Cep Telefonu Alırken Neye Dikkat Etmeliyim?

Cep Telefonu Alırken Neye Dikkat Etmeliyim?

Cep telefonları değişik özelliklere ve modellere sahip akıllı cihazlardır. Bu nedenle değişik özelliklere sahip versiyonlarına rastlamak mümkündür. Telefonların farklı markalara ait olması ve değişik işlevselliklerinin bulunması nedeniyle kullanıcılar seçim yaparken zorlanmaktadır. Telefon satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır;

 

Bütçe: Telefonu alırken dikkat edilmesi gereken ilk noktalar arasında fiyat gelmektedir. Bütçenize uygun şekilde model ve marka bakmak çok daha mantıklı olacaktır. Maliyetine göre size uygun cep telefonlarını seçerek ihtiyacınızı giderebilirsiniz. TEQSMA üzerinden uygun fiyatta bulunan telefon modellerine göz atabilirsiniz.

 

Ekran Boyutu: Ekran boyutu tercihi tamamen kişilerin isteğine bağlıdır. Bazı bireyler büyük ekran tercih ederlerken çoğu insan bu durumdan rahatsız olabilir. Çünkü telefonların ceplerde ve yanımızda taşınması sebebiyle büyük olması rahatsız edici olabilir. Ayrıca elde kavrarken büyük telefonlar zor tutuş olanağı sunabilmektedir.

 

Pil Ömrü: Pil ömrü telefon alırken dikkat etmeniz gerekenler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Çünkü cihazları kullanırken hızlı şarj tükenmesi kullanıcıları rahatsız edebilirken bazı bireyler bu duruma pek takılmaz. Örneğin Xiaomi ve Huawei gibi markaların şarjları çok daha uzun gitmektedir.

 

Depolama veya Hafıza: Telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında depolama yani hafıza çok büyük önemde yer alıyor. Bilindiği üzere müzik, dosya, program, resim ve oyun indirmek telefonda belli hafızalar kaplar. Bu nedenle hafıza boyutu oldukça önemlidir. Hatta Apple markasının 64 GB, 128 GB, 256 GB, 512 GB gibi aynı modellerin farklı hafızaya sahip türleri mevcuttur.

 

Kameralar: Kamera çekim kalitesi veya net fotoğraflar çekmek çok önemlidir. Hatta günümüzde 3 adet arka kamera bulunan telefon modelleri mevcuttur. Geniş açı imkanı sunan modeller oldukça değerli ve popülerdir. Telefon kamerasının kalitesi de akıllı telefon modelleri seçiminde önemli faktör olarak karşımıza çıkar.

 

İşletim sistemi: İOS ve Android işletim sistemleri, en popüler işletim sistemleridir. İOS seven kişiler Apple markasına Android seven kişiler Samsung ve diğer markalara yönelir. Telefonunuzun işletim sistemi tercih ettiğiniz uygulamalar, güvenlik ve performans açısından önemlidir.

 

Marka ve model: Marka ve model tercihi kişisel tercihinize bağlıdır. Bazı markalar, özellikle performans ve kalite açısından daha iyi fazla popülerliğe sahip olabilir. Bazı telefonlar iş için alınabilirken bazıları oyun amaçlı alınabilmektedir.

 

Bağlantı özellikleri: Telefonunuzun bağlantı özellikleri, Wi-Fi, Bluetooth, NFC gibi özellikleri içerir. İhtiyaçlarınıza uygun olan bağlantı özellikleri seçmek önemlidir.
Garanti ve destek: Satın alma esnasında telefonun garanti ve destek hizmetleri, arıza ve sorunların çözümü açısından önemlidir. Bu nedenle, telefonunuzun garanti ve destek hizmetlerini kontrol etmek için garanti sunan firmalara yönelmek mantıklıdır.

 

Ekran çözünürlüğü: Cep telefonu alırken nelere dikkat edilmeli sorusuna yanıt olarak ekran çözünürlüğü yanıtını vermek yanlış olmaz. Aynı televizyon ve monitörde olduğu gibi akıllı telefonlar üzerinde yer alan ekranlarında ekran çözünürlüğü önemlidir. Kaliteli ve UHD seyir keyfi için ekran çözünürlüğü büyük önem taşır.

 

Batarya kapasitesi: Telefonların batarya ve şarj durumu model ile markaya göre değişkenlik göstermektedir. Özellikle sosyal medya içerisinde fazla vakit geçiren veya sürekli oyun oynayan kişilerin hızlı şarj olan ve bataryası uzun süre giden cihazlara yönelmesi gerekir.

 

Dış Görünüm: Telefon satın alırken neye bakılmalı sorusuna tabi ki yanıt olarak dış görünüm ve estetik tasarım yanıtını vermek yanlış olmaz. İnsanlar alışveriş yaptıkları tüm ürünlerde estetiklik ve hoş görünüm arar. Kaba ve kötü görünen ürünlere duyulan ilgi oldukça azdır.

 

İncelemeler ve kişi yorumları: Başkalarının deneyimlerine göz atarak, hangi telefonun kullanıcıları için en iyi olduğuna karar verebilirsiniz. Teknoloji dergileri, bloglar ve tüketici incelemeleri, alışveriş kararınızı vermeden önce okumanız gereken kaynaklardır. TEQSMA üzerinden de başarılı ve verimli alışveriş yapmanız mümkündür.

 

Aksesuarlar ve uyumları: İnsanlar telefon almadan önce bazı aksesuarlara da önem gösterir. Bu nedenle aksesuarlara uygun telefon tercihi yapmak yararınıza olacaktır. Örnek vermek gerekirse üst düzey kablosuz kulaklığı olan bir müzik sever ona uyumlu telefonlara yönelmelidir.

 

Cep Telefonu Modelleri

 

Cep telefonlarının birçok özelliği ve farklı versiyonu bulunmaktadır. Farklı seçeneklere sahip telefonların özellikleri de değişkenlik gösterir. Bu nedenle modele ve markaya göre çeşitlilik söz konusu olacaktır. Seçim veya tercih yaparken özelliklere göz atarak alım yapmak elzemdir. 

 

Hayatımızın her noktasında rekabet ortamı mevcuttur. Araba, ev, iş, elektronik cihaz ve akla gelen tüm durumlarda rekabet olmazsa olmazlardan biridir. Çeşitlilik ve farklı seçenekler insanlara seçim hakkı tanır. Günümüzde bulunan bazı Apple marka telefon markaları şunlardır;

 

Apple iPhone 11 64 GB
Apple iPhone 11 128 GB
Apple iPhone 11 256 GB 
Apple iPhone 11 512 GB 
Apple iPhone 12 64 GB
Apple iPhone 12 128 GB 
Apple iPhone 12 256 GB 
Apple iPhone 12 512 GB 
Apple iPhone 12 Mini 64 GB 
Apple iPhone 12 Mini 128 GB 
Apple iPhone 12 Mini 256 GB
Apple iPhone 12 Mini 512 GB 
Apple iPhone 13 64 GB 
Apple iPhone 13 128 GB 
Apple iPhone 13 256 GB 
Apple iPhone 13 512 GB 
Apple iPhone 13 Mini 64 GB 
Apple iPhone 13 Mini 128 GB 
Apple iPhone 13 Mini 256 GB 
Apple iPhone 13 Mini 512 GB 
Apple iPhone 13 Pro 64 GB 
Apple iPhone 13 Pro 128 GB 
Apple iPhone 13 Pro 256 GB 
Apple iPhone 13 Pro 512 GB 
Apple iPhone 13 Pro Max 64 GB 
Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB 
Apple iPhone 13 Pro Max 256 GB 
Apple iPhone 13 Pro Max 512 GB 
Apple iPhone 14 64 GB 
Apple iPhone 14 128 GB
Apple iPhone 14 256 GB
Apple iPhone 14 512 GB
Apple iPhone 14 Mini 64 GB
Apple iPhone 14 Mini 128 GB
Apple iPhone 14 Mini 256 GB
Apple iPhone 14 Mini 512 GB
Apple iPhone 14 Pro 64 GB 
Apple iPhone 14 Pro 128 GB
Apple iPhone 14 Pro 256 GB
Apple iPhone 14 Pro 512 GB
Apple iPhone 14 Pro 1 TB
Apple iPhone 14 Pro Max 64 GB
Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB
Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB
Apple iPhone 14 Pro Max 512 GB
Apple iPhone 14 Pro Max 1 TB

 

Yukarıda belirtilen modeller en popüler olan Apple marka modellerdir. Bu modellerin haricinde popüler olarak bulunan diğer markalarda mevcuttur. Bütçe olarak Apple markasına gücü yetmeyen kişilerin tercih ettikleri diğer markalar ise şunlardır;

 

Samsung
Huawei
Xiaomi
Oppo
LG
OnePlus
Sony
Nokia
Lenovo
Asus
Vivo
Motorola
Alcatel
Zte
Google pixel
BlackBerry
Honor
Realme

 

 

Yukarıda belirtilen markalarında kendi içinde çeşitli modelleri ve çeşitleri bulunmaktadır. Apple markasına en fazla yaklaşan firma Samsung olarak karşımıza çıkar. İki firma kendi içerisinde rekabet ederken diğer markalarda sükse yapmaktadır.

 

Huawei markası ise sektöre çok daha sonradan girse de Samsung ve Apple markalarına göre daha ucuz fiyatlarla kaliteli sunumları nedeniyle bütçe darlığı çekenlerin tercih ettiği markalar arasında gösterilir. Aynı durum Xiaomi markası modelleri içinde geçerli olmaktadır. 

 

Nokia markası yaklaşık 20 sene önce en iyi ve vazgeçilmez telefon markasıydı. Ancak dokunmatik modellere geçiş sırasında sektöre olan hakimiyetini kaybetmiştir. 2000 ile 2015 yılları arasında oluşan Nokia furyası yerini Apple ve Samsung markalarına devretmiştir.

 

Oppo, LG, Asus, Lenovo ve Google Pixel gibi modellerde daha uygun fiyatlara sahip kaliteli telefon markaları arasında yer alır. Müşteriler bütçelerine göre seçimler yaparak istedikleri telefonları kullanabilir ve ihtiyaçlarını giderebilirler.
 

Etiketler: Cep telefonu seçimi, Telefon alırken nelere dikkat etmeli, En iyi telefon modelleri, Mobil teknoloji, Akıllı telefon önerileri, Cep telefonu incelemeleri, Teknoloji trendleri, İOS ve Android karşılaştırması, Pil ömrü uzun telefonlar, Kameralı telefonlar, Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo, Bütçe dostu telefonlar
Şubat 26, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR