En İyi Kahve Makinesi ve Kaç Çeşit Kahve Makinesi Var?

En İyi Kahve Makinesi ve Kaç Çeşit Kahve Makinesi Var?

İnsanlar gündelik hayat içerisinde çeşitli keyif alanlarına sahiptirler. Bu alanların başında gün içinde kahve içerek keyifli zaman geçirmek ve mutlu olmak ilk sıralarda yer alır. Bu nedenle kaliteli kahve tüketimi oldukça önemli durumların başında gelmektedir. Kahvenin pratik ve üst düzey lezzette yapılması için kahve makinelerine ihtiyaç duyulur.

 

Kahve makineleri, günlük hayatımızda sıkça kullandığımız ve severek tükettiğimiz kahveleri evde veya ofiste kolayca hazırlayabilmemizi sağlayan elektrikli cihazlardır. Birçok farklı marka ve modelde kahve makinesi bulunmakta ve her biri farklı özelliklere ve fiyatlara sahiptir.

 

Kahve makineleri, birçok farklı özellik ve fonksiyona sahip olabilir. Bazıları tek seferde bir fincan kahve yaparken, bazıları birden fazla fincan kahve yapabilme kapasitesine sahiptir. Ayrıca bazı modeller sadece kahve yaparken spesifik modellerde ise sıcak su veya buharlı süt gibi malzemeleri de hazırlayabilirler. 

 

Kahve makinesi çeşitleri evlerde, ofislerde ve kafelerde sıkça kullanılan ve kahve severler için önemli bir yere sahiptir. Kahvenin aynı zamanda misafirlere de sunulması sebebiyle sevdiklerinize de kaliteli kahve sunmak için makinelerin önemi artış göstermektedir.

 

Kahve makinesi, kahve telvesi ve suyu bir araya getirerek kahve yapılmasını sağlayan elektrikli veya manuel bir cihazdır. Kahve makinesi farklı tiplerde olabilir, örneğin filtre kahve makinesi, Espresso makinesi, French press gibi. Farklı kahve tarzları için farklı kahve makinesi modeli kullanılmaktadır.

 

Kaç Çeşit Kahve Makinesi Var?

 

Kahve makinesi çeşitleri, genel olarak filtre kahve makineleri, espresso makineleri, tam otomatik ve yarı otomatik Espresso makineleri, French press, pour over gibi manuel yöntemler, Aeropress, Moka pot, ibrik gibi Türk kahvesi yapımı için özel tasarlanmış kahve makineleri olarak sınıflandırılabilir. Bunların dışında birçok markanın kendine özgü teknolojileri ile ürettiği farklı özelliklere sahip kahve makineleri de mevcuttur.

 

Kahve makineleri, kahve severlerin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Her biri farklı özelliklere ve fiyatlara sahip olan kahve makineleri, filtre kahve makineleri, espresso makineleri ve kapsül kahve makineleri olarak üç farklı türde ana bölümlere ayrılır. Doğru kullanıldığında, kahve makineleri kaliteli kahveler hazırlamanın yanı sıra uzun ömürlü olabilirler.

 

Ayrıca kahve içmekten hoşlanan kişilerin isteklerine göre tercih ettikleri kapsül kahve makinelerine de son yıllarda sıkça rastlanmaktadır. Çeşitli kahve lezzetlerini spesifik tatlara dönüştürerek sunan markalar sayesinde üst düzey kahve aromasını yakalamanız mümkün olacaktır.

 

Kahve yapma cihazları kahve çekirdeklerinin su haznesi ile harmanlanmasına ve bütün oluşturmasına vesile olur. Günümüzde gelişmiş kahve cihazlarında sesli ve ışıklı uyarı sistemi dahi bulunmaktadır. İşlemin tamamlanması halinde gelen uyarı ile kahvenizi koyarak tüketebilirsiniz.

 

En İyi Kahve Makinesi Hangisi?

 

Kahve yapmak için cihaz arayışı olan bireyler hangi markanın en iyi olduğunu merak etmektedir. Bu konuda net bir marka vermek yanlış olacaktır. Su tankı boyutları, kahve çeşitleri konusunda fazla olanak sağlamak gibi durumlar cihazların birbirinden ayıran temel özelliklerdir. Popüler olarak ilgi gören markalardan bazıları şunlardır;

DeLonghi
Krups
Philips
Breville
Arçelik
Beko
Korkmaz Kahvekolik
Arzum
Fakir
Schafer
Tefal
Nespresso
Keurig
Braun

 

Yukarıda belirtilen kahve makineleri farklı özelliklere sahip olması nedeniyle müşteriler kendi isteklerine göre tercih yapmaktadır. Ayrıca bütçeye göre marka ve model seçimi yapmak çok daha mantıklıdır. Fiyat performansa göre cihazların özelliklerinde değişikler yaşanmaktadır. Kahve makineleri sayesinde kahveyi pratik şekilde yaparak keyifle tüketebilirsiniz.

 

Kahve Makinesi Özellikleri

 

Kahve makinelerinin kendine has özellikleri mevcuttur. Markaya göre değişkenlik gösterebilen özellikler nedeniyle insanlar istedikleri modelleri seçerek ihtiyaçlarını giderirler. Başlıca görülen kahve makinesi özellikleri şunlardır;

 

Paslanmaz Çelik: Paslanmaz çelik modelleri bazı markaların sloganlarında dahi karşımıza çıkar. Korkmaz, Arçelik, Beko ve Tefal gibi markaların paslanmayan makineleri ile müşterilerin ilgisini çektiğine sıkça rastlanır.

 

Filtre: Kahve makinesi içerisinde kullanılan filtreler sayasinde kahvenin içindeki telvenin veya çekirdek tozlarının süzülme işlemi yapılır. Genellikle kağıt filtreler veya metal filtreler sayesinde tortudan süzülen kahvelerimiz hazır ve içilebilir hâle gelmektedir.

 

Otomatik Kapanma Özelliği: Bazı kahve makineleri otomatik kapanma özelliklerine sahiptir. Aynı kettle cihazında olduğu gibi otomatik biçimde kapanan makine yapım aşamasını tamamladıktan sonra kendini kapatır. Bu sayede kahvenin aşırı pişmesi veya makinen arızalanması önlenir. 

 

Sıcak Tutma Özelliği: Kahve makinesinin kahveyi yaptıktan sonra da sıcak tutma özellikleri oldukça önemlidir. Çünkü bazen fazla porsiyon yapılması halinde tüm kahve direk kullanılmayabilir. Çaydanlık mantığı düşünüldüğünde kahve makinesi içerisinde yer alan kahve ve suyun sıcak durması insanların lezzet kaybı yaşamadan sıcak şekilde kahvelerini içmelerine vesile olur.

 

Çıkartılabilir Su Haznesi: Bazı kahve makineleri su haznesinin çıkarılabilir olması sebebiyle çaydanlık görevi ve su ısıtıcı görevi de görmektedir. Türk markalarının bir çoğunda görülen önemli özelliklerden biridir. 

 

Programlanabilir Özellikler: Programlanabilir özellikleri bulunan kahve makineleri kahve yapımı için çeşitli plan ve program seçeneği sunar. Bu tarz özellikleri olan makineler genellikle latte, espresso, capucino gibi İtalyan kökenli kahveleri yapan cihazlarda görülmektedir.

 

Otomatik Köpürtme Özelliği: Genellikle köpüklü kahvelerde tercih edilir. Capucino, latte ve türevi kahvelerde sütlü köpüklü yapıya rastlanır. Ayrıca köpüklere desen çizerek servis yapan mekanlar dahi mevcuttur. Türk kahvesinde de köpüklü yapının önemi sebebiyle insanlar köpüklü şekilde kahve yapmak tercih edebilirler.

 

Yüksek Basınçlı Pompa: Yüksek basınçlı pompa özelliği bulunan cihazlarda kahveyi yaparken daha yüksek kalitede sonuç ortaya çıkar. Ayrıca koyu kahveler içinde tercih edilen özelliklerin başında gelmektedir. 

 

Entegre Değirmen: entegre kahve değirmenleri kahve yapımı esnasında taze kahve çekme özelliğine sahip olması sebebiyle tercih edilen özeliklerden biridir.

 

Kapsül Sistemli Makine Özellikleri: Kapsül kahve makineleri bazı markaların çıkardığı oldukça kolay kahve yapımı imkanı sunan modellerden biridir. Ancak modellerin bazı dezavantajları bulunmaktadır. Markaya uygun kapsül kahveleri her marketten tedarik etmek mümkün değildir. Migros, Macrocenter, Carrefour gibi mağazalardan tedarik edilmesi sebebiyle kapsüllere kolay ulaşılamayabilir.

 

Kahve Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Kahve makinesi alırken birçok ayrıntıya dikkat edilmesi gerekir. Bu nedenle nelere dikkat edilmesi gerektiği sorusu insanların fazla miktarda merak ettiği konulardan biridir. Çünkü kahve tüketimi temel ihtiyaçlar arasında olması sebebiyle her insan kahve makinesine yönelim göstermektedir. Kahve makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

1. Kapasite: Kahve makinesinin kapasitesi, kahve tüketim alışkanlıklarınıza göre belirlenmelidir. Eğer birden fazla kişi kahve tüketiyorsa, daha büyük kapasiteli bir kahve makinesi seçmek gerekebilir. Özellikle kalabalık geniş ailelerde ve fazla misafir gelen evlerde büyük hazneli makineler mantıklı olacaktır. 
2. Filtre türü: Kahve yaparken kullanılan filtrelerin türleri farklılık gösterir. Bazı kahve makineleri için tek kullanımlık filtreler kullanılırken bazıları ise kendi süzgeç sistemine sahip olabilir. Bu nedenle müşterinin inisiyatifleri doğrultusunda hareket etmesi mantıklı olacaktır.
3. Özelleştirme: Bazı kahve makineleri, kahve miktarı ve gücü gibi özellikleri özelleştirmenize izin verir. Bu özellikler, kahve tüketim alışkanlıklarınıza göre ayarlanabilir. Kahveyi nasıl sevdiğinize göre ekstra özelliklerde seçim yapmanız mantıklı olacaktır.
4. Tasarım: Kahve makineleri, farklı tasarımlarda ve boyutlarda gelir. Mutfağınızın stiline uygun bir kahve makinesi seçebilirsiniz. Hoş görünen renk ve model olarak yaşam alanınıza uyum gösteren makineleri seçebilirsiniz.
5. Kullanım kolaylığı: Kahve makinesi kullanımı kolay ve pratik olmalıdır. Tek düğmeye basarak kahve yapabileceğiniz modeller tercih edebilirsiniz. 
6. Temizlik: Kahve makinesinin temizliği kolay ve sık yapılabilmelidir. Bazı kahve makineleri, kendilerini temizleme özelliğine sahip olabilmektedir. Özellikle ev hanımları için kahve makinesini temizlemek büyük külfet yaratan durumlardan biridir. Bu nedenle kendini temizleyen makineler seçebilirsiniz.
7. Fiyat: Kahve makinesi fiyatları, özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Bütçeniz dahilinde ihtiyacınız olan özellikleri sunan bir kahve makinesi seçmeniz mantıklı olacaktır. Makineler özelliklerine ve markalarına göre birçok fiyat türünde karşımıza çıkar. 
8. Kahve Türü Seçenekleri: Günümüzde yüzlerce kahve türü bulunmaktadır. Capucino, Latte, Espresso, Americano, Türk kahvesi ve yüzlerce kahve çeşidi vardır. Bu seçeneklerin

hangilerini seviyorsanız ona uygun kahve makinesi seçimi yapmanız mantıklı olacaktır.

 

 

Kettle Nedir?

 

Kettle kahve makinesinden daha farklıdır. Sadece su ısıtıcı olarak kullanılan kettle saniyeler içerisinde içinde yer alan suyu ısıtır ve kaynatarak süreci tamamlar. Genellikle suyun belli bir dereceye ulaşması sonunda kendiliğinden atması sebebiyle oldukça kullanışlı ve pratiktir.

 

Kettle hemen hemen her evde ve iş alanlarında görülen cihazlardan biridir. Kahve, çay ve akla gelen tüm işlemler için gereklidir. Ayrıca yemek yapımı sırasında sıcak su gereksinimi nedeniyle de tercih edilmektedir. Gazlı, elektrikli ve farklı boyutlarda olabilmektedir.

 

Kettle makineleri kendi içerisinde çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Farklı ve spesifik türleri olması sebebiyle birçok modele rastlamak mümkündür. Yaygın şekilde talep gören kettle türlerinden bazıları şunlardır;

 

Elektrikli su ısıtıcıları: En yaygın kullanılan kettle türüdür. Kalitesiz türleri genellikle plastik ve dayanıksız biçimde görülür. Kaliteli olanlar ise metal ve çelik yapılarda olması sebebiyle darbeye karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca yüksek ısıya dayanan modellerin uzun yıllar kullanıldığı görülmektedir.

 

Gazlı su ısıtıcıları: Gazla çalışan modeller insanların talep gösterdiği kettle modelleri arasında yer almaktadır.

 

Taşınabilir su ısıtıcıları: Taşınabilir ve pratik yapıda olan kettle modelleri de son yıllarda rağbet gören türlerden biridir. Kamp, piknik ve gezi gibi alanlarda oldukça rağbet gören modellerdir.

 

Cam kahve ve çay kazanları: Çay içmeyi seven kişilerin tercih ettiği kettle modelleridir. Cam olarak bulunması sebebiyle çaydanlık görevi de görmektedir.

 

Seramik çaydanlıklar: Seramik kettle olmasının haricinde çaydanlık görevi de mevcuttur. Bu nedenle çay seven bireyler tarafından tercih edilmektedir. Ülkemizde bilindiği üzere çay tüketimi oldukça fazladır.

 

Emaye su ısıtıcıları: Belli alanlarda tercih edilen türlerden biridir. Diğer modellere göre daha az rastlansa da ilgi duyulan modeller arasında yer alır.

 

Paslanmaz çelik su ısıtıcıları: Paslanmayan yapısı sebebiyle uzun ömürlü kullanım söz konusudur. Genellikle çelik maddesinden yapılması sebebiyle kullanışlı biçimde karşımıza çıkar. Ayrıca çelik olması sebebiyle darbeye ve zorlu koşullara karşı ekstra dayanıklıdır.

 

Kablosuz su ısıtıcısı: Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kablosuz şekilde çalışan ve şarj olan su ısıtıcılarına rastlanmaktadır. Bu nedenle insanlar tarafından oldukça fazla rağbet gören teknolojik kettle modellerinden biridir. Fazla sayıda seyahat yapan kişilerin tercih ettiği spesifik modeller arasında yer almaktadır.
 

Etiketler: #KahveMakineleri #EnİyiKahveMakinesi #KahveMakinesiÖzellikleri #KahveMarkaları #EspressoMakinesi #FiltreKahveMakinesi #KapsülKahveMakinesi #Kettle #SuIsıtıcıları #ElektrikliSuIsıtıcıları #TaşınabilirSuIsıtıcıları #ÇaydanlıkÇeşitleri #KahveTüyoları #KahveKeyfi #KahveDünyası #EvdeKahveYapımı #KahveTadımı #KahveTürleri #KahveMakinesiSeçimi #KahveMakinesiFiyatları #KahveMakinesiNasılSeçilir #EvAletleri #Teknoloji #KahveKültürü #GünlükHayat #KeyifliAnlar
Şubat 26, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR