Alınabilecek En İyi Dizüstü Bilgisayar Markaları

Alınabilecek En İyi Dizüstü Bilgisayar Markaları

Yaşam alanlarımız içerisinde teknolojik cihazların bizlere sağladığı birçok kolaylık bulunuyor. Bu kolaylıklar neticesinde farklı cihazlara yönelim söz konusu olmaktadır. Artık günümüzde teknolojinin getirileri nedeniyle elektronik cihazlar zorunlu hale gelmiştir. 

 

Teknolojik cihazlar denince akla birçok araç ve gereç geliyor. İnsanlar tarafından satın almak istenen popüler elektronik ve teknolojik bazı cihazların öne çıktığına şahit olmaktayız. Bu cihazların başında gelen ve önemli bir yere sahip olan aletler şunlardır;


Akıllı cep telefonları
Giyilebilir teknoloji ürünler
Akıllı saat ve bileklik
Oyun konsolları
Bilgisayar
Dizüstü bilgisayar
Tablet
Beyaz eşya
Televizyon
Müzik seti
Kulaklık
Kablosuz ürünler
İnternet ve ağ ürünleri
Güvenlik sistemleri
Alarm sistemi cihazları
Otomotiv ve tekerlekli teknolojik cihazlar
Ev eşya aletleri


Yukarıda belirtilen elektronik aletlerin insanlar için oldukça önemli olduğu unutulmamalı. İnsanlar bu cihazlar ve sistemler sayesinde hayatlarını daha konforlu biçimde idame ettirecektir. Çağın getirileri ile birlikte teknolojik cihaz kullanımının durdurulamaz biçimde katlanarak artması söz konusudur.

Yıllar geçtikçe yeni bilgilerin, bulguların ve fikirlerin gelişimi cihazların gelişimini tetikler. Dolayısıyla her geçen süre zarfında çok daha kompakt, efektif ve üst özelliklere sahip aletler üretilmektedir.

Teknolojinin ve elektronik cihazların çağ atlamasına vesile olan cihaz tabi ki bilgisayarlar olarak bulunuyor. Bilim, bilgi, ilim ve dijitalleşme uyumu ile çağın değişmesine vesiles olmuştur. Bilgisayarların sağladığı temel faydalardan bazıları şunlardır;


Hızlı bilgi alma ve bilgi akışı
Kolay ve pratik iletişim
Konum ve lokasyon öğrenme
E-ticaret sayesinde hızlı ticaret
Dijital çağ ile yenilikçi yapı
Yazılım ve program ile yeni meslekler
Mesleki gelişmeler
Sağlık alanında ve tıbbi alanda gelişim
Bütün sektörlere gelişim ve pragmatist etki
Yüksek gelir elde etme imkanı
Yeni iş olanakları
Vakit veya zaman tasarrufu
Eğitim ve öğretim imkanları
Kolay, hızlı alışveriş
İş gücü tasarrufu
Oyun oynamak
Müzik dinlemek
Film seyretmek
Spesifik hobi alanları
Sosyal medya kullanım imkanı ve gelişimi
Sosyalleşme fırsatı
Farklı insanlara kolay erişebilirlik

Bu imkanlar bilgisayarın, insanlara sağladığı avantajlardan sadece bazılarıdır. Bilgisayar sayesinde insanların birçok konuda çok daha basit kullanımlara erişmesi mümkündür. Zamanla gelişen özellikler sayesinde bireylerin birçok alanda çok daha konforlu biçimde hayatlarını devam ettirdikleri görülecektir.

Bilgisayarın etkilerine basit bir örnek verecek olursak, eskiden insanlar bir bilgiyi öğrenmek için ansiklopediye bakıyordu. Saatlerce aranan bilgiler sonucunda 2 - 3 satır cümle için birçok vakit harcanmaktaydı. Günümüzde akıllı telefon ve bilgisayar sayesinde 10 saniye içerisinde istenilen bilgi öğrenimi sağlanır.

Başka örnekte ise bundan yaklaşık 20 sene önce dünyanın öbür ucundaki biriyle iletişim kurmak oldukça zordu. Günümüzde saniyeler içerisinde dünyanın öbür ucunda bulunan kişiler ile görüntülü dahi konuşmak mümkün. Bu durumu 30 sene öncesinde hayal etmek dahi neredeyse imkansızdır.

Bilgisayar sayesinde artık istenilen ürünler saniyeler içinde alınarak evlere kadar gelmektedir. Tamamen dijital çağa geçiş olması nedeniyle, kolay biçimde para kazanmak mümkün. Ayrıca yeni iş kurmak ve yeni atılımlar oldukça basit hâle gelmiştir.


21.yy getirileri ve bilgisayar ile birlikte çok düşük maliyetler sayesinde iş kurulabilir. Bir web sitesi kurarak, harika fikirlerin hayata geçirilmesi söz konusu olacaktır. Dolayısıyla bilgisayarın getirileri tartışılmaz raddelerde bulunuyor. 

Yaklaşık 20 sene öncesinde televizyonda görülen bir ünlünün nerede yaşadığı ve ne yaptığı asla bilinmezdi. Merak edilen ve ulaşılmaz olarak görülen kişilerin artık çok kolay biçimde ulaşılır olduğunu görüyoruz. Saniyeler içerisinde sosyal medya üzerinden dünyaca ünlü kişilere bile erişmekteyiz. .


Bilgisayarın bu denli önemli olması sonucunda farklı tiplerde bilgisayar tiplerine rastlanır. Zamanla değişik markaların, boyutların ve modellerin ortaya çıkması söz konusu olmuştur. Rekabetçi ortam nedeniyle ve değişik ihtiyaçlar sayesinde farklı çeşitte bilgisayarlar bulunuyor. Bilgisayar tiplerinden bazıları şunlardır;


Tablet bilgisayar
Dizüstü bilgisayar veya laptop
Masaüstü bilgisayar
Minibook ve netbook bilgisayar
Cep bilgisayarı
Akıllı cep telefonu bilgisayarları (bilgisayar kullanımına sahip olması nedeniyle dahil edilmiştir)


Bilgisayar Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde farklı kullanımlar nedeniyle çeşitli bilgisayar türleri ortaya çıkmıştır. Bu bilgisayar türlerinin aynı zamanda farklı durumlara göre kategorize edildiğine şahit olmaktayız. Bilgisayarların sınıflandırılması konusunda etki eden faktörler şunlardır;
Boyut
Taşınabilirlik
Kullanım amacı
Monitör boyutu ve türü
İşlevsel özellikler
Marka ve modele etkisi


Yukarıdaki maddelere göre bilgisayarların farklı türlerde bulunduğunu görüyoruz. Bu bilgisayarlar kişilerin isteklerini karşılayarak, efektif kullanım alanı sunar. Bilgisayar çeşitlerinden bazıları aşağıdaki gibidir;

Masaüstü bilgisayar: Günümüzde en fazla bulunan PC türlerinden biridir. Ayrı kasası, monitörü, klavyesi ve mouse yapısı söz konusudur. Zamanla küçültme yapılarak farklı tipte türleri üretilmiştir.
Dizüstü bilgisayar veya laptop: Masaüstü bilgisayar, zamanla küçültme yapılarak taşınabilir hâle çevrilmiştir. Monitör, kasa, klavye ve mouse birbirine bağlı biçimde birbirine entegre olmuştur. Menteşe yapısı ve kapaklı olması nedeniyle oldukça hafif ve konforlu cihazlardır. Fiyatları masaüstüne göre daha pahalı olarak bulunuyor.


Tablet, dokunmatik ekran PC: Ekranın dokunmatik olarak kullanıldığı bilgisayar tipidir. Duruma göre el, parmak, ekran kalemi veya farklı objeler ile kontrol sağlanır. Kendi üretiminde mouse, klavye gibi eklentiler bulunmaz. Ancak sonradan duruma göre aksesuar olarak monte edilerek kullanılabilir.

Server, sunucu bilgisayar: Büyük, devasa bilgisayarlar olarak bulunuyor. Oda büyüklüğünde olması nedeniyle değişik alanlarda kullanılır. Bu bilgisayar türleri normal kişisel PC'den farklı olduğu için başka alanlarda tercih edilmektedir. İnsanların alıp kullanacağı cihazlardan değildir.

İnternet, ağ ve network bilgisayar: İnternet ve ağ sisteminin kontrolünü sağlayan cihazlardır. Devletin ve telekomünikasyon kurumlarının kullandığı önemli aletlerdir. Altyapı bağlantısı, network ve internetin doğru biçimde çalışması için olmazsa olmaz PC türleridir.

Cep bilgisayarı: Adından anlaşılacağı gibi cebe sığabilecek boyutta olan PC türüdür. İş insanları ve pratik kullanış arayan kişiler tercih ederler. Akıllı telefona benzer yapıya sahip, önemli bilgisayar çeşididir.


Akıllı telefon bilgisayarları: Akıllı telefonlarda zamanla gelişerek, bilgisayar statüsüne erişmiştir. Bilgisayar içerisinde yapılan işlemlerin yüzde 90'ından fazlasını telefonlarda da yapmak mümkündür.


Mac Bilgisayar: Apple markasının kendine has özellikler ile çıkardığı bilgisayar tipidir. İşletim sistemi olarak Windows yerine Mac OS kullanılıyor. Apple Macbook, İmac, Macbook Air, Macbook Pro gibi markanın sahip olduğu modeller mevcuttur.


Oyun bilgisayarı: Yüksek performanslı cihazlar olması nedeniyle oyun severlerin tercihi haline gelir. Oyun oynarken yüksek performans veren ekran kartı, monitör ve üst düzey işlemciye sahip parçalar gerekmekte. Oyun bilgisayarı ile keyifli oyunları sorunsuz, donmadan ve yüksek çözünürlüklü biçimde oynamak mümkün olacaktır.

Dizüstü Bilgisayarlar veya Laptop


Hayatın getirileri ile birlikte küçük ve taşınabilir cihazlar daha ilgi çekicidir. Büyük cihazların hafif, kolay taşınabilir olarak kullanımının benimsemesi bilgisayar içinde geçerlidir. Dolayısıyla kolaylık isteyen kişiler için laptop veya öteki adıyla dizüstü bilgisayarlar üretilir.


Dizüstü bilgisayar, donanım bileşenlerini tek bir taşınabilir cihazda birleştirmektedir. Monitör, klavye ve mouse gibi parçalar tek mekanizma içerisinde toplanır. Mouse görevini touchpad ismi verilen alandan yapmak mümkün olacaktır.

Dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlara göre daha küçük boyutlarda bulunuyor. Boyut haricinde daha az ağırlıkta olmaları sebebiyle seyahat ederken de taşinabilir olarak kullanışlıdır. Ayrıca hareket halindeyken kullanım içinde ideal olarak bulunuyor. İş insanları ve her türlü meslekte rahatlıkla kullanılır.

Alınabilecek En İyi Dizüstü Bilgisayar Markaları

Alınabilecek en iyi dizüstü bilgisayar markaları yukarıda belirtilen listelerde mevcuttur. Bu markalardan bütçenize, amacınıza ve zevkinize uygun olanları seçebilirsiniz. Her markanın kendi içerisinde birçok farklı tipte modelleri bulunuyor.


Laptop alımı için sitemizden kolaylıkla yardım alabilirsiniz. Uygun fiyatlar ve makul seçenekler sayesinde anında alım işlemini yapmak mümkün olacaktır. Ayrıca TEQSMA farklıyla dilediğiniz ödeme yöntemi türünü seçebilirsiniz.


Sizler için tavsiye ettiğimiz bazı marka ve modeller mevcuttur. Markaların düşük, orta ve yüksek fiyatlı modelleri bulunuyor. Düşük fiyattan yükseğe göre tavsiye edilen laptop modelleri aşağıdaki gibidir;
(Fiyatlar yıla, döviz kuruna göre anlık hızlı biçimde değişebilir)

Lenovo IdeaPad: 9.000 - 15.000 fiyat 
Asus Vivabook: 12.000 - 16.000 fiyat
HP 15s Notebook: 8.000 - 12.000 fiyat
Apple Macbook Air 2020 üretimli laptop: 20.000 - 30.000 fiyat
HP Victus Gaming laptop: 18.000 - 25.000 fiyat
Acer Aspire laptop: 16.000 - 20.000 fiyat
Monster Abra laptop: 25.000 - 32.000 fiyat
MSI Katana laptop: 30.000 - 40.000 fiyat
Acer Nitro 5: 22.000 - 28.000 fiyat
Apple 2022 üretimli Macbook Pro M2 çip: 30.000 - 50.000 fiyat
Lenovo Legion 5: 30.000 - 50.000 fiyat
MSI Stealth: 25.000 - 35.000 fiyat
MSI NB raider: 60.000 - 90.000 fiyat
Apple 2021 üretime sahip Macbook Pro 10 çekirdek: 60.000 - 90.000 fiyat
Dell Precision: 40.000 - 90.000 fiyat

Dizüstü Bilgisayarlar En İyi Marka


Günümüzde bilgisayarların gelişimi ile beraber birçok markanın ve modelin çıktığını görüyoruz. Her markanın sunduğu ayrıcalıklar ve özellikler söz konusu olmaktadır. Bu nedenle istediğiniz markayı seçmek için ihtiyacınız olan durumlara ve özelliklere yönelmeniz mantıklı olacaktır.


Dizüstü ve masaüstü bilgisayar konusunda TEQSMA üzerinden de istediğiniz hizmeti alabilirsiniz. Firmamız sayesinde uygun fiyatlarla dizüstü bilgisayar modellerinin siparişini vermeniz oldukça basittir. Ayrıca hem masaüstü hemde dizüstü PC parçalarını da sitemizden bulabilirsiniz.


Bilgisayar markalarına oluşan güven kalite ile doğru orantılıdır. Laptop markasına ve masaüstü bilgisayar markalarına oluşan popülerlik tecrübe ile birleşir. Uzun yıllardır sektörde bulunan uluslararası cihazlara duyulan güvenin çok daha fazla olduğu yadsınamaz.


İnsanlar bildikleri, güvendikleri ve yüksek satış rakamlarına sahip, kaliteli cihazlara yönelmek ister. Adının duyulmadığı noname yani isimsiz cihazlar yerine sektörde herkesin bildiği PC türleri ilgi çekecektir. Çünkü alınan orijinal cihazların teknik servis, iade ve değişim noktasında da güvenilir olması beklenir.


Garanti kapsamı haricinde kalite ve işlevsellik açısından da bilinen markalar daha konforlu hizmet sunarlar. Ayrıca elektronik cihazların değerli olmaları nedeniyle yatırım olarakta görülüyor. İlerleyen süreçte az kayıpla satabilmek adına bilinen markalara yönelmek daha mantıklıdır. Sektörde bulunan önemli bilgisayar markalarından bazıları şunlardır;

1. Lenovo
2. HP
3. Dell
4. Asus
5. Acer
6. Apple
7. MSI
8. LG
9. Toshiba
10. Samsung
11. Razer
12. Turbox
13. Monster
14. Huawei
15. Sony
16. Vestel
17. Casper
18. Dragos

Yukarıda belirtilen bazı markalar hem masaüstü hem dizüstü PC konusunda iddialıdır. Ancak bazı markaların sadece masaüstü bilgisayar konusunda öncü olduğu görülüyor. Aynı şekilde sadece laptop modelleri ile dikkat çeken markalarda mevcuttur.


Her geçen müddet zarfında markaların sunduğu cihazlar ve performans değişiklik gösterir. Dolayısıyla iyi laptop markaları ve modelleri tespit ederken o yıla göre hareket edilmesi elzemdir. 2023 senesindeki araştırmalara ve kullanıcı yorumlarına göre iyi olarak kabul gören laptop markaları ve modelleri şunlardır;

Apple Macbook: Apple markası 1984 senesinden beri hayatımızda yer alır. Steve Jobs önderliğinde bulunan marka telefon ve PC konusunda lider konumdadır. Macbook Air, Macbook Pro gibi laptop modelleri en iyi olarak kabul görüyor. Ancak döviz kuru artışı nedeniyle fiyatları günümüzde oldukça pahalıdır.
MSI Notebook: Oyun sever kişilerin yöneldiği laptop modellerine sahiptir. Ekran kartından öteki parçalara varana kadar her donanım birimi üst düzey biçimde seçilir. Yüksek performans sunması nedeniyle oldukça kaliteli laptop türleri mevcuttur. Pil ömrü konusunda oyunculara yüksek konfor sunan bilgisayar ile kesintisiz oyun keyfi mümkündür.
Asus Notebook: Asus markası bilgisayar parçaları üzerinde büyük tesir gücüne sahip. Asus markasına ait ekran kartı, anakart, işlemci türleri mevcuttur. Dolayısıyla markanın kompakt ve hazır biçimde bulunan laptop modelleri listede ilk üçe giriyor.
Monster Notebook: MSI markası ile paralel biçimde bulunan, oyun severlere hitap eden markadır. Laptop modelleri yüksek özelliklere ve çözünürlüklere sahiptir. En az 16 GB ve üzeri RAM kullanımı ile hızlı işlem hacmiyle istenilen oyunları açacaktır. Ayrıca 256 GB SSD, 512 GB SSD gibi sabit disk kapasitesine sahip laptop türleridir.
Lenovo Notebook: Marka dünya genelinde tanınan birçok laptop modeline sahip. Ayrıca diğer markalara nazaran daha uygun olması ilgiyi üzerine çekmektedir. Hibrit, ultrabook gibi spesifik laptop modelleri bulunuyor. Dolayısıyla her amaca hizmet eden bilgisayar üreticilerinden biridir.
Dell Notebook: Orta fiyat bandında bulunması nedeniyle ilgileri üzerine toplamaktadır. 2023 yılında yapılan araştırmalara göre iyi laptop markaları arasında yer alıyor. Dolayısıyla isteklerinizi karşılayacak birçok modele sahiptir.


Laptop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Performans
2. Fiyat
3. Marka
4. Model
5. İhtiyaç nedeni
6. Kolay alışveriş ve bulabilme
7. Garanti, iade ve değişim imkanı
8. Estetik görünüm
9. Ağırlık ve hacim
10. Portatiflik
11. Pil ömrü
12. Batarya kalitesi
13. Bağlantı giriş ve çıkışları
14. Donanım birimleri özellikleri


Oyun Oynamak İçin Laptop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Oyun oynarken bazı parçaların üst düzey performansa ve kaliteye sahip olması gerekiyor. Aynı durum çeşitli meslek gruplarında bilgisayar ile yapılan işler içinde geçerlidir. Yazılım, program ve dijital tasarım işleri ile uğraşanlar kişilerde aynı özelliklere dikkat etmelidir. Bu özellikler aşağıdaki gibidir;

1. Grafik kartı veya ekran kartı
2. Monitör çözünürlüğü
3. İşlemci
4. Anakart
5. RAM
6. Fan ve soğutucular
7. Klavye ve mouse gibi aksesuarlar
8. Kapasite veya harddisk
9. Bilgisayar kasası
10. Kulaklık ve hoparlör
 


 
Etiketler: TeknolojikCihazlar, ElektronikAletler, BilgisayarTürleri, DizüstüBilgisayarlar, EnIyiLaptopMarkaları, OyunLaptopları, BilgisayarAlımı, TeknolojiGelişmeleri, OyunOynamak, Etiketler, BilgisayarÖnerileri, GünlükTeknoloji, HayatKolaylığı, DijitalÇağ, BilgisayarFiyatları, TeknolojiHaberleri, BilgisayarDonanımı, OyunPerformansı, LaptopSeçimi, KolayAlışveriş
Mart 01, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR