletlerle alakalı servislere ilgi oldukça fazladır. Yaygın kullanılan ve değerli görülen alet, cihaz veya makinelerin teknik servis ihtiyacı çok daha fazladır. Bu nedenle günümüzde yüzlerce teknik servis bulunmaktadır. Değişik ihtiyaçlar için hizmet sunan servisler sayesinde gerekli hizmetler alınır.

 

Teknik Servislerde ve Tamircilerde Bulunması Gereken Temel Malzemeler

 

Teknik servislerin birçoğunda bulunması gereken bazı temel ekipmanlar vardır. Bu malzemeler ile tamir ve onarım doğru şekilde yapılır. Temel olarak bulunması gereken malzemelerden bazıları aşağıdaki gibidir;
Tornavida
Yıldız tornavida
Mandal ve sıkıştırıcılar
Lehim aleti
Havya
Havya ucu
Tamir pedleri
Açma aparatları
Tiner
Temizleyici losyonlar
Telefon, bilgisayar gibi cihazlar için yapıştırıcılar
Farklı tornavida setleri
Çift taraflı ve tek taraflı bant
Tel ve kablolar
Temizleyiciler
Kurutucu cihazlar
Ayrıcılar
Akım ölçer
Çeşitli işleyişleri ölçücü ve test edici cihazlar
Cımbız (Küçük ve hassas parçaları almak için tercih edilir)
Yağ (Bazı teknolojik aletlerde yağ çok önemlidir)
Vidalar ve vida kutusu
Takım çantası
Olası kesikler için küçük ilkyardım çantası
Eldiven ve galoş gibi ürünler
Elektriğe karşı dayanıklı ve yalıtkan koruma ürünleri
Lamba ve fener
Pil, akü veya akümülatör gibi cihazlar
Pense, kargaburun gibi aletler
İngiliz anahtarı vb. anahtarlar (Beyaz eşya ve otomotiv sektörü için oldukça önemlidir)
Farklı boyutlarda ve İnç ebatlarında ekranlar
Televizyon, telefon, monitör, tablet ekranları
Elektronik cihazları şarj edebilecek farklı tipte adaptörler
Kullanışlı ve pratik elektrik aletleri
Kablo kesici ve koparıcılar

Etiketler: #BilgisayarTamiri #TeknikServis #LaptopOnarımı #ElektronikCihazlar #DonanımSorunları #YazılımÇözümleri #ProfesyonelTeknikDestek #TEQSMA Servisi #HızlıTamirHizmetleri #GüvenilirBilgisayarTamiri
Şubat 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR