Masaüstü Bilgisayar Toplama veya Masaüstü Toplama Bilgisayar

Masaüstü Bilgisayar Toplama veya Masaüstü Toplama Bilgisayar

Günümüzde birçok bilgisayar türüne rastlanmaktadır. Bilgisayarlar çeşitli kullanım alanları ve amaçlarına hizmet etmektedir. Yaşam içerisinde teknolojik olarak gelişen bilgisayarların birçok görevi bulunuyor. Bilgisayarlar sayesinde yapılabilen işlemler şunlardır;

 

Müzik dinlemek
Yazı yazmak
Resim çizmek ve tasarım
Film izlemek
Sosyal medyaya girmek
İnternet sitelerinde giriş
Yazıcı ve tarayıcı
3 boyutlu tasarımlar
Yazılım ve program
Oyun oynamak
Oyun yazmak ve üretmek
Web site kurmak
Mimari projeler
Her iş alanına özgü içerikler
Görüntülü iletişim
Sesli iletişim
Veri depolama
Veri aktarımı
Veri indirmek
Cd yazmak
DVD yazmak
Komut dizini
Kod yazılımı
İnternet ve network işlemleri

 

 

Yukarıda belirtilen özellikler bilgisayar kullanımında yapılan işlemlerden sadece temel olanlardır. Bu işlemlerin haricinde yüzlerce değişik veya farklı işlemi yapmak mümkün olacaktır. Kod yazmak ve üst düzey yazılımlar üretmek dahi bilgisayar ile mümkündür. Dolayısıyla çeşitli özelliklere sahip birçok bilgisayar tipi vardır.

 

Toplama Bilgisayar Kavramı Nedir?
Bilgisayarlar içerisinde birçok bileşeni veya donanımı barındırır. Dolayısıyla bu parçaları bir araya getirerek bilgisayar haline çevirmek mümkündür. Ayrı ayrı bulunan donanımların veya bileşenlerin tek tek alınarak entegrasyonu sonucunda toplama bilgisayar ortaya çıkacaktır. 

 

Toplama bilgisayar kavramı yanlış bilinen bazı ayrıntılara sahiptir. Günümüzde birçok insan "toplama" denince kalitesiz veya dandik gibi bir hissiyata kapılır. Fakat toplama kavramı ayrı ayrı alınmayı betimler dolayısıyla herhangi bir kalitesizlik söz konusu değildir.

 

Toplama bilgisayarlar aksine özen isteyen ve birçok parçanın tek tek aranıp bulunarak bir araya geldiği yapıdır. Bilgisayardan anlayan kişilerin tüm parçaları alarak emek verdiği önemli işlemlerden biridir. Genellikle birbirlerine uyumlu ve yüksek performansa sahip parçalar tercih edilir.

Bilgisayar toplarken kullanılan birçok parça veya donanım birimi bulunur. Bu parçalardan önemli olanlardan bazıları şunlardır;

 

Kasa: Bilgisayar toplarken ilk olarak bir kasa temin edilmesi gerekir. Kasanın içine parçaların entegre edilmesi sebebiyle kasa olmazsa olmazlar arasında yerini alır. İlk tercih edilmesi gereken parça kasa olacaktır. Kasayı bir ev gibi düşünürsek parçaları mobilyalar olarak hayal ederek döşemek daha kolay olacaktır.

 

Anakart: Bilgisayar için önemli olan birçok parça anakart üzerine entegre edilir. RAM, ekran kartı, işlemci gibi parçaların takılması nedeniyle bir anakart almak gerekmektedir. Diğer parçalara ve soketlere uyumlu anakart tercihi yapmak daha akılcı bir harekettir.

 

RAM: Bilgisayarın çalışma parametleri konusunda RAM büyük görev oynar. Yapılan işlemlerin hızını ve ön bellekte bulunan verilerin süratını RAM belirler. Duruma göre 2 hatta 4 adet RAM takılabilme olanağı bulunuyor.

 

Ekran Kartı: Bilgisayar içerisinde görsel olarak yapılan tüm işlemlerde ekran kartı rol oynar. Ekran kartı oyunların donmadan çalışması ve yüksek çözünürlüklü işlemler içinde elzemdir. Monitör ile birlikte çalışan ekran kartları yüksek performans sunan önemli bilgisayar parçasıdır. 

 

İşlemci: İşlemciler anakart ortasına takılan genellikle kare biçimde bulunan küçük parçadır. Fakat işlevi boyutunun aksine oldukça büyük olan bilgisayarın beyin görevini gören yapıdır. Önemli bileşenlerin başında işlemciler geldiği için anakart ile uyumlu seçilmesi mantıklı olacaktır.

 

Harddisk: Bilgisayardaki kapasite ve hafızanın belirlenmesi harddisk ile alakalıdır. Harddisk hafızasına göre kapasitenin şekillenmesi söz konusudur. Bu nedenle ihtiyacınıza uygun kapasiteye sahip harddisk temin edilmelidir.

 

Soğutucu ve Fan: Bilgisayar içerisinde yer alan parçalar güçlü oldukları için efor sarfiyatı sağlar. Dolayısıyla ısınma gibi durumlar meydana gelecektir. Fan sayesinde aşırı ısınmanın ve parça arızasının önüne geçilir.

 

Güç Kaynağı: Bilgisayar içerisinde elektrik akımının dolaşımı ve iletimi güç kaynağı vesilesi ile olacaktır. Bu nedenle diğer parçalara uygun elit bir güç kaynağı tedarik etmeniz elzemdir.

 

Bilgisayar dış donanım birimleri veya aksesuarlar;

 

Klavye: Bilgisayarın iç parçaları kadar bazı dış parçalarda olmazsa olmazlardan biridir. Klavyeler sayesinde bilgisayar içerisinde istenilen birçok işlem ve komut yerine getirilir. Bu nedenle kaliteli ve mümkünse kablosuz özelliği bulunan klavyeler tercih edilmelidir.

 

Mouse veya Fare: Bilgisayar içerisindeki yönetim mouse ile oluşur. Yönlendirme, gezinme ve tıklama denilen işlemler fare ismi verilen küçük cihaz ile yapılır. Dolayısıyla klavye ile birlikte bir adet kaliteli mouse temin etmeniz gerekmektedir.

 

Monitör: Monitörler, aksesuardan ziyade zorunlu cihazlar arasında yer alır. Bilgisayar işlemlerini ve yapılan tüm aşamaları görmek için monitör çeşitli boyutlarda bulunan televizyona benzer cihazlardır. Küçük televizyon olarak düşünmek pekte yanlış olmayacağı gibi hız ve çözünürlük konusunda da benzerlik görülür. Dolayısıyla her bilgisayar kullanıcısının bir adet monitör sahibi olması gerekecektir.

 

Bilgisayar Türleri veya Çeşitleri Nelerdir?

 

Kullanım amacına ve işlem ihtiyacına göre birçok bilgisayar türü bulunuyor. Ayrıca ebat veya boyutlara göre farklı bilgisayar tiplerine rastlanır. Yaygın biçimde görülen bilgisayar çeşitleri şunlardır;

 

Oyun bilgisayarı: Oyun oynamaktan hoşlanan yüksek performanslı bilgisayar tipidir. Cihaz içerisinde yer alan parçalar yüksek kaliteye sahip olması sebebiyle tüm oyunları rahatlıkla açabilir. Bu sayede bireyler eğlenceli şekilde dilediği oyunu oynayabilirler.

 

Masaüstü bilgisayar: Standart şekilde görülen en yaygın bulunan bilgisayar tipidir. Masaya konulması sebebiyle bu isimle anılan cihazlar aynı zamanda hangi amaçla kullanacağınızı belirleyerek stil değiştirebilir.

 

Dizüstü bilgisayar (laptop): Kapaklı yapısı ile bulunan taşınabilir bilgisayar tipidir. Narin yapısı sebebiyle birçok birey tarafından tercih edilmektedir. Genellikle 15 ile 23 inç boyutlar aralığında görülen kibar bilgisayar türüdür.

 

Tablet bilgisayar: Büyük telefon yapısına benzeyen, dokunmatik ekran ile çalışan bilgisayar türüdür. Çizim, tasarım ve çeşitli projeler için önemli görev üstlenirler. Kolay kullanım için genellikle ekran kalemi gibi aksesuarlar ile birlikte kullanılır. 

 

Cep bilgisayar: İsminden anlaşılacağı üzere cepte taşınabilen, portatif bilgisayar çeşididir. Günümüzde daha nadir görülen modellerden veya türlerden birisidir.

 

Minibook veya Netbook: Laptop boyutlarına göre daha küçük olan minibook genellikle 9 ile 15 inç arasında bulunur. Kolay taşıma arayan bireylerin ilk tercihleri arasındadır.

 

Network veya ağ bilgisayarı: İnternet ağ sistemi ve veri akışı için kullanılan spesifik bilgisayardır. Devlet kurumları, operatörler ve birçok sistemde tercih edilir. Bankaların haricinde Türk Telekom, TTNet, Turkcell, Vodafone gibi şirketlerin kullandığı bilgisayarlardır. Standart kullanıcılardan ziyade alanında uzman kişiler kullanmaktadır.

 

Server bilgisayarları (Sunucu bilgisayarlar): Özel olarak bulunan cihazlar farklı server hizmetleri veren dev şirketler tarafından tercih edilir. Ayrıca devlet dairelerinde ve devletin ileri gelen kurumlarında da kullanımı söz konusudur.

 

Bilgisayar Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Bilgisayar toplarken birçok ayrıntıya özen gösterilir. Aksi taktirde bazı problemlerin meydana gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Dikkat etmeniz gereken ayrıntılar şunlardır;

 

İlk olarak bütçe planlaması yapılmalıdır

 

Bütçeden sonra bilgisayarınızı kendiniz hangi amaçla kullanacağınızı belirlemek önemlidir
Hayalinizdeki bilgisayarı planlamak
İhtiyacınız olan tüm parçaların listelenmesi
Listelenen parçaların tek tek temin edilmesi ve alınması
Alınan parçaların birbirine uygun veya uyumlu olması
Kaliteli ve üst düzey parça seçimi
Parçaların entegre edilmesi ve yerleştirilmesi
Yerleştirilen parça ve testler
Bilgisayar işletim sistemi kurulumu 
Kurulum sonrası genel test ve kullanıma hazır hale getirilmesi 

 

PC Toplama Sihirbazı Nedir?

 

Bilgisayar toplamak isteyenlerin merak ettiği konulardan birisi bilgisayar toplama sihirbazı nedir sorusudur. Toplama bilgisayar konusunda yardımcı olan bazı sihirbaz sistemleri bulunuyor. 
Firmaların, sitelerin ve çeşitli kurumların sağladığı bu hizmetler otomatik olarak hangi parçaların uyumlu olduğunu tespit eder. Ayrıca bir araya gelmesi gerektiğini belirterek parçalar hakkında bilgi verir. Fikir sahibi olmayan kişiler için önemli bilgiler vermesi nedeniyle tercih edilir. Otomatik olarak toplamaya yardımcı olan sihirbaz aynı zamanda tüm parçaları almanıza yardımcı olacaktır.
Kolaylık ve pratiklik sağlayan toplama sihirbazı sayesinde günümüzde birçok platformda mevcuttur. Hangi parçaları almanız gerektiği ve bütçenize uygun toplama bilgisayarları size sunacaktır.

 

Bilgisayar Parçalarına Nereden Ulaşabilirim?

 

Bilgisayar parçalarına ve tüm donanım birimlerine sitemizden erişim sağlamak mümkün. Her bütçeye ve kaliteye uygun bilgisayar parçalarına TEQSMA farkıyla sahip olabilirsiniz.
Firmamız içerisinde aynı zamanda hazır ve tamamlanmış bilgisayarlarda mevcuttur. Oyun sever kişiler için oyuncu bilgisayarı, taşınabilirlik arayan kişiler için ise laptop türleri bulunuyor. Dilediğiniz modeli seçerek ihtiyacınızı kolay biçimde giderin. TEQSMA'nın sizlere sunduğu ayrıcalıklar aşağıdaki gibidir;
Kaliteli teknolojik ürünler
Uzun ömürlü kullanım olanağı
Garanti kapsamı
Duruma göre belli şartlarda iade edebilme
Telefon, bilgisayar, laptop gibi teknolojik cihazlara düşük fiyatla sahip olmak
Hızlı ve kısa sürede teslimat
Güvenilir kargo süreci
Farklı ödeme seçenekleri
Fiyat performans dengesine göre makul ücretler
Ürün çeşitliliği
Farklı modeller ve değişik renkler
Farklı boyut seçenekleri
Uluslararası tanınmış marka ürünler
Geniş ürün yelpazesi
Profesyonel, güvenilir ve kaliteli alışveriş

 

Etiketler: #BilgisayarToplama #ToplamaBilgisayarÇeşitleri #BilgisayarParçaları #TEQSMA #BilgisayarDonanımı #BilgisayarTürleri #BilgisayarAlışverişi #UyumluBilgisayarParçaları #BilgisayarRehberi #ToplamaSihirbazı
Şubat 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR