Cep Telefonu İndirim veya Cep Telefon İndirimi

Cep Telefonu İndirim veya Cep Telefon İndirimi

Gündelik yaşam içerisinde birçok elektronik ve teknolojik cihaz kullanımı söz konusudur. İnsanlar çeşitli amaç ve ihtiyaçlar sebebiyle birçok teknolojik cihaza yönelim gösterirler. Bu yönelim ile birlikte yüzlerce farklı teknolojik ürünün piyasa içerisinde konumlandığı görülmektedir.

 

Fotoğraf çekmeyi, video çekmeyi, oyun oynamayı seven her birey teknolojik cihazlara ilgi duyar. Aynı zamanda film izlemek, müzik dinlemek gibi hobiler içinde oldukça önemlidir. İş, proje, tasarım gibi konularda da teknolojik cihazlar birçok sektörü rahatlatıcı etkiye sahiptir. Dolayısıyla yüzlerce cihazın çeşitli alanlarda kullanılması zorunlu hale gelmiştir.

 

Yaygın olarak kullanılan teknolojik cihazlar arasında telefon, televizyon, fotoğraf makinesi, bilgisayar ilk sıralarda yer alır. Her insana hitap eden ve temel zorunluluk arasına giren cihazlar olmazsa olmazlar arasında yer edinmiştir.

 

Teknolojik cihazların yaygın kullanımı bazı sorunları beraberinde getirir. Maalesef dünya düzeninde ve ekonomik şartlardan ötürü elektronik veya teknolojik cihazlar değerli kabul edilir. Dolayısıyla yüksek fiyatlara sahip birçok teknolojik cihaza veya alete rastlanmaktadır. Pahalı olması sebebiyle insanların bütçelerini zorlayabilecek problemler meydana gelir.

 

Teknolojik cihazların pahalı ve değerli olması sebebiyle indirim, kampanya veya promosyon gibi durumlar aranmaktadır. Her insan ucuz ve kaliteli cihaz almayı arzular. Ancak mantık olarak genellikle kaliteli ürünlerin pahalı olduğu görülecektir.

 

Teknolojik cihazların kaliteli ve ucuz olması için bazı parametrelerin bir araya gelmesi gerekir. Kampanya ve bazı indirimler ile birlikte hem kaliteli hemde uygun fiyatlı teknolojik aletlere sahip olmak mümkündür.

 

İndirim ve kampanya konusunda kurumumuz TEQSMA sizlere birçok avantaj sunar. Belli dönemlerde sizlere sunduğumuz promosyonlar sayesinde zaten uygun olan ürünleri çok daha makul fiyatlara alabilirsiniz. Farklı ödeme seçenekleri ile dilediğiniz teknolojik ürünlere sitemizden ulaşmanız mümkün olacaktır.

 

Firmaların Özel Kampanya ve Promosyon Günleri

 

Firmalar belli dönemlerde ürünlerde büyük indirimler yaparlar. Özel gün olarak kabul edilen zaman dilimlerinde birçok avantajlı fiyata rastlamak mümkün olacaktır. Yaygın biçimde görülen indirim günlerinden bazıları şunlardır;

 

Anneler gününe özel indirim ve kampanyalar
Babalar gününe özel indirim ve kampanyalar
Yılbaşı haftası ve yeni yıl haftası indirimler
14 Şubat sevgililer günü kampanyaları
Kurban bayramı indirimleri
Ramazan bayramı kampanyaları
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına özel gençlere özel kampanyalar
29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel kampanyalar
Kasım ayında yer alan öğretmenler günü için indirimler
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklara özel kampanyalar
Black friday ismi verilen kara cuma kampanyası
Karne günü indirimleri ve promosyonları

 

İndirim ve Kampanya Nedir?

 

Ürünlerin üretimi veya imalatı sırasında bazı giderlerin oluşması söz konusudur. Dolayısıyla ürünlerin belli giderleri ve maliyetleri nedeniyle fiyata doğrudan etki etmesi görülmektedir. Ayrıca üretici firma veya satıcı aracı firmalar belli bir kâr marjı ekleyerek satış yaparlar. Ticari anlamda gelir sağlamak için fiyata kâr payının entegre olması sonucunda satış fiyatı ortaya çıkar.

 

Ürünlerin satış fiyatlarını etkileyen birçok unsur mevcuttur. Kullanılan malzeme kalitesi, emek ve harcanan giderler ile birlikte belli bir maddi planlama söz konusudur. Ayrıca giderlerin haricinde kurumların kendi inisiyatifi doğrultusunda kâr payı eklemesi ile satış fiyatları şekillenir. Satış fiyatları üzerinden yapılan belli durumlara göre fiyat azaltımı indirimi meydana getirir.

 

İndirim, satış fiyatının belli oranda ve yüzde ile inmesi sonucunda ortaya çıkan yeni fiyattır. Örnek vermek gerekirse 1000 TL fiyata sahip bir ürün yüzde 20 indirim alması halinde 200 TL inecektir. Dolayısıyla yeni ve güncel fiyat olarak 800 TL'ye satılacaktır.

 

Özellikle elektronik ve teknolojik ürünlerde indirimler veya kampanyalar çok daha önemlidir. Değerli olarak yüksek fiyata sahip cep telefonu markaları, indirim sayesinde ucuzlayacaktır. Ancak indirimler genellikle kısa süreli ve belli dönemlerde olmaktadır.

 

Cep telefonu ve bilgisayar kampanyaları alışveriş yapmak isteyen bireylerin en çok merak ettiği promosyon çeşitleridir. Çünkü bilgisayar ve akıllı telefon oldukça değerlidir. Bu durumun satıcılar ile alakası olmamakla birlikte döviz kuru dengesi ve ülke ekonomisi ile ilintilidir.

 

Cep telefonu fiyatları, bilindiği üzere 2 bin TL'den başlamaktadır. Ancak Apple gibi kaliteli markaların cep telefonunda 50 - 60 bin TL gibi fiyatlandırmalar görülebilir. Dolayısıyla yapılacak yüzde 10 veya yüzde 20 indirim 10 - 15 bin daha az fiyatla alıma sebep verir.

 

Akıllı cep telefonlarına yüksek fiyatların etiketlenmesi ekonominin haricinde vergiden de doğrudan etkilenir. Çünkü ülkemizde KDV ve çeşitli vergi oranlarının yüksek olduğu görülmektedir. Ancak engelli kişilerin veya bazı özel durumları bulunan bireylerin vergi muafiyeti bulunur. Dolayısıyla özel durumlarda vergisiz alışveriş yapma hakkı doğmaktadır.

 

Günlük hayatı kolaylaştıran farklı marka ve özelliklere sahip cep telefonu satın alırken indirimlere göre hareket etmek önemlidir. Yüksek çözünürlüklü ve üst düzey özelliklere sahip telefonları çok daha uygun seçeneklerle satın alabilirsiniz.

 

Alışveriş yapılmadan önce ilk olarak alınacak marka ve modeli seçerek veya tercih ederek hareket edilmelidir. Telefon modeli ve markası konusunda sitemiz üzerinden istediğiniz cihazı tercih edebilirsiniz.

 

Teknolojik Ürünler veya Cihazlar Nelerdir?

 

Günümüzde yüzlerce teknolojik ürün veya cihaz bulunur. Bu cihazlar sayesinde gündelik yaşamda kolay kullanım söz konusudur. Dolayısıyla insanlık tarihi için oldukça ehemmiyetli ürün grupları olarak yer alırlar. Yaygın biçimde kullanılan teknolojik cihazlar şunlardır;

 

Kulaklık: Kulaklık müzik dinlemek için kullanılan efektif aletlerden biridir. Özellikle kablosuz modelleri günümüzde yaygın biçimde kullanılan teknolojik aletlerdir. Telefon ve bilgisayar ile birlikte kullanılırken sesli konuşma içinde tercih edilirler. Sitemiz üzerinden kulaklık modellerine göz atarak sipariş verebilirsiniz.

 

Hoparlör: Hoparlör müzik ve sesleri dışarı veren aletlerdir. Özellikle son yıllarda kablosuz hoparlör türleri yaygın biçimde kullanılan aletlerden biridir. Değişik renklerde ve modellerde olan cihazlar her türlü elektronik cihaza entegre olabilmektedir. Telefon ve bilgisayar ile sıkça kullanılan cihazlardır.

 

Bilgisayar: Bilgisayarlar her evde bulunması gereken teknolojik aletlerden biridir. Yüzlerce değişik versiyonu ve özelliği mevcuttur. Farklı türlerinin olması sebebiyle kişinin isteğine göre tercih etmesi söz konusudur. Duruma göre oyun bilgisayarı, laptop ve network bilgisayarlar sıkça görülür.

 

Cep telefonu: Cep telefonu temel teknolojik aletlerden biridir. İletişim kurmak, mesaj atmak, sesli konuşmak gibi akla gelen birçok işlem yapılır. Ayrıca fotoğraf, kamera, video, oyun gibi bilgisayardaki çoğu işlemi yapmakta mümkündür. Sitemiz üzerinden akıllı cep telefonlarına bakarak seçim yapabilirsiniz.

 

Cep bilgisayar: Bilgisayarların büyük olması sebebiyle son yıllarda küçük versiyonları çıkmıştır. Ancak son çıkan bazı modellerde cebe sığacak boyutta bilgisayarlar üretildi. Dolayısıyla iş insanları tarafından yaygın olarak tercih edilen aletler konumuna gelmiştir.

 

Tablet: Büyük telefon gibi kullanılan bilgisayar telefon arası cihazlardır.

 

Laptop: Laptop türleri dizüstü bilgisayar olarak geçmektedir. Taşınabilir bilgisayar türü olması nedeniyle birçok insan tarafından yoğun ilgi gören teknolojik aletlerdir. Sitemizden laptop modellerine ve çeşitlerine bakarak sipariş verebilirsiniz.

 

Minibook veya netbook: Laptop ile benzerlik göstermesine rağmen boyut olarak çok daha küçüktür. Küçük laptop olarak düşünmek pekte yanlış olmayacaktır. TEQSMA farkı ile istediğiniz bilgisayar türüne kolayca sahip olabilirsiniz.

 

Akıllı süpürge: Genellikle yuvarlak biçimi ile evde bulunan kir, toz ve pislikleri temizleyen akıllı araçlardır.

 

Powerbank: Taşınabilir şarj aleti olarak kullanılan ve kablosuz şarj özelliği bulunan aletlerdir. Belli aralıklarla şarj edilerek kullanım söz konusudur.

 

Taşınabilir harddisk: Kapasite olarak yetersiz olan bilgisayar ve telefonlara takviye kapasiteler için kullanılır. Ayrıca istenilen bilgilerin özel olarak saklanması ve depolanması içinde tercih edilen önemli cihazlardır. 

 

Yazıcılar: İstenilen evrak ve görselin yazdırılması için kullanılırlar. Renkli, siyah beyaz ve 3 boyutlu gibi tipleri bulunuyor. Türüne, markasına ve modele göre fiyatlarında değişim görülmektedir.

 

Tarayıcılar: İstenilen görseli veya belgeyi tarayarak bilgisayara ileten önemli cihazlardır. Ancak teknolojinin gelişmesi ile birlikte tarayıcılar daha az kullanılmaktadır. Çünkü genellikle yazıcılar tarayıcı özelliğine de sahip biçimde hizmet vermektedir.

 

Baskı ve matbaa aletleri: Matbaa sırasında kullanılan çeşitli baskı aletleri sektöre yön veren önemli cihazlardır. Değişik özellikleri ve fiyat seçenekleri ile yüzlerce baskı makinesi bulunmaktadır.

 

3D yazıcılar: Teknolojik gelişmeler ile birlikte yazıcılarda da gelişmeler söz konusu olmuştur. Artık çeşitli maddeler ve 3D yazıcılar ile 3 boyutlu cisimler basılabilir. Belli süre ve yazılım ile istenilen objeler 3 boyutlu olarak ortaya çıkmaktadır. Malzeme kalitesi ve sonuç 3D yazıcı kalitesine göre değişkenlik gösterir.

 

Tıraş makinesi: Erkekler için oldukça kullanışlı olan aletler ile sakal ve saç tıraşı mümkündür. Değişik başlıklar ve özellikler sayesinde birçok amaca hizmet eden teknolojik cihazlardır.

 

Akıllı diş fırçası: Standart diş fırçasına göre daha farklı yapıya sahiptir. Otomatik olarak hareket eden başlığı ile detaylı diş temizliği mümkün olmaktadır. Ayrıca pratiklik açısından da önemli kişisel bakım araçlarından biridir.

 

Şarj aletleri: Elektronik ve teknolojik aletler rutin olarak şarj edilmelidir. Aksi taktirde enerji kaynağı konusunda sıkıntı meydana gelir ve kapanırlar. Bu nedenle tüm elektrikli cihazlarda şarj adaptörü ve cihazı bulunuyor. Zorunlu olan teknolojik cihazlar arasında yer almaktadır.

 

Akıllı saatler: Giyilebilir teknoloji deyince akla ilk gelen ürün akıllı saatlerdir. Arama, mesaj, telefon ile entegrasyon gibi özellikler mevcuttur. Ayrıca müzik dinlemek, nabız ölçmek ve sağlıkla ilgili birçok detayı kontrol edebilen spesifik aletlerdir. Normal saatlerin yerine geçen akıllı saat, günümüzde teknolojiyi seven kişilerin ilk tercihleri arasında bulunuyor.

 

Akıllı bileklikler: Akıllı bileklikler, akıllı saatlere bir hayli benzerlik gösterir. Daha ince yapısı ile birçok özelliği bünyesinde barındırır. Kalp atışı, nabız, adım sayacı gibi birçok işlemin yapıldığı teknolojik ürünlerden biridir.

 

Giyilebilir teknolojik ürünler: Giyilebilen teknolojik ürünler son yıllarda baya ilgi görmektedir. Saat, gözlük, bileklik ve ayakkabı gibi ürünlerin teknolojik versiyonlarına rastlanır. Kolay kullanım ve gündelik yaşamda pratiklik sağlayan ürünlerdir.

 

Oyun konsolları: Oyun konsolları sayesinde bireyler çeşitli oyunları oynayarak keyifli vakitler geçirir. Sony markasına ait PlayStation oyun konsolu denince akla ilk gelen cihazlardan biridir. Aynı şekilde Nintendo, Atari gibi konsol türleri de günümüzde sıkça görülmektedir.

 

Arabalar: Tekerlek ve motor sayesinde çalışan arabalar günümüzde en önemli mülklerden biridir. Ulaşım konusunda kolaylık sağlamaları haricinde birçok avantajları da bulunur. Ancak değerli olmaları nedeniyle her insanın alması mümkün değildir. Yeni arabaların birçok özelliği değişime uğrayarak tamamen teknolojik hale geçmiştir.

 

Televizyon: Televizyonlar her evde bulunan ve istenilen içerikleri izlemeye yarayan teknolojik aletlerdir. Ekran yardımı ile dizi, film gibi içerikler kolaylıkla seyredilir. Ayrıca HD, full HD, Qled ve Oled gibi değişik televizyon çeşitleri mevcuttur.

 

Beyaz ev eşyaları: Beyaz eşyalar her evde bulunan önemli cihazlardır. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, davlumbaz, buzdolabı ve fırın gibi cihazlar beyaz eşya olarak geçer. Yeni evlenen çiftlerin muhakkak alması gereken aletler olarak görülmektedir.

 

Mutfak araç ve gereçleri: Mutfakta kullanılan birçok teknolojik araç ve gereç bulunuyor. Bu aletler sayesinde kolay kullanımlar ve iş gücünden tasarruf söz konusu olacaktır. Ev hanımlarının yaygın biçimde ilgi gösterdiği alet türleridir.

 

Projeksiyon ve yansıtıcı: Projeksiyon cihazları istenilen görüntülerin yansıtılmasını sağlar. Genellikle beyaz bir perdeye veya duvara yansıtılan görüntü televizyon olarak kullanılır.

 

Müzik seti ve ses sistemleri: Müzik setleri adından anlaşılacağı üzere müzik dinlemeye yarayan aletlerdir. Ayrıca müzik sistemleri sayesinde telefon ve bilgisayar gibi cihazlara bağlanarak ses ihtiyacı giderilir. Dilediğiniz sesi alarak rahat ve kolay kullanım söz konusu olacaktır.

 

Kahve makineleri: Kahve tüketimi insanlar için oldukça önemlidir. Bu nedenle kahve yapmaya yarayan çeşitli kahve makinelerine sıkça rastlanır. Kahve makineleri teknolojik türler ile karşımıza çıkan birçok özelliğe sahip cihazlardır. Duruma göre espresso, americano, latte ve Türk kahvesi çeşitleri mevcuttur.

 

Telefon aksesuarları: Telefonları kullanırken bazı aksesuarlardan yardım alınmaktadır. Birçok aksesuar sayesinde telefonların kolay ve kaliteli kullanımı söz konusudur. Telefon aksesuar çeşitlerine sitemiz üzerinden göz atarak sipariş verebilirsiniz.

 

Bilgisayar aksesuarı: Bilgisayar kullanımı esnasında birçok yan ürün tercih edilir. Aksesuar olarak adlandırılan ürünler sayesinde bilgisayarın daha kaliteli ve spesifik kullanımı söz konusudur. Bu nedenle yaygın biçimde satılan aksesuarlar mevcuttur. Keyifli kullanım sunan ek ürünler sayesinde konforlu kullanım mümkün olacaktır.

 

Klavye ve mouse: Bilgisayara bağlanan klavye ve mouse kablosuz olarakta kullanılabilir. Ayrıca televizyon, tablet veya laptop gibi cihazlara bağlanması söz konusudur. USB portu ile diğer cihazlara bağlanarak yazı yazma ve yönetme görevini üstlenir.

 

Direksiyon ve joystick seti: Oyun oynamayı seven bireylerin direksiyon ve joystick kullanımı sıkça görülür. Gerçek araba sürme hissiyatı için bu tarz teknolojik cihazlar gençlerin yaygın biçimde tercih ettiği aletlerdir. Oyun sever kişilerin ilgi duyduğu popüler teknolojik araçlardır.
İndirim Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İndirim ve kampanya esnasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Özellikle yüksek fiyatlı ürünler alırken bazı detaylara dikkat etmeniz elzemdir. Dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

 

Dürüst satış politikası ile çalışılması
Gerçek fiyatlar üzerinden indirim ve kampanya yapılması
Orijinal ürün satılması
Dolandırılma gibi konulara dikkat edilmesi
Kelime oyunu gibi kandırmacalara dikkat edilmesi
Ürünün indirimli halinin değerinden düşük olması

 

Yukarıda belirtilen ayrıntılar dikkat edilmesi gereken noktalardır. Çünkü maalesef bazı işgüzar kurumlar fiyat indirimi yaparken çeşitli stratejiler izlerler. Normal fiyatın yukarı çekilerek üzerinden indirim yapılması sıkça görülen aldatmacadır. Bu sayede müşteri indirim varmış gibi inanacaktır.

 

Örnek vermek gerekirse normal fiyatı 10 bin TL olan bir telefonu ele alalım. İşgüzar bir firma telefonun fiyatını 12.500 TL olarak gösterebilir. Ardından yüzde 20 indirim yapıldığı ile ilgili kampanyalar yapılır. Dolayısıyla ürün aslında tekrardan 10.000 bin TL'ye yani normal fiyatına düşmüş olur.

 

Yapılan strateji ile müşteriler kandırılmış olacaktır. Çünkü indirim ve kampanya olduğunu düşünen kişiler ürünü alırken aslında normal fiyata satın almış olunur. Bu nedenle psikolojik olarak müşteriyi etkilemeye çalışan kötü niyetli firmalara sıkça rastlanır.

 

Alışveriş sırasında telefon alan bireylerin akıllı telefonumun gerçek değeri konusunda belli şüpheler duyması olağandır. Bu nedenle indirimden önce piyasa analizi yaparak gerçek değer tespiti yapılması elzemdir. Ardından tespit edilen cihazın indirimli, orijinal ve güvenilir firmalardan tedariği mantıklı olacaktır. 

 

İndirim alırken bazı özellikler ve ayrıcalıklardan vazgeçmemek gerekir. Örnek vermek gerekirse indirim olması sebebiyle garanti kapsamına dahil edilmeyen durumlara rastlanır. Bu gibi durumlara dikkat etmeniz mantıklı olacaktır. Cüzi bir indirim için çok önemli görülen garanti süresinden vazgeçilmesi hatadır.
 

Etiketler: #TeknolojikCihazlar #İndirimFırsatları #KampanyaAvantajları #ElektronikÜrünler #UcuzTeknoloji #CepTelefonuKampanyaları #Bilgisayarİndirimleri #AkıllıSaatlerdePromosyonlar #YüksekTeknolojiyeUygunFiyatlar #TEQSMAİndirimleri
Şubat 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR