En Güzel Dizüstü Bilgisayarlar ve En Ucuz Dizüstü Bilgisayar

En Güzel Dizüstü Bilgisayarlar ve En Ucuz Dizüstü Bilgisayar

Günümüzde elektronik cihazların ve araç gereçlerin önemi büyüktür. Bu önem nedeniyle birçok modelin doğması görülüyor. Farklı markalara ait değişik ürün gruplarına rastlamak olasıdır. Teknolojik gelişmeler ile birlikte çok farklı tipte ve özellikle PC türleri doğmaya devam edecektir.

 

 

Bilgisayar birçok kullanım konusunda yardımcı olan özel cihazlardır. 1980'li yıllardan itibaren kişisel kullanım olarak kullanılan önemli aletlerden biridir. Zamanla gelişim gösteren bilgisayar, yeni özelliklere ve misyonlara sahip olmuştur. Günümüzde bilgisayarlar ile üst düzey işlemleri kolay biçimde yapmak mümkün olacaktır.

 

 

Bilgisayarların gelişmesi ile birlikte rekabet ortamı artış göstermiştir. Dolayısıyla farklı tipte markalar her geçen gün varlık gösteriyor. Aynı şekilde kullanılan cihazların daha hafif, daha estetik ve spesifik olduğuna rastlamaktayız.

 

 

Firmamız sayesinde istediğiniz bilgisayara veya PC türüne sahip olabilirsiniz. TEQSMA bünyesinde yer alan bilgisayar modelleri ve markaları oldukça çeşitlidir. Dilediğiniz modeli, rengi ve markayı seçerek alışveriş yapabilirsiniz.

 

 

TEQSMA, müşteri memnuniyeti odaklı çalışması nedeniyle fiyatları oldukça düşük seviyelerde tutar. Tabi ki cihazların ederi ve değerine göre fiyatlarda eğişim görülür. Ancak her markanın ve modelin piyasaya oranla çok daha uygun olması TEQSMA bünyesinde sizlere sunulan ayrıcalıklardan biridir.

 

 

Firmamızda sadece bilgisayar modelleri mevcut değildir. PC parçaları haricinde akla gelen tüm teknolojik ürünleri bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken TEQSMA sitesindeki ürünlerden seçim yaparak dilediğiniz cihazı sipariş etmek olacaktır.

Sizler için piyasa içerisinde yer alan önemli bilgisayar modellerini, markalarını ve tavsiyelerini derledik. Yazımızı okuyarak hangi bilgisayarı alacağınız konusunda fikir edinerek, seçim yapabilirsiniz.

 

 

Bilgisayar Çeşitleri ve Türleri


Farklı kullanım amaçları doğrultusunda ortaya çıkan çeşitli bilgisayar tipleri mevcuttur. Bilgisayarların kategorilere ayrılmasında etkin rol oynayan faktörler;
Boyut ve ağırlık
Amaç ve işlev
Kullanım ihtiyacı ve parça özellikleri

 

Yukarıdaki etkiler sonucunda bilgisayarların sınıflandırılması görülüyor. Boyut olarak sınıflandırma türünde hacme ve ağırlığa göre sınıflandırma söz konusudur. Boyuta göre bilgisayar türleri;
Cep bilgisayarı
Minibook
Netbook
Laptop veya dizüstü bilgisayar
Masaüstü bilgisayar

 

 

Amaca ve işleve göre de bilgisayar türlerinde kategoriler bulunuyor. Hangi amaca ve göreve hizmet ettiğine göre sınıflandırmaya rastlarız. Amaca ve işleve göre bilgisayar çeşitleri;
Sunucu bilgisayarlar
Server bilgisayarları
Ağ ve network bilgisayarlar
Merkezi oda büyüklüğünde bilgisayarlar

 

Bilgisayarların kullanım ihtiyacına ve donanım birimleri özelliklerine göre de sınıflandırılması mümkündür. Diğer türlerde görülen bazı çeşitlerin aynı şekilde burada da görülmesi söz konusu olabilmektedir. Kullanım ihtiyacına göre bilgisayar türleri;
Oyuncu bilgisayarı: Oyun oynanabilecek performansa sahip bilgisayar türleridir. Yüksek performansa sahip, üst düzey donanım birimleri karşımıza çıkmaktadır.
Yazılım ve programlama bilgisayarları: Yüksek performans sunan ve yazılım ile ilgili programları kolay açabilen cihaz türüdür. Oyun bilgisayarına paralel olarak benzerlik gösterirler. 
Masaüstü bilgisayar: Standart yapıya sahip, herkesin kullandığı gündelik bilgisayar türüdür.
Laptop: Taşınabilir olarak bulunan dizüstü bilgisayar olarak bilinen türdür. Kendi icerisinde birçok tipi, boyutu ve çeşidi mevcut.
Tablet veya dokunmatik bilgisayar: Klavyesi ve mouse yapısı bulunmayan, dokunmatik ekranla kullanılan bilgisayardır. Büyük boy telefon gibi düşünmek pekte yanlış olmayacaktır.
Grafik ve tasarım bilgisayarları: Grafik programları, photoshop, Adobe yazılımları gibi işlemlerin hızlı yapıldığı bilgisayar türüdür. Oyun bilgisayarları bu işlemleri yapabilirler. Fakat oyun bilgisayarı genellikle renkli, ışıklı bir dizayna sahip olması nedeniyle biçim olarak ayrışır.
Katlanabilir bilgisayar: Ekranın dönebilir yapıya sahip olduğu, tablet ile laptop arasında gidip gelen modellerdir. Duruma göre 360 derece ve 180 derece dönebilen türleri mevcuttur. Ancak diğer makinelere nazaran çok daha hassas ve narin yapıya sahip bilgisayarlardır.
Bahsedilen bilgisayar çeşitleri aynı zamanda performans odaklı tür olarakta gösterilir. Bilgisayar içerisinde bulunan parçalara veya donanım birimleri kalitesine göre değişik amaçlara hizmet eder. Oyuncu veya oyun bilgisayarları yüksek performans sunan üst düzey cihazlardan biridir.

 

 

Laptop ve Dizüstü Bilgisayar


Masaüstü bilgisayar türlerinin uzun yıllar kullanımı sonucunda hafif hale getirilmesi söz konusu olmuştur. Kompakt biçime evrilen laptop cihazlarda monitör ve diğer donanım birimleri tek bir mekanizmaya adapte edilmiştir. Kasa boyutu küçülmüş, monitör ile menteşeye benzer yapıda katlanabilir biçime çevrilmiştir.
Laptop bilgisayar aynı zamanda dizüstü olarak biliniyor. Dizin üzerinde kullanım imkanı ile bu ismi aldığı söylentiler arasında yer almaktadır. Bütün iç donanım birimlerinin daha küçük, minimal bir hale çevrilerek birleşmesi ile oluşuyor. Dolayısıyla kolaylık, pratiklik ve düşük ağırlık hissiyatı sunar.

 

Laptop PC türleri elde taşınabilir yapıya sahip olması nedeniyle oldukça kullanışlıdır. Masaüstü bilgisayarı taşımak neredeyse imkansızdır. Taşımak için birçok ağır parçayı kolilere koymak ve saatlerce uğraşlar ile taşımak mümkündür. Laptop ise taşınırken dahi kullanım sunması sebebiyle, pratik yapıya sahiptir.

Dizüstü bilgisayarlarda zamanla daha küçük ve pratik boyutlara çevrilmiştir. Zamanla ekranın daha küçük ve hafif olduğu laptop türleri piyasaya sürüldü. Laptop türleri ve çeşitleri aşağıdaki gibidir;
Netbook: Günlük kullanım için uygun olan daha küçük ebatlara sahip laptop türüdür. Ekran boyutları 13, 14 inç büyüklüğünü geçmez. Avantajları daha hafif ve kolay taşınabilir olmasıdır.
Minibook: Netbook ile oldukça benzer yapıya sahiptirler. Hafif olmaları ve daha küçük ekrana sahip oldukları için kolay kullanım imkanı sunmaktadır.
Macbook: Apple markasının dizüstü bilgisayar modelidir. Kendine has MacOS işletim sistemi ile satışa sunuluyor. Macbook Air, Macbook Pro gibi laptop türleri mevcuttur.
Tablet: Klavyeli ve mouse yapılı bilgisayarlar yerine dokunmatik ekranlı bilgisayarlar üretildi. Tablet türleri büyük boyuta sahip akıllı cep telefonu gibi bulunuyor. Özellikle çizim, grafik, tasarım, not alma gibi işler için oldukça kullanışlıdır. Duruma göre dokunmatik ekran kalemleri ile kullanım kolay hâle getirilir.
Oyuncu veya oyun laptop bilgisayarı: Oyunların düzgün çalışması ve keyifli biçimde oynanması için yüksek performans sunan cihazlardır. İyi laptop modeli tercih edilerek üst düzey grafiklere sahip oyunlar sorunsuz oynanacaktır. En önemli parçalar ekran kartı, RAM ve depolama alanıdır.


En Güzel Dizüstü Bilgisayarlar ve En İyi Dizüstü Bilgisayar


Sizler için tavsiye ettiğimiz bazı laptop markalarının modelleri şunlardır;
1. Lenovo IdeaPad 3
15,6 inç ekran
AMD Ryzen 5
8 GB RAM
AMD Radeon Grafik
60 Hz yenileme ve işleme hızı
2. Asus Vivabook
15 inç ekran
FHD Ekran türü
Intel Core i5 işlemci
UHD (Ultra HD) Grafik
8 GB RAM
256 GB SSD
60 Hz yenileme sürati
3. HP 15s Notebook
15,6 inç ekran
8 GB RAM
256 GB SSD
Intel Core i3
UHD grafik
60 Hz yenileme hızı
4. Apple Macbook Air 2020
13 inç ekran boyutu ve retina ekran
QHD yüksek çözünürlük 2560 x 1600
8 GB RAM
256 GB SSD kapasite
Işıklı klavye
60 Hz yenileme
5. Huawei Matebook D15
15,6 inç ekran boyutu
Intel Core i5 - Intel Core i7
8 GB - 16 GB RAM
256 - 512 GB SSD
6. HP Victus Gaming
15,6 inç ekran boyutu
AMD Ryzen 5 işlemci
16 GB RAM
512 GB SSD
144 Hz yenileme sürati
FHD çözünürlüklü
7. Acer Aspire
15,6 inç ekran
Intel Core i5 işlemci
8 GB RAM
512 GB SSD 
144 Hz yenileme sürati
Nvidia GeForce RTX 3050 ekran kart
8. Monster Abra A5
15,6 inç ekran
Intel Core i5 işlemci
16 GB RAM
512 GB SSD 
144 Hz yenileme sürati
Oyun bilgisayarı
Nvidia GeForce RTX 3050 ekran kart
9. MSI katana
15,6 inç ekran
144 Hz yenileme hızı
16 GB RAM
512 GB SSD
Intel Core i7 işlemci
Nvidia GeForce RTX 3060 ekran kart
10. Acer Nitro 5
15,6 inç ekran boyutu
144 Hz yenileme sürati
FHD çözünürlüklü
8 GB RAM
512 GB SSD
Intel Core i7 işlemci
Nvidia GeForce RTX 3060 ekran kart
11. Apple 2022 çıkışlı Macbook Pro M2 çip
13 inç ekran ebatı
Retina ekran
8 GB RAM
512 GB SSD
Aydınlatmaya sahip klavye
144 Hz yenileme sürati
Apple M2 işlemci türü
12. Lenovo Legion 5
15,6 inç ekran boyutu
WQHD çözünürlük
Intel Core i7 işlemci
1 TB SSD
32 GB DDR4 RAM
165 Hz yenileme sürati
Nvidia GeForce RTX 3070 ekran kart
13. MSI Stealth
15,6 inç ekran boyutu
240 Hz yenilenme sürati
32 GB RAM
2 TB SSD
Intel Core i7 işlemci
Nvidia GeForce RTX 3080 ekran kart
14. MSI NB raider
17,3 inç ekran boyutu
QHD çözünürlük
Intel Core i7 işlemci
240 Hz yenileme sürati
2 Terabyte (TB) SSD
32 GB RAM
Nvidia GeForce RTX 3080 ekran kart
15. Apple 2021 üretimli Macbook Pro 10 Çekirdek
16 inç ekran
Liquid retina ekran özelliği
QHD yüksek çözünürlük özelliği
Apple M1 Pro ekran kart
512 GB SSD
16 GB RAM
10 çekirdek CPU işlemci
16 çekirdek GPU işlemci
16. Dell Precision:
17,3 inç ekran
FHD çözünürlüklü ekran
240 Hz yenileme sürati
Intel Core i9 işlemci
32 GB RAM
512 GB SSD

Yukarıda belirtilen laptop türleri yaygın biçimde kullanılan modeller olarak bulunuyor. Bu modellerin daha üst versiyonlarına ve türlerine rastlamak mümkündür. Ancak yukarıda yer alan liste sizlere belli başlı fikirler ve seçim yapma hakkı tanıyacaktır.
Dizüstü bilgisayar alırken dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntı mevcuttur. Alım sırasında işlemci, ekran kartı, RAM gibi parçaların özelliklerine özen göstererek seçim yapılması elzemdir. 
İşlemci seçilirken kaç çekirdek olduğuna dikkat edilirken, ekran kartlarında rakamlardan hangi modelin daha üst model olduğu anlaşılır. Ekran kartı, grafik kartı olarak kullanılacağı için oldukça önemli yapıya sahiptir. Yüksek grafikli oyunların sorunsuz çalışması için, üst düzey ekran kartları gerekmektedir.
RAM tercihinde ise 8, 16, 32 gibi seçenekler sıkça görülecektir. Ayrıca ddr3 ddr4, ddr6 gibi seçeneklerde fikir sahibi olmanız için yeterlidir. Depolama konusunda yüksek hıza sahip ve yüksek kapasiteli SSD tercihleri sizler için çok daha mantıklı olmaktadır. 
Son derece önemli olan durumlardan birisi de hangi işletim sistemini kullanmak istediğinizdir. Apple markasına ait bilgisayar türlerinde Mac OS işletim sistemi bulunur. Ancak diğer cihazlarda Windows 11, Windows 10, Windows 11 pro gibi işletim sistemleri kuruludur.
Bütçe planlaması yapılması sizleri doğru tercih yapmaya sürükler. Fiyatlar on ile yüz bin TL arasında değişim gösterir. Bu nedenle müşterilerin kendi bütçelerine göre uygun fiyatlı cihazlara yönelmesi gerekir. İhtiyaç, bütçe ve istekler kafada oturtularak cihaz tercihi yapılır.
En güzel dizüstü bilgisayarlar hangisidir sorusunun yanıtı, tamamen kişinin ve müşterinin istekleri ile paraleldir. Her müşterinin güzellik ve verimlilik anlayışı aynı değildir. Oyun oynamak isteyen kişiler performansa bakarken, bazı müşteriler tasarım, dizayn ve marka kalitesine bakarlar.

En Pahalı Dizüstü Bilgisayar


Masaüstü bilgisayarlara nazaran daha ufak olan cihazlar daha değerli ve pahalıdır. Özelliklerin denk olduğunu varsayarsak masaüstü bir bilgisayar ve laptop kıyasında, dizüstü bilgisayar daha pahalı fiyata sahiptir.
Masaüstü ve laptop arasındaki fiyat farkları zamanla kapanmıştır. Hâlâ fark olsa da 20 yıl önce laptop fiyatı, aynı özelliklere sahip masaüstü bilgisayarın 4 - 5 katıydı. Fakat günümüzde fiyat farkı belli dozda bulunarak işçilik ve konfor faktörü ile korunmaktadır. Hafif tasarımları bünyesinde barındıran cihazların, masaüstü bilgisayar türüne göre daha değerli olduğu yadsınamaz. 
Laptop bilgisayarların fiyatlarına doğrudan etki eden faktörlerin başında özellikler gelir. Parça veya donanım birimi özellikleri fiyatı doğrudan etkileyen unsurlardır.
Ayrıca marka, model ve tasarım gibi unsurlarda etkin rol oynar. Örnek vermek gerekirse kalitesi ile dikkatleri çeken Apple markasının laptop modelleri, diğer cihazlara göre çok daha pahalıdır. Laptop fiyatlarına etki eden faktörler aşağıdaki gibidir;
Boyut ve hacim: Ekran boyutu artan laptop modellerinin daha pahalı olduğu görülecektir. Örnek vermek gerekirse aynı özelliklere sahip iki dizüstü bilgisayarı ele alalım. 17 inç bir laptop ile 15 inç laptop aynı fiyatta olmaz. Aynı durum akıllı cep telefonlarda da geçerli olmaktadır.
Parça özellikleri: Parça kalitesi ve seviyesi artınca fiyatlar daha yüksek olacaktır. 256 GB SSD olan bir alete göre 512 GB SSD bulunan bir laptop daha pahalı olacaktır. Ancak aynı marka ve öteki özelliklerin denk olması halinde bu durum geçerlidir. Yoksa daha düşük özellikte bulunan lüks markanın fiyatı daha pahalı olabilir.
Aksesuar özellikleri: Laptop ile birlikte yanında birçok aksesuar müşterilere sunulur. Satış esnasında promosyon olarak hediye edilen aksesuar çeşitlerine göre fiyat artış gösterebilir. Laptop çantası, kulaklık, kablosuz klavye gibi aksesuarlar sıkça hediye edilen promosyon ürünlerdir.
Marka ve model: Markaya göre fiyatın değişik olması mümkün olmaktadır. Aynı özelliklere sahip Asus laptop ile Acer laptop farklı fiyata sahip olabilir. Aynı şekilde Apple bir PC ile aynı özellikteki Dell laptop bambaşka fiyatlarda olacaktır. Markanın kendine biçtiği politika, kâr marjı ve katma değer etkisine göre fiyat sunduğunu görmekteyiz.
Garanti, iade vb.: Bilgisayar alırken garanti süresi gibi durumlar fiyatta artış gösterir. Hatta telefon ve PC alırken 2 yıl garanti süresi istenmesi halinde ek ücretler dahi istenebilir. Koruma kapsamına göre garanti süresine göre değerin artması mümkündür.
Oyun oynama özellikleri: Oyun bilgisayarı içinde yer alan parçaların yüksek performans sunduğu görülür. Dolayısıyla oyun bilgisayarı olan laptop modellerinin çok daha yüksek fiyatta olması normaldir. Monster, MSI gibi markaların haricinde bazı öteki markaların oyuncu laptop modelleri bir hayli pahalıdır.
Pil ömrü: Pil ömrü ve batarya konusu laptop için oldukça mühimdir. Bazı cihazlarda 5 saat sonra biten şarjın, başka cihazlarda 10 saate çıktığı görülebilir. Aynı şekilde 2 saatte bitebilen pil ömrüne sahip cihazlarda bulunuyor. Dolayısıyla batarya ömrü ve pil uzunluğu fiyatı doğrudan etkiler.


İyi Dizüstü Bilgisayar Nereden Alınır?


Bilgisayar alırken nereden alınacağı merak konusu olan sorulardan biridir. Satış yapan firmaya ve platforma göre fiyatların bir hayli farklı olduğu gözlenir. Aynı cihaza iki farklı satış firmasında bambaşka seviyelerde rastlamak olasıdır. Dolayısıyla satın almadan önce piyasa analizi yapmak, indirimleri incelemek ve acele etmemek gerekir.
Laptop alınabilecek güvenilir kurumlar arasında şirketimiz TEQSMA, üst sıralarda yer almaktadır. Teknolojik ürünler konusunda saygın ve itibar sahibi olan firmamız sizlere çeşitli ayrıcalıklar sunar. Ürünlerimiz orijinal olmasının haricinde, hızlı ve güvenli kargo ile sizlere teslim edilir. Bu sayede herhangi bir deformasyon olmadan laptop bilgisayar elinize ulaşacaktır.
Şirketimiz TEQSMA, laptop ve masaüstü bilgisayar satışı ile sınırlı kalmayarak başka ürünlerde satmaktadır. Aklınıza gelecek tüm teknolojik ve elektronik ürünlere firmamız sayesinde sahip olmanız basittir. Kurumumuzun dijital mağazasından istediğiniz ürünleri seçerek sepete koyabilir, hızlı şekilde sipariş verebilirsiniz.

Ödeme seçenekleri konusunda da sizlere birçok alternatif ödeme seçeneği sunuyoruz. Değişik ödeme türleri arasından sizlere uygun olanı tercih ederek, sipariş oluşturmanız oldukça pratiktir. Fiyat konusunda ise şirketimiz oldukça uygun ve makul seçeneklerle sizlere yardımcı olacaktır.

En iyi dizüstü bilgisayar modellerine sitemizden erişim sağlayarak, sizler için en güzel dizüstü bilgisayarlara sahip olun. Ayrıca tavsiye ettiğimiz modellerden seçim yaparak, ihtiyacınızı gidermeniz mümkün. Laptop haricinde laptop aksesuarları, laptop çantası gibi ürünlerde sitemizde mevcuttur.

Ürünlerimizde belli prosedürlerin yerine gelmesi halinde iade ve değişim gibi durumlar söz konusudur. Ayrıca oluşabilecek aksilik durumlarında da kurumumuz sizleri mağdur etmeyecek biçimde hareket eder. Fakat tecrübeli yapımız ve kaliteli ürün yelpazemiz sayesinde herhangi bir sorun ile karşılaşma riski oldukça düşüktür.


Herhangi bir sorun olması halinde sitemizin iletişim bölümde yer alan, irtibat kısmından iletişime geçebilirsiniz. Telefon numarası, mail ve sabit numara gibi iletişim kanalları sizler için bulunmaktadır. Soru ve merak ettiğiniz hususlar için müşteri temsilcilerimiz sizlere yardımcı olacaktır. Dilediğiniz soruyu sorarak kafanızdaki soru işaretlerine yanıt bulmanız basit ve pratiktir.
 

Etiketler: dizüstü bilgisayar, laptop, bilgisayar alışverişi, teknolojik ürünler, en iyi dizüstü bilgisayarlar, uygun fiyatlı bilgisayar, TEQSMA, laptop markaları, oyun bilgisayarı, tablet
Mart 01, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR