Cep Telefonu Yetkili Servis & Cep Telefonu Teknik Servis

Cep Telefonu Yetkili Servis & Cep Telefonu Teknik Servis

Telefonların değerli olması sebebiyle birçok konuda hizmet veren servislere ihtiyaç duyulur. Genellikle teknik servisler, yedek parça servisleri gibi birçok kurum karşımıza çıkar. Ayrıca telefon satışı olarak hizmet sunan birçok telefon bayisinde de teknik servis hizmeti vardır.

 

Eğer yeni telefon aldım diyorsanız o zaman teknik servis olarak garanti kapsamına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü yeni telefonlarda garanti süresine göre ücretsiz tamir ve onarım söz konusudur. Ancak garanti kapsamına dahil olan durumlara göre hizmet almak mantıklı olacaktır. 

 

Garanti süresi mevcut değil ise o zaman ücretli şekilde teknik servis hizmetlerinden yararlanmak söz konusudur. Güvenilir ve işinin ehli telefon servislerinden destek alarak süreci atlatmak mümkündür.

 

Kurumumuz telefon, aksesuar ve bilgisayar satışı konusunda hizmet sunar. Sizlere sunduğumuz birçok ürünün garantisi mevcuttur. Garanti kapsamı haricinde firmamızda teknik servis hizmeti mevcut değildir. Bu nedenle ürün aldığınız yerlerden yedek parça değişimi ve onarım hizmeti alabilirsiniz.

 

En Yaygın Karşılaşılan Cep Telefonu Arızaları

 

Akıllı telefon çeşitleri belli kullanımlar sonucunda bazı arızalara sebep olmaktadır. Cep telefonları değerli olduğu için teknik servisler tarafından gerekli onarım ve bakımların yapılması gerekir. Yaygın biçimde görülen telefon arızaları şunlardır;

 

Yavaşlama ve ağır işlem: Yavaşlık telefonlarda en fazla görülen arıza türlerinden biridir. İstenilen ve yapılan işlemlerin aşırı yavaş olması problem yaratacaktır. Keyifsiz ve meşakkatli kullanım nedeniyle yavaşlık oldukça sinir bozucu durumlar arasında yer almaktadır. İşlemci ve Ram ile ilgili problemlerden kaynaklanabilir.

 

Çözüm: Genellikle bellek, Ram ve yoğun işlemci kullanımı ağırlıklara neden olabilir. Ayrıca kapasitenin fazla dolması telefonu yavaşlatan unsurlar arasında yer alır. İlk olarak temizleme, virüs ve RAM performans artırıcı programlar kullanılır. Telefon içerisinde gereksiz bulunan dosyalar temizlenir ve hala sorun devam etmesi halinde teknik servise götürmek gerekecektir.

 

Zayıflayan ve çabuk biten pil ömrü: Zayıflayan pil ömürleri en sık görülen can sıkıcı sorunlardan biridir. Genellikle şarjı full görünen cihazın kısa sürede şarjının bittiği görülür. Aynı zamanda şarjın kısa sürede bitmesi ve yüzde 15 - 20'den bir anda sıfıra düşüş yaşadığı görülmektedir. Yaygın görülen sorunların çözüme kavuşmaması halinde sürekli kapanma ve konforsuz kullanım söz konusudur.

 

Çözümü: Şarj sorunu olması halinde ilk olarak şarj aletinin kontrol edilmesi gerekir. Şarj aletinde sorun bulunmuyor ise telefon ayarları kontrol edilmeli ve şarj yiyen uygulamalar düzenlenmelidir. Büyük ihtimal ile bataryanın ömrünün bittiği ve batarya değişimi gerektiği tespit edilir. Değişim yapmak için teknik servisten yardım almak mantıklı olacaktır.

 

Isınma problemleri: Isınma problemleri telefonun aşırı zorlandığı anlamına gelir. İşlemci, ana kart veya batarya ile ilgili sorunlardan dolayı yüksek sıcaklık ve ısınma görülecektir. Bu gibi sorunlar görülmesi halinde telefoncular, teknik servisler veya garanti kapsamı kullanılmalıdır.

 

Çözümü: Aşırı ısınma sorunu için parça değişimi gerekebilir. Ancak duruma vesile olan program, yazılım ve hafıza doluluğu sebep olabilir. Bu nedenle öncelikle telefon temizleyici ve ısınma giderici programlardan yardım alınır. Sorun devam etmesi halinde teknik servisler veya yedek servislerden yardım alınması elzemdir.

 

Mobil Aplikasyon kullanımında donmalar: Telefonlara uyumlu binlerce uygulama veya aplikasyon bulunur. Bu aplikasyonlar kullanılırken donma, kendiliğinden kapanma gibi sorunlar görülebilir. Olası sorunlarda onarım ve bakım yaparak problem giderilmesi elzemdir.

 

Çözümü: Aplikasyon açılması sırasında donma görülmesi halinde durumun telefondan kaynaklandığı tespit edilmelidir. Bazen aplikasyon ile alakalı sorunlardan dolayı donma meydana gelebilir. Aksi taktirde işlemci, ram ve hafıza dolması ile ilgili sorunlar tespit edilir. Teknik servisler ve yedek parça bayileri sorunu onarmak için çeşitli telefon tamiri hizmeti sunmaktadır.

 

Kablo sorunları: Telefonlar kullanılırken birçok aparattan ve yan üründen faydalanılır. Şarj aleti, kulaklık ve çeşitli USB bağlantı kabloları sorun yaratabilir. Kablo kırılması, temassızlık ve verimsiz kullanım görülen yaygın problemlerden biridir.

 

Çözümü: Kablo problemlerinde en önemli husus sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmektir. Kablo ile ilgili sorun var ise kablo veya ürün değişimi gerekir. Ancak telefon ile problem olması halinde teknik servise danışmak gerekecektir.

 

Şarj soketi sorunları: Cep telefonlarının düzenli biçimde şarj edilmesi gerekir. Dolayısıyla kablo ile şarj sırasında zamanla sokette bazı yıpranmalar ve deformasyon görülür. Soketin yamulması, kırılması ve temassız hale gelmesi söz konusu olabilmektedir. Bu gibi sorunlarda şarj ederken belli başlı sıkıntılar yaşanır.

 

Çözümü: Şarj soketi sorunları görülmesi halinde cep telefonu servisi hizmeti sunan yerlerden destek alınmaktadır. TEQSMA olarak elektronik ve teknolojik sıfır cihaz satışı hizmeti vermekteyiz. Firmamızın garanti kapsamı haricinde tamir ve onarım hizmeti bulunmuyor. Yetkili servislere ulaşarak hizmet almanız mantıklı olacaktır.

 

Sıvı veya su ile temas: Su başta olmak üzere birçok sıvı, gündelik yaşam içerisinde sıkça kullanılır. Dolayısıyla telefonun suya, havuza, tuvalete düşmesi yaygın görülen kaza ve sorunlardır. Oksitlenme ve sudan zarar gören cihazlar için telefoncudan destek alınmalıdır. Ayrıca kahve, çay gibi içeceklerin dökülmesi de yaygın görülen kazalardan biridir.

 

Çözümü: Yeni telefonların birçoğu su geçirmez özelliklerde bulunurken bazı telefonlar suya ve sıvılara karşı hassastır. Dolayısıyla su ile temas halinde cihazın açılmaması tavsiye edilir. İçindeki suyu çekmesi için pirinç içerisinde bekletilmesi ve kurutma makinesi ile kurutulması gerekir. Sorun düzelmezse telefoncuya götürülerek tamir edilmelidir.

 

Ekran çatlaması veya kırılması: Ekran kırılması ve çatlaması en yaygın görülen arıza tiplerinden biridir. Darbe, kaza ve sakarlık sonucunda ekranların çatlaması ve kırılması söz konusudur. Bu nedenle ekran koruyucu ürünlerin kullanımını tavsiye ediyoruz. Özellikle 2 - 3 ay önce alınan yeni telefonların darbe alması yüksek maliyetli tamirleri ve değişimlere neden olur.

 

Çözümü: Ekran kırılması sorununda eğer hasar büyük ise ekran değişimi şarttır. Garanti kapsamına göre hareket etmek mantıklı olacaktır. Çatlak gibi durumlarda koruyucu ürünler ile süreç bir süre daha idare edilebilir. Apple iPhone ve Samsung Galaxy gibi telefon modellerinin ekran fiyatları maalesef değerli olduğu için oldukça pahalıdır.

 

Ekranda hissiyat kaybı: Telefon ekranlarında yoğun kullanımlar sonucunda his kaybı görülebilir. Dokunmatik ekranda kendi kendine tuşlara basması, çıkması ve saçma yerlere girmesi söz konusudur. Ayrıca parmağı algılama sorunları da yaygın biçimde görülmektedir.

 

Çözümü: Ekranda his kaybı olması halinde güzelce silinmelidir. Muhtemelen ekranın dokunmatik kısmında problem olduğu tespit edilecektir. Duruma göre ekran değişimine varan çözümler ile sorun giderilir.

 

Cep Telefonu Yetkili Servis Nedir?

 

Cep telefonu yetkili servisler genellikle garanti kapsamında hizmet verirler. Örnek vermek gerekirse Apple markasına ait ürünler ile Apple yetkili servisleri ilgilenecektir. Bu nedenle markaların kendine has yetkili servisleri olarak düşünmek doğru olacaktır. Yaygın bulunan teknolojik yetkili servisler şunlardır;

 

Apple yetkili servis
Samsung yetkili servis
Huawei yetkili servis
Oppo yetkili veya teknik servis
LG yetkili servis
Xiaomi yetkili servis
Philips yetkili servis 
General Mobile yetkili servis 
Sony yetkili servis 
Nokia yetkili servis
Bosch yetkili servis
Arçelik ve Beko yetkili servis
Asus yetkili servis
Vestel yetkili servis
HTC yetkili servis
Motorola yetkili servis
Turkcell yetkili servis
Vodafone yetkili servis
Türk Telekom yetkili servis
Superonline yetkili servis
Turknet yetkili servis
Casper yetkili servis bayileri

 

 

Cep Telefonu Teknik Servis Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

Güvenilir kurumlar
Maliyet konusunda adaletli yaklaşan servis
Dürüst ve samimi firma tercihi
Bilgili ve donanımlı şirket
Hızlı ve ilgili kurum seçimi
Cep telefonu tamiri konusunda tecrübeli
Yedek parça hizmeti bulunan firma seçimi
Yedek parça konusunda dürüst davranan servis tercihi
Yeder parça değişiminde orijinal değişim yapan kurumlar
Kamera değişimi, soket değişimi gibi spesifik hizmetler sunan kurumlar
Parça değişimi sonrasında garanti veren şirketler
Tamir sonrasında garanti süresi bulunan firma seçimi
Fiyat konusunda başta taahhüt edilen tutumda yaklaşan servis

 

Etiketler: #TelefonTamiri #TeknikServis #CepTelefonuArızaları #GarantiHizmeti #YedekParçaDeğişimi #ŞarjSorunları #EkranKırılması #YetkiliServisler #TEQSMA
Şubat 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR