Cep Telefonu Taksit ve Cep Telefonu Kaç Taksit

Cep Telefonu Taksit ve Cep Telefonu Kaç Taksit

Cep telefonu alırken insanlar uygun fiyatlarla alışveriş yapmak isterler. Ancak uygun fiyatla alışveriş esnasında kaliteden ödün vermeden son teknoloji cihaz alımı arzulanır. Bu nedenle çeşitli ödeme planı çeşitleri karşımıza çıkar.

 

Telefon alımı sırasında en yaygın kullanım kredi kartı ile görülmektedir. Kredi kartlarında taksitlendirme süresi tamamen müşterinin isteklerine göre değişir. Ayrıca bankaların politikasına ve tutumlarına göre de değişim görülecektir.

 

Ayrıca cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde ilgi çekmektedir. Tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesi ve bedelin faturaya yansıtılması söz konusudur. Bayilerden kredi verilerek faturaya yansıtılır ve telefon tutarı faturayla taksitle ödenir.

 

Değerli ürün niteliğinde olan cep telefonu alırken imkanlar yeterli olmayabilir. Bu nedenle telefon alım amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde alışveriş kredisi prosedürü uygulanır. Ancak günümüzde bu durumu kötüye kullanan kişilere sıkça rastlanır.

 

Kötüye kullanım genellikle nakit sıkıntısı çeken bireylerde görülür. Kredi ile telefon alan kişilerin değerli cep telefonları satarak, nakit akışı sağladığı görülür. Normal krediye göre daha kolay temin edilen telefon kredisinin kötüye kullanımı söz konusudur.

 

Ancak kötüye kullanım tamamen kişinin isteği doğrultusunda ilerler. Burada o kişileri suçlamak veya illegal görmek hatalı olacaktır. Sonuç olarak çekilen kredinin tutarını ödedikleri için herhangi bir yasal aykırı durum görülmez. Fakat etik değerler bakımından yanlış bir tutum olarak betimlemek doğru olacaktır.

 

Cep Telefonu Alırken Kullanılan Ödeme Çeşitleri

 

Kredi Kartı: Cep telefonu alımlarında kredi kartlarında büyük kullanım oranı mevcuttur. İnsanlar nakit para taşımamak ve anlık nakit olmaması durumunda kredi kartı ile alım sağlarlar. Günümüzde en fazla kullanılan ödeme seçenekleri kredi kartları olarak karşımıza çıkar.

 

Kredi Kartina Taksit: Kredi kartları ile telefon alımlarında kredi kartlarında taksitlendirme işlemi sıkça görülür. Kartın limitinden ay ay olarak uygulanacak taksitler ile kullanıcı ödemiş olacaktır. Kart ekstresi aylık taksidi ekleyerek müşteriye kolaylık sağlar.

 

Nakit ve Peşin: Değerli ürün niteliğinde olan cep telefonları duruma göre peşin alinabilir. Tamamen kişinin bütçesi ve imkanı ile doğru orantılıdır. Özellikle resmi tekno market aracılığıyla satış yapan merkezi veya yetkili satıcı kişiler taksitsiz nakit satış yaparlar. Peşin alımda herhangi bir tutar sınırı mevcut değildir.

 

Cep Telefonu Kredisi: Telefon kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde müşterinin isteklerine göre hareket edilir. Telefon tutarına göre çıkan krediyi kullanıcı telefon bayilerine ve fatura merkezlerine öder. Kredi operatörler tarafından ve telefon bayileri tarafından telefon faturasına yansıtılacaktır. Dolayısıyla müşteriye oldukça büyük kolaylık sağlar.

 

Senetle Cep Telefon: Çeşitli kurumların yetkili satıcı niteliğinde olması bazı değişik ödeme çeşitlerini ortaya koyar. Senet ile satışta belli senet ve adres teyidi ile cep telefonu satışı yapılmaktadır. Yenilenmiş ürün niteliğinde olan birçok teknolojik cihazı senetle satan kurumlar mevcuttur. Evkur ve benzeri kurumlar bu satış politikasına örnektir.

 

Kartsız Taksitle Alışveriş: Günümüzde birçok kurumun cep telefonu bayisi satıcı niteliğinde olması kaydıyla çeşitli kampanyalar görülür. Bu nedenle taksitle kartsız satış görülmektedir. Senetle satışa benzer olan sistem bazı firmalar tarafından sunulan kampanyalar arasında yer alır.

 

Takas Kampanyaları: Cep telefonu alımı amacıyla takas seçenekleri yaygın şekilde kullanılır. Eski telefon ile takas olan cep telefonu alımlarında belli bir ücret farkı verilerek model yenilemesi yapılır. Eskisini getirin yenisini götürün tarzında birçok kampanya söz konusudur. Yenileme merkezi veya yetkili satış merkezlerinden bu kampanyalara göz atmak mümkün.

 

Cep Telefonu Satın Alma Sırasında Ödeme Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Peşin alımlarda bütçe planlanması
Telefon özelliği
Telefonun daha sonradan ikinci el satış değeri
Kredi kartı taksit sayısı
Senetli alımlarda satıcı kurumun güvenilirliği
Bütçeyi zorlayacak alımlardan uzak durmak
Telefon kredisi ile alımlarda uygun ödeme planı
Telefon kredili alımlarda düzenli ödeme
Garanti süresi
Orijinal telefon olup olmadığı
Piyasa standartına uygun fiyata sahip olup olmaması
Takasla alışverişte verilen cihazın ederi ile kabul görmesine

Etiketler: #CepTelefonuAlımı #UygunFiyatlıTelefonlar #TelefonÖdemeSeçenekleri #KrediKartıTaksitleri #TelefonKredisiDetayları #SenetleTelefonAlma #PeşinTelefonAlımı #TaksitleTelefonÖdeme #CepTelefonuTakasKampanyaları #TelefonSatınAlırkenDikkatEdilmesiGerekenler
Şubat 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR