Akıllı Süpürge Robot veya Akıllı Robot Süpürge Tavsiye

Akıllı Süpürge Robot veya Akıllı Robot Süpürge Tavsiye

Akıllı robot süpürge teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza giren kullanışlı, pratik ve kolaylık sağlayan cihazlardan biridir. Bilindiği üzere teknolojik gelişmeler ile birlikte insanların hayatına tesir gücü yüksek önemli araç ve gereçler piyasaya çıkmıştır. 

 

Önemli ve efektif cihazların çıkması nedeniyle insan hayatının daha kolay hale gelmesi söz konusudur. Evde, iş alanlarında, arabada ve akla gelen tüm alanlarda spesifik teknolojik cihazlardan faydalanmak mümkündür. Bu cihazların başında akıllı robot süpürge ilk sıralarda yer alır. Hijyen ve steril ortamın ehemmiyeti nedeniyle teknolojik aletlerden yararlanmak elzem hale gelmektedir.

 

İnsanlar yaşadıkları alanların steril olması için rutin aralıklarla temizlik yaparlar. Temizlik işlemleri sırasında evin veya bulundukları ortamdaki kirli oluşumların temizlenmesi söz konusudur. Aksi taktirde antibakteriyel ve zararlı oluşumlara rastlanır.

 

Temizlik işlemlerinin sıkıcı, yorucu ve külfetli olması nedeniyle bazı teknolojik aletlerden yardım alınır. Elektronik olarak bulunan aletler sayesinde kolay ve pratik biçimde temizlik yapmak mümkün olacaktır. Bu aletlerin başında akıllı süpürgeler ilk sırada yer alır.

 

Eski dönemde süpürgeler manuel biçimde çalışırken fırça ve faraş sayesinde temizlik yapma imkanı mevcuttu. Ancak zamanla teknolojinin gelişmesi sonucunda elektrikli süpürgeler insanların hayatına girerek basit kullanımlar katmıştır. Elektrikli süpürgeler ise zamanla yerini kendi kendine çalışan ve sensör sistemi sayesinde temizlik yapan özel cihazlara bırakmıştır.

 

Akıllı süpürge, ev veya ofis gibi kapalı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, otomatik olarak çalışabilen bir temizlik cihazıdır. Bu cihazlar, genellikle bir dizi sensör ve navigasyon teknolojisi kullanarak odaların etrafında dolaşabilir biçimde karşımıza çıkmaktadır. 

 

Toz, kir ve diğer küçük parçacıkları süpürür veya vakumlama yoluyla toplamaya yarar. Akıllı süpürgeler ayrıca akıllı telefon uygulamaları, sanal asistanlar, aplikasyonlar, bilgisayarlar, tabletler veya uzaktan kumanda cihazları gibi teknolojik araçlarla kontrol edilebilirler. 

 

Evdeki toz, kir, saç, evcil hayvan tüyleri ve diğer küçük parçacıkların temizliği için kullanılan akıllı robot süpürgeler, çeşitli yüzeylerde kullanılabilmektedir. Halı, parke, seramik, taş gibi farklı zeminlerde temizlik yapabilmesinin haricinde akıllı robot süpürge, ev sahipleri için zaman ve enerji tasarrufu sağlar.

 

Temiz ve steril alan yaratmak için programlanabilir özel yapıya sahip olan akıllı süpürge, değerli ve özel teknolojik cihazlar arasında yer almaktadır. Günümüzde birçok marka ve modelin bulunduğu akıllı robot süpürgelere rastlanır.

 

Teknolojik gelişmeler ile birlikte son derece kompakt ve kolay kullanıma sahip temizlik cihazlarına erişmek mümkündür. Bu tarz cihazlara tekno marketlerden veya sitemizden erişebilirsiniz. Ayrıca internet üzerinde de teknolojik olarak güvenilir hizmet veren çeşitli e - ticaret kurumları mevcuttur. Alacağınız ürünleri önceden seçerek kolay biçimde ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

 

Akıllı Robot Süpürge Nedir?

 

Akıllı robot süpürge isminden anlaşılacağı üzere akıllı olması nedeniyle kendi hareket eder. Robota benzer yapısı sayesinde kendi algoritmasına ve sensör ayarlarına göre çevreyi temizleyerek yardımcı olan işlevsel cihazlardan biridir. Ev temizlik işlerinde insanlar için elverişli ve kullanışlı biçimde karşımıza çıkan özel cihazlardır.

 

Otomatik olarak çalışan küçük robot cihazlar, teknolojik açıdan bir hayli kapsamlı biçimde karşımıza çıkar. Bu robotlar sayesinde toz, kir ve pislikleri kolay biçimde temizlemek mümkündür. Tasarım ve dizayn açısında da şık yapıya sahip cihazlar arasında yer almaktadır.

 

Akıllı robot süpürgeler, sensörleri sayesinde çeşitli bölgelerin farkına vararak hareket eder. Örnek vermek gerekirse hareket esnasında duvar, masa, koltuk gibi cisim veya objeleri sensörler sayesinde tespit eder ve çarpmadan temizlik yapar. Otomobillerde bulunan park sensörleri gibi düşünmek pekte yanlış olmayacaktır.

Yapay zeka, kamera sistemleri ve çeşitli sensör yapıları sayesinde temizlik için oldukça kullanışlıdırlar. Ancak yüksek balçık ve çamur benzeri kirlerde teknolojik olmaları nedeniyle hasar görebilirler. Bu nedenle kir, toz gibi rutin temizlik işlemlerinde kullanım mantıklı olacaktır.

 

Akıllı süpürge robot yapısı sayesinde programlanabilir ve ayarlanabilir yapıya sahiptir. Süre veya zaman ayarlarının haricinde çeşitli değiştirebilinir ayarları mevcuttur. Ev veya iş alanlarındaki zeminlerde gezerek kendi hareketlerini optimize edecek şekilde temizlik yaparlar.

 

Akıllı süpürge, otomatik olarak evinizi veya ofisinizi temizleyen bir elektronik cihazdır. Bu cihazlar, çeşitli sensörler ve navigasyon teknolojileri kullanarak etraflarını algılarlar ve böylece civarındaki nesneler ile engelleri tespit ederler. 

 

Akıllı süpürgelerin birçoğu akıllı telefon uygulamaları veya diğer benzer cihazlar aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilir biçimde bulunur. Bazıları sanal asistanlarla da uyumlu ve sahiplerinin komutlarıyla sözlü olarak kontrol edilebilirler. 

 

Akıllı süpürgeler genellikle evdeki toz, kir ve diğer partiküllerin temizliği için kullanılması nedeniyle üst düzey teknolojiye sahiptir. Bazı modeller halıların ve diğer yüzeylerin derinlemesine temizliği için farklı temizlik modlarına da sahiptir.

 

Dublex veya triplex yapıya sahip evlerde dahi merdivenleri algılaması nedeniyle basit biçimde temizlik yapabilirler. Marka ve model türüne göre kalitesinde değişkenlikler görülebilir. İyi robot süpürge modelleri çok daha verimli, dayanıklı ve kaliteli biçimde karşımıza çıkar.

 

Robot süpürgeler hayvan tüylerine karşı da üst düzey performans sunar. Bu nedenle evcil hayvan sahipleri tarafından tercih edilen çok amaçlı cihazların başında gelir. Toz konusundaki performansını çeşitli tüy ve kıllar üzerinde de gösterebilmektedir.

 

Duruma ve markaya göre 5 ile 20 cm yüksekliğinde görülebilir. Dikey modellerde ise çubuğa benzer yapılarda da karşımıza çıkar. Son çıkan modellerde genellikle yuvarlak, direksiyon büyüklüğünde, ağırlıklı olarak siyah ve beyaz renklerde görülmektedir.

 

TEQSMA farkıyla istediğiniz ve dilediğiniz teknolojik ürünlere sitemizden ulaşarak sipariş verebilirsiniz. Şirketimiz teknolojik ürünler konusunda sektörde itibar sahibi, saygın şirketler arasında yer alır. Tek yapmanız gereken beğendiğiniz ürünü seçerek sipariş vermek olacaktır.

 

Bazı akıllı robot süpürgelerin mobil aplikasyonlara sahip olduğu görülmektedir. Akıllı telefonlar sayesinde uzaktan kontrol edilebilen süpürge modellerine rastlanmaktadır. Teknolojik gelişmelerin devam etmesi ile her geçen gün bambaşka özelliklere sahip cihazlara rastlanır.

 

Akıllı Robot Süpürge Tavsiye (Robot Süpürge Markaları)

 

Günümüzde rekabet ortamının artması nedeniyle birçok akıllı robot marka ve modeline rastlamak mümkündür. Teknolojik firmaların rekabet etmesi nedeniyle kaliteli ve üst düzey özelliklere sahip markalar görülür. Popüler olarak bulunan ve insanların sık tercih ettiği akıllı robot süpürge markalarından bazıları şunlardır;

 

1. Dyson
En fazla talep gören zirve markalardan biridir. Özellikle Dyson V8, Dyson V10, Dyson V11, Dyson V12, Dyson V15, Dyson Airwrap gibi akıllı süpürge modelleri mevcuttur. Markayı diğer firmalardan ayıran fark akıllı paspas gibi modellerinin olması nedeniyle yuvarlak modellere göre farklı işlevlere ve kullanımlara sahiptir.
Dyson 360 Eye, İngiliz elektronik şirketi Dyson tarafından üretilen bir akıllı robot süpürge modelidir. Bu model farklı özellikleri ile öne çıkan yüksek performanslı bir robot süpürgedir. Markanın en fazla talep gören akıllı robot modellerinden biridir. 
Dyson 360 Eye, yüksek hızda dönen silindirik bir fırça kullanarak halılar, parke ve diğer yüzeylerde etkili bir şekilde toz ve kir toplayabilir. Ayrıca, lazer sensörleri ile evin haritasını çıkarabilir ve mobil uygulama aracılığıyla programlanabilen temizleme zamanlamaları sayesinde evinizi tamamen temizlemek için zahmetsiz bir şekilde çalışabilir. 
Bu cihaz, odalar arasında geçiş yapabilen ve evin her köşesine ulaşabilen akıllı navigasyon özellikleri ile donatılmıştır. Ayrıca, sensörleri sayesinde engelleri algılayabilir ve manevra kabiliyeti ile dar veya sıkışık alanlarda bile etkili bir şekilde temizlik yapabilir. 
Dyson 360 Eye ayrıca Wi-Fi özelliği sayesinde mobil uygulama aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilir. Bu uygulama, temizlik zamanlamalarını ayarlamanıza ve robotun nereye gitmesine izin vermenize olanak tanır. Cihaz, yüksek emiş gücü ve gelişmiş filtreleme sistemi ile evinizdeki havayı da temizlemektir. 
Alerjik reaksiyonlara neden olan partikülleri ortadan kaldırabilen Dyson 360 Eye, yüksek performansı, akıllı navigasyon özellikleri ve Wi-Fi bağlantısı ile kullanımı kolay bir akıllı robot süpürge modelidir. 

 

2. Xiaomi
Xiaomi bilindiği üzere uygun fiyatlı akıllı telefonlar, giyilebilir cihazlar ve diğer teknolojik ürünlerle sektörde varlık gösterir. Xiaomi markasına yönelim ve güven oldukça fazladır. Bu nedenle Xiami Mi Robot Vacuum modeli büyük ilgi görmektedir. Çinli teknoloji şirketi tarafından üretilen önemli modellerin arasında yer almaktadır.
Xiaomi Mi Robot Vacuum, markanın akıllı ev cihazları ürün yelpazesinin lider ürünlerinden biridir. Mi Robot Vacuum, lazer navigasyon teknolojisine dayalı bir temizleme işlevine sahiptir. Bu nedenle müşteriler tarafından sık sık aratılan ve araştırılan cihazların başında gelir.
Bu özellikler sayesinde evinizin planını çıkararak daha verimli biçimde temizlik yapar. Ayrıca Mi Home adlı bir mobil aplikasyon tarafından kontrol edilebilir ve programlanabilir. Bu sayede evde olmadığınız zamanda kontrol edebilirsiniz.
Xiaomi Mi Robot Vacuum, 1800 Pa'ya kadar emme gücüne sahip olabilmektedir. Ayrıca bir HEPA filtreleme sistemine sahip biçimde kullanılabilir. Böylece alerjenler ve diğer hava kirleticileri toplanabilmektedir. 
Bataryası yeterince büyük olması nedeniyle 2 - 3 saat boyunca temizlik yapma süresine sahiptir. Temizlik işlemi bittikten sonra şarj istasyonuna kendisi geri dönmektedir. Kısacası Xiaomi robot süpürge uygun fiyatlı akıllı süpürge olarak piyasada yerini alır.

 

3. Samsung
Samsung markasının telefon, televizyon ve yüzlerce kaliteli ürünü bulunur. Bu nedenle markaya duyulan ilgi ve alaka akıllı süpürgelerde de devam etmektedir. Samsung Powerbot, Güney Kore merkezli bir şirket olan Samsung Electronics tarafından üretilen akıllı robot süpürge serisidir. 
Samsung Powerbot, farklı modelleri ile farklı özellikler sunan ve evinizin zorlu bölgelerinde etkili bir şekilde temizlik yapabilen bir akıllı robot süpürge serisidir. Ayrıca, mobil uygulamalar ve sanal asistanlar aracılığıyla kolayca kontrol edilebilirler ve daha verimli bir şekilde temizlik yapabilirler. Bu cihazlar, farklı modelleri ile farklı özellikler sunarak evinizin zorlu bölgelerine etkili bir şekilde temizlik yapabilme kabiliyetine sahiptirler.
Powerbot modelleri, farklı yüzeylerde etkili bir şekilde temizlik yapabilen farklı emiş seviyelerine sahiptir. Ayrıca, lazer navigasyon teknolojisi ile evinizin haritasını oluşturarak daha verimli bir şekilde temizlik yapabilirler. Bazı modeller, kamera veya sensörler aracılığıyla engelleri ve sıkışık alanları algılayarak daha iyi bir temizlik özelliği sağlar. 
Powerbot modelleri, uzaktan kumandalar veya mobil uygulamalar aracılığıyla kontrol edilebilirler ve temizlik zamanlamaları ile alan kısıtlamaları gibi daha fazla özellik sunarlar. Ayrıca, bazı modelleri Wi-Fi bağlantısı ile donatılmış ve sanal asistanlar aracılığıyla kontrol edilebilir biçimde bulunurlar. 
Powerbot modelleri, çift fırça sistemleri sayesinde köşeler ve duvar kenarları gibi zorlu bölgelere daha iyi erişim sağlayabilirler. Ayrıca, HEPA filtreleri sayesinde hava kalitesini iyileştirirler ve evinizdeki havadaki toz veya diğer partikülleri azaltarak hijyen sağlamaktadır.

 

4. İRobot
iRobot Roomba i7+, Roomba serisinin en son ve en gelişmiş modellerinden biridir. Bu akıllı robot süpürge, oda haritalama özelliği sayesinde evinizi tanıyarak daha etkili bir temizlik yapar. Ayrıca, Clean Base adlı bir şarj istasyonuna sahip biçimde bulunur. Clean Base, Roomba i7+'ın topladığı kirli çöpleri otomatik olarak boşaltır ve böylece kullanıcılar için daha az sıkıntı veya iş yaratır. 
Roomba i7+, akıllı telefon uygulaması üzerinden kontrol edilebilir ve sesli komutlarla da yönlendirilebilir. Alexa veya Google Assistant gibi sanal asistanlarla uyumlu olan bu akıllı süpürge, uygun fiyatlı olmamasına rağmen birçok kullanıcının beğenisini kazanmıştır. 
Roomba i7+, iRobot'un en yeni navigasyon teknolojilerini kullanır ve odanızın nerede olduğunu veya nerenin temizlenmesi gerektiğini tam olarak tespit edebilir. Ayrıca, toplama haznesi, alerjenler ve tozlar gibi havadaki kirleticileri yakalayabilen HEPA filtrelerle donatılmıştır. Bu özellikleriyle Roomba i7+, evlerdeki temizlik işlerini daha kolay hale getirmek için geliştirilmiş bir akıllı süpürge modelidir.

 

5. Eufy
Eufy markasının en popüler akıllı süpürgelerinin başında RoboVac gelmektedir. Eufy RoboVac, Anker Innovations tarafından üretilen bir akıllı robot süpürge serisidir. Bu cihazlar, yüksek performans ve uygun fiyatlarıyla tanıması nedeniyle birçok kullanıcının beğenisini kazanmışlardır. 
RoboVac modelleri, çift katmanlı filtreleme sistemleri ile donatılmıştır ve havadaki toz, polen gibi diğer alerjenleri yakalayabilirler. Ayrıca, bazı modeller ileri navigasyon özellikleri ile birlikte gelir ve evinizin haritasını çıkararak daha verimli bir şekilde temizleme yapabilirler. Bu modeller, akıllı telefon uygulamaları ve Alexa veya Google Assistant gibi sanal asistanlarla da uyumlu olabilir. 
Eufy RoboVac, 1300 Pa'dan 2000 Pa'ya kadar emiş gücüne sahip olabilir. Bazı modeller, tek bir şarjla 100 dakika kadar temizlik yapabilirler ve daha sonra otomatik olarak şarj istasyonuna geri dönerler. Ayrıca, bazı modeller sesli uyarılar verebilir ve engelleri algılamak için anti-çarpışma sensörleri kullanma özelliğine sahiptir. 
Eufy RoboVac, diğer akıllı süpürge markalarına göre daha uygun fiyatlıdır. Ancak yine de etkili bir şekilde ev temizliği yapmak için tasarlanmıştır. Bu özellikleriyle Eufy RoboVac, kullanıcılara pratik ve kullanışlı bir ev temizliği çözümü sunar.

 

6. Ecovacs
Ecovacs markasının birçok modeli olmasına rağmen Deebot modeli en fazla ilgi gören ürünlerin başında gelir. Ecovacs Deebot, Çinli bir teknoloji şirketi olan Ecovacs Robotics tarafından üretilen akıllı robot süpürge serisidir. Bu cihazlar yüksek performans çeşitli özellikler ve rekabetçi fiyatları ile bilinirler. 
Deebot modelleri, yüksek emiş gücüne sahip olabilirlerken bazı modeller 2000 Pa'ya kadar çıkabilen emiş gücü sunarlar. Ayrıca bazı modeller 3D Temizleme Sistemi adı verilen ve evin her köşesine kadar temizlik yapabilen özelliklere sahiptirler. Bu sistem sayesinde vakum gücü, fırça dönüş hızı ve su damlası kontrolünü kullanarak maksimum temizlik sağlar. 
Deebot modelleri ileri navigasyon teknolojileri ile birlikte gelirler. Lazer, sensörler ve kameralar kullanarak evinizi tarayarak hareket eder. Bu sayede daha akıllı bir temizleme yaparak sıkışık alanlara veya engellere daha iyi adapte olabilirler. Bazı modeller ayrıca moplama özelliklerine de sahiptir ve böylece vakumlayıp ıslak temizlik yapabilirler. 
Ecovacs Deebot, Amazon Alexa veya Google Assistant gibi sanal asistanlarla uyumlu olabilir ve ayrıca mobil uygulamalar üzerinden kontrol edilebilir. Bu uygulamalar kullanıcılara temizlik zamanlamaları ve alan kısıtlamaları gibi daha fazla özellik sunar. Deebot modelleri ayrıca otomatik şarj istasyonları ile birlikte gelirler. 
Tek şarjla 100 dakikaya kadar çalışabilen özel cihazlardan biridir. Ecovacs Deebot yüksek performans, ileri navigasyon özellikleri ve uygun fiyatlar sunarak kullanıcıların ev temizliği işlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. 

 

7. LG 
LG markası bilgisayar, telefon, televizyon gibi birçok ürün konusunda sektörde popüler olarak bulunan saygın markalardan biridir. Aynı başarısı akıllı robot süpürge modelleri içinde geçerlidir. Özellikle Hom-Bot süpürge modeli yüksek rağbet gören modellerden biridir. 
LG Hom-Bot, Güney Koreli elektronik şirketi LG tarafından üretilen bir akıllı robot süpürge modelidir. Bu cihaz LG'nin akıllı teknolojilerini ve yüksek performanslı temizleme gücünü bir araya getirerek evinizin zeminlerini zahmetsizce temizlemenize olanak tanır. 
LG Hom-Bot, önceden programlanabilir temizleme zamanlamaları, akıllı sensörler ve navigasyon özellikleri sayesinde etkili bir şekilde temizlik yapabilir. Bu cihaz, 3 boyutlu sensörleri sayesinde evinizi haritalandırabilir ve en verimli temizleme rotalarını belirleyebilir. Bu da evinizin tamamını kapsamlı bir şekilde temizleyerek zaman ve enerji tasarrufu sağlar. 
LG Hom-Bot iki farklı fırça ile donatılmış olarak karşımıza çıkar. Merkezi fırça, halılarda ve diğer yüzeylerde toz ile kirleri çıkarmak için yüksek hızda dönerken, yan fırçalar duvar kenarları gibi zorlu bölgelerdeki kirleri toplar. 
Bu cihaz, Wi-Fi özelliği sayesinde mobil uygulama aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilir. Uygulama; cihazın temizleme rotalarını, temizleme modlarını ve zamanlamalarını ayarlamanıza olanak tanır. Ayrıca LG Hom-Bot, temizleme sırasında gürültü seviyesini azaltmak için özel olarak tasarlanmış bir motor ile donatılmıştır. 
LG Hom-Bot; akıllı teknolojisi, etkili temizleme gücü ve kullanımı kolay özellikleri ile evinizin zeminlerini kolayca temizlemenize olanak tanıyan bir akıllı robot süpürge modelidir.

 

8. Shark
Shark markasının uluslararası alanda birçok ürünü bulunur. Özellikle akıllı robot olarak popüler olan Shark Ion Robot, Amerikan kökenli bir şirket olan SharkNinja tarafından üretilen akıllı robot süpürge serisidir. Bu cihazlar yüksek emiş gücü, çok yönlü temizleme özellikleri ve akıllı navigasyon sistemleri ile dikkat çekerler. 
Shark Ion Robot modelleri, 1100 Pa'dan 1500 Pa'ya kadar emiş gücüne sahiptirler ve evinizin farklı yüzeylerinde etkili bir şekilde temizlik yapabilirler. Bazı modeller özel fırçaları ile halı temizliği yapabilirler ve tıkanmaları önlemek için kendilerini otomatik olarak revize edebilirler. 
Shark Ion Robot, akıllı navigasyon teknolojisi ile karşımıza çıkar ve lazer sensörler gibi özellikleri kullanarak evinizin haritasını oluşturur. Bu sayede engelleri ve sıkışık alanları algılayarak daha verimli bir şekilde temizlik yapabilme kabiliyeti mevcuttur. Ayrıca mobil uygulamalar veya sanal asistanlar aracılığıyla yönetilebilen yapıya sahiptir. 
Shark Ion Robot, tek şarjla 60-90 dakika arasında çalışabilir ve otomatik olarak şarj istasyonuna geri dönme yapay zekasına sahiptir. Bazı modeller sesli uyarılar verebilirlerken duruma göre cep telefonunuza düşük batarya uyarısı gönderebilirler. 

 

9. Philips
Philips markasının teknoloji içerisindeki önemi ve kalitesi tartışılmaz seviyede bulunur. Markaya ait Philips SmartPro Active, Hollandalı şirket Philips tarafından üretilen bir akıllı robot süpürge modelidir. Bu cihaz evinizin zeminlerini zahmetsizce temizlemenize yardımcı olmak için gelişmiş sensörler sayesinde kompakt biçimde hareket eder. 
Philips SmartPro Active, akıllı sensörler ve kameralar sayesinde evinizi haritalandırabilir yapıya sahiptir. En verimli rotalarını kendi kendine tespit ederek belirleyebilecek zekası mevcuttur. Düşme, çarpma gibi durumları önlemek adına çevre kontrolü üst düzey olan cihazlardan biridir. Özel kir ve toz tespit sistemi sayesinde algılama kapasitesi üst düzey kalitededir. 
Philips SmartPro Active üç farklı temizleme modu sunarken ilki otomatik temizlik, ikincisi yerel temizlik, üçüncü ise nokta temizliğidir. Otomatik mod kendisi hareket ederek temizleme işlemini gerçekleştirir. Yerel ise belli bir alana odaklanarak bölgesel veya yerel biçimde hijyen sağlar. Nokta temizlik ise tek bir noktaya yoğunlaşan mod olarak karşımıza çıkar. 
Cihaz yüksek verimli fırçaları sayesinde zeminlerdeki tozu, kumu, saçı ve diğer kirleri arındırır. Ayrıca, Philips SmartPro Active, tüm yüzey tiplerinde (halı, parke, laminat vb.) etkili bir şekilde temizlik yapabilmektedir. 
Philips SmartPro Active, Wi-Fi özelliği sayesinde mobil uygulama aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilir. Uygulama cihazın temizleme rotalarını, temizleme modlarını ve zamanlamalarını ayarlamanıza olanak tanır. Popüler ve tavsiye edilen cihazlar arasında yerini almaktadır. 

 

10. Neato
Neato markasına ait popüler modellerden Neato Robotics Botvac, Amerikan merkezli bir şirket olan Neato Robotics tarafından üretilen akıllı robot süpürge serisidir. Bu cihazlar lazer navigasyon teknolojisi ve yüksek emiş gücü gibi özellikleri ile dikkat çekerler. 
Botvac modelleri, lazer navigasyon sistemleri sayesinde evinizin her alanını tespit eder ve engeller ile sıkışık alanları algılayarak daha verimli bir şekilde temizlik yapabilirler. Botvac modelleri, D şeklinde tasarlanmıştır ve köşeler ile suvar kenarlarına daha iyi erişim sağlamak için üçgen fırça sistemleri kullanırlar. Bu sayede, evinizin zorlu bölgelerini daha iyi temizleyebilirler. 
Botvac modelleri, tek şarjla 60-120 dakika arasında çalışabilirler ve otomatik olarak şarj istasyonuna geri dönebilirler. Ayrıca, bazı modelleri Wi-Fi bağlantısı ile teknolojik cihazlara entegre olur ve mobil uygulamalar aracılığıyla kontrol edilebilirler. 
Neato Robotics Botvac, lazer navigasyon teknolojisi ve yüksek emiş gücü gibi özellikleri ile etkili bir şekilde temizlik yapabilen bir akıllı robot süpürge serisidir. Ayrıca, farklı modelleri ile kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir.

 

Yukarıda belirtilen modeller en iyi akıllı robot süpürge modelleri arasında yer almaktadır. Ancak piyasa içerisinde kaliteli ve üst düzey özelliklere sahip başka markalarda vardır. 
Seçim yaparken isteklerinize ve ihtiyaçlarına göre hareket etmeniz mantıklı olacaktır. Bütçenize göre hareket edilmesini tavsiye ederim. Popüler olan diğer markalar ise şunlardır;

 

Vestel
Tefal
TCL
Roborock
Homend
Dolphin Liberty
Miele
Tefal
Viomi
Roidmi

 

Akıllı Robot Süpürge Özellikleri

 

Akıllı robot özellikleri genellikle çeşitli markalara göre değişkenlik gösterir. Yaygın biçimde görülen özelliklerin başında vakumlama ve çekim gücü üst sıralarda yer almaktadır. Ne kadar vakum gücünü bünyesinde barındırır ise o denli kaliteli temizlik sağlayacaktır.

 

Akıllı robot süpürgelerde en önemli özelliklerden birisi de su haznesi boyutlarıdır. Büyük su haznesiyle uzun süre kullanılması daha fazla pratik kullanım sağlar. Silme işlemini yapan robot süpürge belli bir süre sonunda suyunun değiştirilmesi gerektiğini belirtir. Bu nedenle su haznesi boyutu oldukça önemli durumların başında gelir.

 

Toz haznesi ve su haznesi birbiriyle entegreli biçimde karşımıza çıkar. Cihazın alabileceği toz hanesiyle birlikte belli bir kapasite karşımıza çıkar. Toz haznesinin büyük olması cihaz sahipleri için oldukça avantajlı durumlardan biridir.

 

Akıllı robot süpürgelerin en önemli özellikleri arasında çalışma süresi karşımıza çıkar. Şarj ünitesine veya şarj istasyonuna takıldığında ne kadar hızlı şarj olduğu da önemlidir. Ayrıca kendini şarj konusunda tasarruflu kullanan robot süpürgelerinde kullanışlı olduğu görülmektedir.

 

Akıllı Robot Süpürge Avantajları (Neden Almalıyım?)

 

Akıllı robot süpürge almak için birçok mantıklı sebep bulunur. İnsanlar hangi konuda avantajlı olduklarını bilmedikleri için merak ederler. Akıllı süpürgelerin sizlere sağladığı avantaj şunlardır;

 

İş gücünden tasarruf ve zahmetli temizlik işleminden kurtulmak
Yüksek su ve deterjan israfını engellemek
Hayvan tüy, kıl gibi görünmeyen kirlerin kolay temizlenmesi
Çocuk ve bebek büyüten aileler için kolaylık 
Evcil hayvan sahipleri için kolaylık ve ayrıcalık
Uzaktan kumanda edebilme özellikleri sayesinde pratiklik
Aplikasyonlar sayesinde evde olmadığınızda temizleme yaptırmak. Özellikle tatilde ve iş sırasında evinizin tozlanmasını engellemek
Ulaşılması dar ve zor alanlarda dahi üst düzey sterilizasyon
Kendi şarj bölgesine dönmesi nedeniyle şarj zahmetini minimuma indirme 

Etiketler: #AkıllıRobotSüpürge #TeknolojikTemizlik #Evelektroniği #RobotSüpürgeModelleri #EvTemizliği #TEQSMA #AkıllıEvTeknolojisi
Şubat 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR