Şarj Aleti Olmadan Telefonu Şarj Etmek

Şarj Aleti Olmadan Telefonu Şarj Etmek

Telefonların kullanımı için bazı ekstra özellikler bulunması gerekmektedir. Telefon gibi cihazların elektrikle çalışması nedeniyle belli güç kullanımı söz konusudur. Dolayısıyla elektrik akımının kullanımı sonucunda çalışarak, ömürlerini sürdürmesi mümkün olacaktır.


Akıllı cep telefonları şarj edilebilir yapıya sahip olması nedeniyle belli zamanlarda şarj edilmelidir. Aksi taktirde biten pil ömrü nedeniyle kapanmakta ve açılmaz halde bulunur. Kullanım için rutin olarak şarj edilmeli ve elektrik akımı ile sağlanan güce ihtiyaç duyulmaktadır.


Şarj etme prosedürü sadece cep telefonları için geçerli değildir. Aynı zamanda akla gelen tüm elektronik cihazlar için mecburi olan durumlardan biridir. Elektronik cihazlar isminden anlaşılacağı üzere elektrikle çalışan ve kullanılan aletlerdir. Elektronik cihazlardan bazıları şunlardır;

Akıllı telefon
Masaüstü ve dizüstü bilgisayarları
Tablet
Elektrikli araba
Elektrikli bisiklet ve motosiklet
Beyaz eşya
Kişisel bakım ürünleri
Mutfak ev ve araç gereçleri
Televizyon
Güvenlik sistemleri ve alarm sistemleri
Powerbank, USB bellek gibi aksesuarlar
Kablosuz kulaklık
Bluetooth kulaklık
Kablosuz fare ve mouse
Kablosuz hoparlör
Uzaktan kumandalı cihazlar
Oyun konsolları

Elektronik cihazların düzgün çalışması ve uzun süreli biçimde konforlu kullanımı için şarj elzemdir. Kendi kendini şarj edebilen cihazlarda dahi belli enerji türlerine ihtiyaç duyulacaktır. Dolayısıyla şarj aletlerine ve türevi aparatlara duyulan ilgi oldukça fazladır.

Sitemiz üzerinden istediğiniz elektronik cihaza uygun şarj aleti ve adaptörünü sahip olabilirsiniz. Kablolu modellerin haricinde kablosuz olarak kullanılabilen ürün modellerimiz mevcuttur. TEQSMA farkıyla tüm elektronik ve teknolojik ürün gruplarına uygun fiyatlarla sahip olun. 


Şarj Aleti Olmadan Telefon Şarj Etme 


Şarj aletinin kullanımının bazı zorlukları bulunuyor. Bu zorluklar nedeniyle insanlar kablosuz ve basit kullanımlara yönelmek istemektedir. Şarj cihazlarının sunduğu zorluklar şunlardır;


Kablolu bağlantı nedeniyle sıkıcı olması
Kablo yapısının hızlı bozulması ve deforme olması
Yavaş şarj nedeniyle sıkıcı ve külfetli gelmesi
İnsanı prize yakın yere bağlaması
Telefon kullanırken rahat hareket edememe
Kullanış zorluğu
Kablonun kısa olması nedeniyle kullanmama
Birden fazla telefon olan evlerde ve alanlarda şarj aletinin yetersiz kalması


Zorlu ve sıkıcı etkiler nedeniyle telefonunuzu şarj aleti olmadan şarj etmenin bazı yolları insanlar tarafından aranmaktadır. Günümüzde farklı tipte şarj etme yöntemleri olması nedeniyle kolay yöntemler merak edilmektedir.


Şarj aleti olmadan telefonu hızlı şekilde şarj etmeye yarayan ilk ürün kablosuz şarj cihazıdır. Bu cihazlar genellikle telefonun üzerine konduğu yapıda bulunabilir. Ayrıca belli bir yakınlıkta olması halinde kablosuz olarak şarj olmaya yarayan cihazlardır. Ped yapısı nedeniyle son yıllarda oldukça yaygın kullanılan şarj etme türlerinden biridir.


İkinci yöntem ise güneş enerjisi ile yapılacak şarj tekniğidir. Bu konuda telefonun uygun olması gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda telefon kapağı ve çeşitli aparatlar sayesinde de kullanım mümkündür. Telefonun kapağının dış yüzeyinde bulunan güneş paneli telefona iletilecek enerji ile şarj edilmesine imkan sağlar.


Üçüncü yöntem ise tabi ki powerbank ismi verilen cihazlardan alınacak destektir. Powerbank bilindiği üzere kendi içindeki gücü ve enerjiyi telefonlara ileterek şarj etmeye yarar. Taşınabilir olarak bulunması nedeniyle oldukça kullanışlı ve elverişlidir.


Powerbank ile şarj edilirken USB kablosu aracı olarak kullanılır. USB bağlantı kablosunun bir ucu telefona, diğer ucu powerbank aletine takılır. Ancak powerbank, sınırsız bir şarj etme gücüne sahip değildir. 


Dolayısıyla günlük veya 2 - 3 günde bir powerbank doldurulmalıdır. Fakat telefon kullanırken uzakta doldurulabilir olması nedeniyle düzene sokularak kolay kullanım mümkündür.


Telefonu şarj etmenin bir başka yolu ise bilgisayar aracılığıyla yapılan yöntemdir. Masaüstü ve dizüstü bilgisayardan şarj ihtiyacını karşılayarak, telefonunuzu kolayca şarj edebilirsiniz. Bilgisayarda bulunan bağlantı noktalarına USB kablo takılır. Diğer uç telefona takılarak, akıllı telefonunuz şarj olur.


Özellikle laptop ile şarj etmek taşınabilir olması nedeniyle oldukça kolaydır. Hem bilgisayar kullanan hemde telefonun şarj olmasını arzulayan kişiler için biçilmiş kaftandır. Bu sayede kolay ve pratik kullanım mümkün olacaktır.


Şarj aleti olmadan nasıl şarj edebilirim sorusuna verilecek bir diğer yanıt, pilli şarj yönetimidir. Pillerinizi şarj etmek için kullanarak telefonu kolayca şarj edersiniz. Günümüzde pil yapısına sahip sırt çantası, kıyafetler ve çeşitli pratik ürünler mevcuttur. Pilli yapıya sahip ürünleri temin ederek kolaylıkla yolda, seyahat halinde şarj ihtiyacını karşılamak mümkün.


Şarj aleti olmadan telefonumu şarj edebilir miyim? Sorusuna verilecek yanıtlar bununla sınırlı değildir. Bir diğer yöntem ise çakmak, anahtarlık gibi aparatlardır. Bu tarz aparatlar ile telefonları bağlayarak kolaylıkla şarj et ve gündelik yaşamını aksatmadan hayatına devam et.


Şarj Tasarrufu Yapmak İçin Yapılması Gerekenler

Uçak moduna almak
Güç tasarrufu moduna almak
Güvenli moda almak
Ultra güç tasarruf moduna almak
Telefonu kapatmak
Telefonun ışığını ve parlaklığı kısmak
Açık olan uygulamaları kapatmak
Arkaplan uygulamalarını kapatmak ve RAM çalışmasını minimalize etmek
Gazetelik, dergilik, bildirimli uygulamaları pasif hâle getirme
Bluetooth açık ise kapatmak
Oyun oynamamak
Sosyal medya kullanımını azaltmak
Titreşim ve sesi kapatmak
Müzik dinlememek
Fotoğraf çekmemek
Kullanım miktarını düşürmek
Karanlık moda almak
İmkan dahlinde ise interneti ve Wi fi kapatmak
GPS kapatmak
Kaliteli şarj aleti kullanmak
Orijinal şarj aleti kullanmak
Hızlı şarj eden ve doğru Amper gücüne sahip adaptör kullanmak
Şarj halindeyken sürekli çıkarmadan tek seferde full seviyeye getirmek
Orijinal şarj aleti haricinde aracı USB kablosunun orijinal olmasına özen göstermek
Animasyonları azaltmak
Mümkünse bütün uygulamaları kapatarak reset atmak
Telefonda donma ve yavaşlık varsa format atmak 
Temizlik (Clean) ve RAM temizleyici programlardan yardım almak
Hızlandırıcı ve telefonu soğutucu aplikasyon yardımı almak

Hızlı Şarj Aleti veya Şarj Cihazı Nedir?

 

Telefonların şarj edilmesi için belli bir elektrik gücüne yani Watt değerine ihtiyaç duyulur. P işareti ile bilinen değer akım ve voltaj çarpımı ile ortaya çıkar. Akım aynı zamanda Amper olarakta bilinen ve A harfiyle tabir edilen kavramdır. 
Gerilim yani voltaj ise U harfine karşılık gelmektedir. Dolayısıyla telefonun şarj edilirken kullanılan şarj cihazının değerleri oldukça önemlidir. Kaç voltaj, kaç Amper ve kaç Watt gibi sorulara yanıt bulunmalıdır. 
Adaptörün üzerine bakarak değerlerine bakmak mümkün olacaktır. Hızlı şarj cihazlarında "fast charge" veya "fast charging" yazısı bulunur. Watt değeri yüksek olan şarj aletleri olarakta bilinmektedir.
 

 

Etiketler: telefon şarjı, elektronik cihazlar, şarj aleti, kablosuz şarj, güneş enerjisi, powerbank, pil şarjı, şarj tasarrufu, hızlı şarj aleti, TEQSMA
Şubat 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR